Bombacı Hami konuştu

1995-1996'da şampiyonluğu kıl payı kaçıran Trabzonspor’un kaptanı Hami Mandıralı, Fanatik'e dünü anlattı, bugünü yorumladı:O dönem biz de çok yaklaşmıştık şampiyonluğa ama kırılma anlarında hatalarımız oldu. Ancak camiamız büyük gelişim kaydetti.Özellikle

Bombacı Hami konuştu

1995-1996'da şampiyonluğu kıl payı kaçıran Trabzonspor’un kaptanı Hami Mandıralı, Fanatik'e dünü anlattı, bugünü yorumladı:

O dönem biz de çok yaklaşmıştık şampiyonluğa ama kırılma anlarında hatalarımız oldu. Ancak camiamız büyük gelişim kaydetti.

Özellikle tribünlerimiz stajını tamamladı, artık çok daha bilinçli. Onların pozitif katkısı da sahaya direkt yansıyor.

Şenol hoca krizleri müthiş yönetti, bugünler onun eseri. İç sorunlar dışında kimse Trabzon’un yolunu kesemez.

Trabzonspor’un şampiyonluk hasretinin önüne geçebilecek sezonların başında geliyor hiç şüphesiz 1995-1996 dönemi... Takım yine Şenol Güneş ile yola çıkmış, büyük bir hava yakalamıştı. Her şey son

haftalara kadar çok iyi gidiyordu ama rüzgarın tersine dönmesi tüm hayalleri yıktı. İç sahadaki Vanspor ve Fenerbahçe kayıpları, Bordo-Mavililer’i şampiyonluktan ederken, camia özgüven bunalımına girdi, efsaneler arasına girebilecek, Ogünlü, Hamili, Şotalı, Abdullahlı, Ünallı kadro dağıldı. Çok konuşuldu o günler, Şenol Güneş’i de suçlayan oldu, taraftarı da kabahatli bulanlar çıktı. Ancak hiçbiri kaçan şampiyonluğu geri getirmedi.

O sezondan sonra ilk kez ilk yarıyı lider bitirmeyi garantileyen Bordo-Mavililer’in hem o dönemki hem de mevcut ruh halini en iyi bilecek isimlerden biri olan Hami Mandıralı’ya kulak verdik. Kariyerine spor yorumculuğu yaparak devam eden nam-ı diğer ‘füzeci’ çok çarpıcı ifadeler kullandı, mesajlar gönderdi.

‘Açıkcası o dönemki kadromuzun kalitesi de çok yüksekti. İyi futbol oynuyorduk, tıpkı şimdiki gibi spor kamuoyu bizi konuşuyordu. Yine şimdikine benzer de bir puansal avantajımız söz konusuydu. Fakat olmayacak hatalar yaptık, fırsatı teptik. Şimdi o günler için suçlu aramanın anlamı yok. Önümüze bakıp yeni başarılara konsantre olmak lazım. Çok iyi bir takımımız var ve gerçekten de iç problemler olmazsa asla şampiyonluk yolundan sapmazlar...’

‘Şenol Güneş ders verdi’

‘Trabzonspor’un ulaştığı noktada birçok kişinin emeği vardır tabi ama Şenol Güneş, başarının baş mimarıdır. Kore ona çok iyi geldi. Değişim yaşadı, kendine çok şeyler kattığı gözleniyor.

Kriz anlarını mükemmel yönetti. Adeta bu alanda bir teknik direktörlük, hatta liderlik dersi verdi. Kaybetmeyi seçerek birçok oyuncunun ipini çekebilirde ama zoru seçti, uğraştı, başardı. Ne kadar iyi bir eğitmen olduğunu gösterdi...”

‘Transfer gerekli ama...’

“Mevcut kadroya takviye yapılacağı konuşuluyor. Elbette hedef şampiyonluk olduğu için transfer lazım. Fakat bunu yanlış yorumlamamak lazım. Çünkü Trabzonspor iyi işyleyen bir makine. Bozmak biraz lüks olur. Gelecek oyuncunun kadroyu zorlaması, sakatlık-ceza gibi anlarda devreye girmesi de çok önemlidir. Zaten teknik kadronun da bu yönde adımlar atacağından eminim...”

‘Eski halden eser yok’

“Trabzonspor taraftarı da çok değişti, gelişti. Stajını tamamladı yani. Artık eskisi gibi agresifliklerle, gerginliklerle bir yere varılamayacağını onlar da öğrendi. Zaten bundan sıyrılıp desteğe konsantre olduklarında neler yapabileceklerini bilmeyen yok. Son İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçındaki atmosfer ortada. Bunu başaracak kaç takım var? O nedenle futbolcularımızın önemli avantajlarından biri de taraftar profilinin değişmesi diye düşünüyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor