BOMBA! "FIFA Türkiye'yi men edecek"

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun dernek üyeliklerinin askıya alınmasına yol açan kongre üyesi Recep Özcan twitter hesabı üzerinden bomba açıklamalar yaptı.Özcan FIFA’nın başta milli takım olmak üzere Türkiye’ye 5 yıl Avr

BOMBA! "FIFA Türkiye'yi men edecek"

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun dernek üyeliklerinin askıya alınmasına yol açan kongre üyesi Recep Özcan twitter hesabı üzerinden bomba açıklamalar yaptı.

Özcan FIFA’nın başta milli takım olmak üzere Türkiye’ye 5 yıl Avrupa Kupaları’ndan men etmesi gerektiğini ve  bunun için UEFA’nın şike dosyasını FIFA’ya gönderdiğini belirtti. Basında bazı gerçeklerin yer almadığını söyleyen Özcan UEFA ve TFF arasında yaşananların bilerek saklandığına değindi.

İşte o tweetler;

1-UEFA ve TFF arasında son zamanlarda yaşanan ama BASIN da yer almayan ya da aldırılmayan gerçekler şunlardır;

2- UEFA Talimatlarında AÇIK ve NET olarak ifade edilen ŞİKE olaylarına karşı uygulanması gereken prosedürlerin hiç birinin TFF tarafından uygulanmadığı bir gerçektir.

3- UEFA prosedürleri gereği farklı zaman aralığında TFF'na FAKS ve MAİL yoluyla gönderilen metinlerde yer alan ''ŞİKE olaylarına karışan kulüpler hakkında gereğini yap TALİMATI'' gönderilmesine rağmen YEREL ve CUMHURBAŞKANLIĞI seçimlerinden dolayı, TFF bu talimatları işleme almamıştır.

4- TFF, UEFA’dan FAKS ve MAİL yoluyla aldığı UYARI metinlerinden sonra ŞENES ERZİK aracılığı ile UEFA’ya EK SÜRE talebinde bulunmuştur.

5- ŞENES ERZİK’in bu aracılığa sıcak bakmaması üzerine, TFF hukuk kurulunun yaptığı başvuru RED edilmiş ve bunun üzerine  TFF’da ŞENES ERZİK’e yakın olan kişilerin İŞTEN ÇIKARTIMLARI yapılmıştır.

6-TFF eğer UEFA talimatlarını 2014/15 sezonu öncesi uygulasaydı; Fenerbahçe, Eskişehir, Sivasspor ve Mersin İdman Yurdu, Süper Toto Süper Lig’den DÜŞÜRÜLEREK yeni sezona EKSİ PUANLARLA başlatılmaları gerekiyordu. Beşiktaş’ın ise Süper Toto Süper Lig’de kalarak EKSİ PUANLA  başlatılması gerekiyordu.UEFA'nın TFF dan NET BİR ŞEKİLDE UYGULANMASINI İSTEDİĞİ MÜEYYİDELER BUNLARDIR.Ne TFF ne de Fenerbahçe yönetimi UEFA nın bu bildirimlerini YALANLAYAMAZLAR !

 7-Son zamanlarda SOSYAL medyada KLAVYE SİLAHŞÖRLERİ gerçeği yansıtmayan bilgilerle taraftarları kandırmaya devam ediyorlar. Örneğin; UEFA’nın TFF ve FENERBAHÇE’ye YENİ CEZA vermediğini ifade etmelerine rağmen TFF ve FENERBAHÇE yönetiminden her hangi bir RESMİ açıklama gelmemesi de o haberlerin ASILSIZLIĞINI ortaya koymaktadır.

8-TFF Başkanı, TFF Basın Sözcüsü veya TFF Hukuk Kurulu ; ''UEFA’nın bize ŞİKE olaylarına karışan kulüpler hakkında gereğini yap talimatı gönderdiğine yönelik haberler ASILSIZ ve YALAN''dır şeklinde RESMİ bir açıklama yapamazlar.

9-Fenerbahçe Başkanı, Basın Sözcüsü ve Hukuk Kurulu da aynı şekilde ; '' UEFA’dan kulübümüz hakkında yeni bir cezai yaptırım olmayacaktır'' diye RESMİ bir açıklama yapamazlar.

10- Dünyada ŞİKE olaylarına karışan her kulüp hakkında, kendi ülke federasyonları tarafından UEFA ‘nın talimatlarında yazan kurallar,  karışan kulüpler hakkında herhangi bir yaptırım uygulamamıştır.

11-SONUÇ OLARAK; 2014/15 sezonu içinde TFF gereğini yapmaz ise; UEFA'nın yerel liglere doğrudan müdahale etme yetkisi bulunmadığı için, dosyayı FIFA ya GÖNDERECEĞİNİ 28 Ağustos 2014 tarihinde saat 11.00 de TFF na bildirmiştir.

12-An itibarı ile görünen o dur ki;TFF Türk Futbolunu, yasa ve talimatlara aykırı tavırlarını devam ettirerek, FIFA nın başta Milli Takımlar olmak üzere Avrupa’da TÜRKİYE’yi temsil eden takımlarımıza en az 5 yıl MEN cezası vermesine neden olacaktır.

13-Bu gün saat 15.30 itibarı ile,FİFA nın isteği üzerine UEFA,Türk Milli Takımı ile Avrupa Kupalarına katılan kulüp takımlarımızın müsabaka programlarını ve UEFA DK daki dosyalarını FİFA ya göndermiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor