Boksta Türkiye’den büyük adım

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Boks Birliği Başkanı Dr. Ching-Kuo Wu ile biraraya geldi. Kabul sonrası AIBA Başkanı Ching-Kuo Wu ile Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Kota Müsabakalar

Boksta Türkiye’den büyük adım
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Boks Birliği Başkanı Dr. Ching-Kuo Wu ile biraraya geldi.
 
Kabul sonrası AIBA Başkanı Ching-Kuo Wu ile Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Kota Müsabakaları maçlarının Türkiye’de yapılması için bir protokol imzaladı.
 
2016 Rio de Janeiro Yaz Olimpiyat Oyunları’na Avrupa Kıtası’ndan katılacak boksörlerin belli olacağı kota müsabakaları Türkiye’de gerçekleştirilecek.
 
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Boks Birliği (AIBA) Başkanı Dr. Ching-Kuo Wu ile Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç’i kabul etti. Bakanlık merkez binasında gerçekleşen kabulde, 2016 Rio Olimpiyatları’na katılmaya hak kazanan milli boksörlerimiz Onur Şipal ve Adem Kılıççı da yer aldı.
 
Kabul sonrası AIBA Başkanı Dr. Ching-Kuo Wu ile Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Kota Müsabakaları (APB) maçlarının Türkiye’de yapılması için bir protokol imzaladı. Törende bir konuşma yapan Dr. Ching-Kuo Wu, Türkiye’ye her geldiğinde boks sporunun daha da geliştiğini gördüğünü belirterek, şöyle konştu:
 
"Türkiye’de olmaktan çok memnunum, burada kendimi evimde gibi hissediyorum. Türkiye’de ikinci kez kalifikasyon turnuvası düzenleyeceğiz. Daha önce Trabzon’da düzenlemiş ve 6 Türk boksör olimpiyatlara katılmak için kota almıştı. İnanıyorum bu sefer her sıkletten kota alacaksınız. Türkiye en başarılı boks ülkelerinden biri haline geldi ve bunda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın boksa olan ilgisinin payı büyük. Kendisiyle görüştük ve İstanbul’da yapılması planlanan turnuvanın Samsun’da yapılması tavsiyesinde bulundu. Çok büyük ihtimalle seneye Samsun’da gerçekleşecek turnuvada ben de hazır bulunacağım."
 
Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ise 2016 Avrupa Kıtası Kalifikasyon Turnuvası’nın tekrar Türkiye’de yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Rio’ya en fazla sporcuyla katılmayı hedefliyoruz ve en fazla madalya ile dönmek istiyoruz. Türk boksu için her zaman yanımızda olan ve her türlü desteği veren AIBA başkanına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Dr. Ching-Kuo Wu ve Eyüp Gözgeç protokolü imzaladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler