Boksörlerimiz olimpiyata hazır

 İngiltere'nin başkenti Londra'da, 27 Temmuz-12 Ağustos tarihlerinde yapılacak olimpiyat oyunlarında, boks dalında yarışacak 6 milli sporcu, Trabzon'da sürdürdüğü çalışmalarda sona geldi. Bu yıl Nisan ayında Trabzon'da yapılan Avrupa Kıtası Olimpiyat Kota

Boksörlerimiz olimpiyata hazır

 

İngiltere'nin başkenti Londra'da, 27 Temmuz-12 Ağustos tarihlerinde yapılacak olimpiyat oyunlarında, boks dalında yarışacak 6 milli sporcu, Trabzon'da sürdürdüğü çalışmalarda sona geldi.

 

Bu yıl Nisan ayında Trabzon'da yapılan Avrupa Kıtası Olimpiyat Kota Müsabakaları sonucunda, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na katılma vizesi alan 6 milli sporcu, 14 Haziran ile 1 Temmuz 2012 tarihleri arasında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Azerbaycan Milli Takımı ile ortak kampa girdi.

 

Sporcular, buradaki hazırlıklarının ardından bir süre önce Trabzon'a gelerek Kamp Eğitim Merkezi'nde olimpiyat çalışmalarının son etabına başladı.

 

Olimpiyata sayılı günler kala fiziki antrenmanların yerini motivasyon ağırlıklı çalışmaların aldığını anlatan Boks Milli Takım Antrenörü Seyfullah Dumlupınar, yaptığı açıklamada, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için çalıştıklarını belirtti.

 

"Sporcularımız ve teknik ekibimiz olarak başarıya inandık. Orada gerekli mücadeleyi ortaya koyduğumuz zaman madalyalar alarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiş olacağız" diyen Dumlupınar, sporcuların başarıya adeta şartlandığını, takım olarak uluslararası tecrübeye sahip olmalarının kendilerine avantaj sağlayacağını vurguladı.

 

Olimpiyattaki olası rakiplerini iyi derecede tanıdıklarını ve takip ettiklerini dile getiren Dumlupınar, şöyle konuştu:

 

"Olimpiyatta tüm branşlarda kota sayısı arttı ve bu ülkemiz için güzel bir fırsat. Bu gelişmeyle birlikte sporcular, teknik adamlar ve insanlar artık bizlerden madalya istiyor. Biz de madalya almak için çalışıyoruz. Şuanda boks branşında 6 sporcumuz hazırlıklarını tamamlama aşamasına geldi. Belkide hepsi şuana kadar Türkiye'nin en güçlü sporcuları. Olimpiyatta her sikletin seri başları var ve biz iki siklette seri başıyız. 60 kiloda Fatih Keleş ile 81 kiloda Bahram Muzaffer'in madalya alma şansı oldukça yüksek. Ama biz diğer arkadaşlarımızdan da madalya bekliyoruz."

 

 

 

 

-"Takım kaptanı Kılıççı: İnşallah bu emekleri madalya ile süsleriz"


Kamp süresince eksikliklerini tamamlamaya çalıştıklarını belirten takım kaptanı Adem Kılıççı, Türkiye'nin büyük bir özveri ile olimpiyatlara sahip çıktığını söyledi.

 

Yapılan çalışmaların karşılığında herkesin altın madalya beklentisinde olduğunu vurgulayan Kılıççı, "Teknik ekibimiz başta olmak üzere idarecilerimiz bütün ihtiyaçlarımızı karşılıyorlar. Artık motivasyon ve dinlenmeyle birlikte kilo antrenmanları yapıyoruz. Vücudumuzu en az şekilde yorarak maçlara daha dinç şekilde çıkmaya çalışacağız. Olimpiyatlar ülkelerin göz bebeği ve biz de beklentileri karşılıksız bırakmayacağız. İnşallah bu emekleri madalya ile süsleriz" diye konuştu.

 

60 kiloda sikletinde birinci sırada yer alan Avrupa Boks Şampiyonu Fatih Keleş ise arkadaşlarıyla birlikte önemli başarılara imza atacaklarını belirtti.

 

Avrupa şampiyonu olmasının olimpiyatta etkili olacağını vurgulayan Keleş, şuanda dünya klasmanında 3. sırada olduğunu ifade ederek, "Git gide insanlar sporun iyi bir şey olduğunu anlıyorlar ve manevi olarak destek gösteriyorlar. Benim gibi başarıyı yakalayan sporcuları gören küçük kardeşlerimiz heyecanla boksa başlıyorlar. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu gelişmeler bizi ülke olarak iyi yerlere getirecektir" dedi.

 

-"Verilen desteklerin sonuçları madalya olacaktır"-

 

2008 yılında Pekin'de düzenlenen olimpiyatların ardından kariyerinde ikinci kez olimpiyata katılacak olmanın heyecanını yaşayan Bahram Muzaffer de tek amacının, tecrübesi sayesinde madalya almak olduğunu ifade etti.

 

Bütün sporcuların formda olduğunu vurgulayan Muzaffer, "Her şey bu şekilde giderse madalya alacağımıza inanıyorum. Ülke olarak olimpiyatlara çok büyük yatırımlar yapıldı ve çok sayıda sporcu katılacak. Verilen desteklerin sonuçları madalya olacaktır" ifadelerini kullandı.

 

İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacak olimpiyatlarda boksta Türkiye'yi 49 kiloda Ferhat Pehlivan, 52 kiloda Selçuk Eker, 60 kiloda Fatih Keleş, 64 kiloda Yakup Şener, 75 kiloda Adem Kılıççı ile 81 kiloda Bahram Muzaffer temsil edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor