Boks Federasyonunda skandal oyun

Türkiye Boks Federasyonu Başkan Adayı Suat Hekimoğlu, genel kurul öncesi yayınlanan listedeki usulsüzlüklere ve haksız rekabet ilkesine yönelik aykırılığa itiraz ettiklerini söyledi.

Boks Federasyonunda skandal oyun
Dün yayınladığımız “Boksta delege skandalı” başlıklı haberimize, Federasyon başkan adayından açıklama geldi.

Haber61.net’in ilk gündeme taşıdığı mevcut federasyonun delege oyunu konusuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Boks Federasyonu Başkan Adayı Suat Hekimoğlu, genel kurul öncesi yayınlanan listedeki usulsüzlüklere ve haksız rekabet ilkesine yönelik aykırılığa itiraz ettiklerini söyledi.
 
Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç’in özellikle genel kurul öncesi delege oluşumunda usulsüzlükler yaptığı öne sürülürken, bu konuda bakanlık ve genel müdürlük nezdinde düğmeye basıldığı belirtildi. Genel Kurul’da başkanlığa aday olma kararı alan ve bu konuda girişimlerini sürdüren Suat Hekimoğlu, 22 Ekim tarihinde gerçekleşecek olan genel kurul öncesi yayınlanan listedeki usulsüzlüklere ve haksız rekabet ilkesine yönelik aykırılığa itiraz ettiklerini ifade etti.
 
HEKİMOĞLU: "BU HAKSIZLIĞIN DÜZELTİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ" 

Olimpiyatlar sonrasında Boks Federasyonu Yönetimi’nden istifa kararı alan Hekimoğlu, bu sporun hak ettiği seviyeye gelmesi için tüm kesimlerin dürüst ve kararlı bir çaba göstermesi gerektiğini belirterek, "Türkiye Boks Federasyonu’nun resmi internet sitesinde Olağan Genel Kurul Delege Listesi’nin yayınlanmasının ardından aynı gün ilimiz ve temsil hakkı bulunan kulüplerin yer aldığı Gençlik Spor İl Müdürlüklerine delege tespit listesi mesai saatinin bitimine çok az bir süre kala gönderildi. Doğal olarak gelen bu bildirim evrak kayıt ve havale işlemlerinden sonra kulüplere tebliğ edilir. Kulüp başkanlarının gelen evrakla ilgili delege tespit oylamasını yapmaları için en az yönetim kurulu üye sayılarının salt çoğunluğunu toplama ve karar alma yükümlülükleri vardır. Boks Federasyonu’nun mevcut yöneticileri bu konu hakkında zamanı kulüpler aleyhine olumsuz kullanmışlardır. Bir saat gibi kısa bir zaman zarfında kulüplerden delege isimlerini talep eden federasyonun bu oldu bitti tutumu karşısında bir çok kulüp yönetim kurulunu toplayamamış ve belirtilen süre içerisinde delege listesini gönderememiştir. Karar alan yönetim kurulları ise bu kez verilen tek faks olan federasyon faksına yoğunluktan ulaşamayıp zamanında gereken listeleri ulaştıramamıştır. Tek dertleri kısıtlı imkanlar içerisinde gençleri kötü alışkanlık ve zararlı maddelerden kurtarmak, toplumda bilinçli spor yapan ahlaklı bir nesil yetiştirmek olan, gönüllü çalışan emekçi kulüplerimizin dört yılda bir seslerini duyurmaları için kendilerini temsil edecek yöneticileri seçme hakları böyle ucuz kurnazlıklarla ellerinden alınmaya çalışılmıştır. Bu nedenle Türkiye Boks Federasyonu’nun yapmış olduğu bu haksızlığın sayın bakanlık ve genel müdürlük makamları tarafından incelenip düzeltilmesini talep ediyoruz” dedi.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler