Boks Federasyonu'na şok dava

 Boks Federasyonu Olağan Genel Kurulu'na iptal davası açıldı.21 Ekim 2012 Pazar Ankara'da gerçekleştirilen olağan genel kurulda, başkan adaylarından Eyüp Gözgeç ile Fuat Alpaslan yarışmıştı. Eski Başkan Eyüp Gözgeç'in tekrar başkan seçildiği ve Ankara'da

Boks Federasyonu'na şok dava

 Boks Federasyonu Olağan Genel Kurulu'na iptal davası açıldı.

21 Ekim 2012 Pazar Ankara'da gerçekleştirilen olağan genel kurulda, başkan adaylarından Eyüp Gözgeç ile Fuat Alpaslan yarışmıştı.

 Eski Başkan Eyüp Gözgeç'in tekrar başkan seçildiği ve Ankara'da yapılan olağan genel kurul öncesi bir delegenin Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne delegelikle ilgili açtığı davada Mahkeme Olağan genel kurul için tedbir kararı koymuştu.

Ancak eski yargıtay başkanı  Hasan Gerçeker Başkanlığı'ndaki Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu "spor benim işim" diyerek kongrenin yapılması yönünde karar vermişti.

 21 Ekim 2012 tarihinde yapılan bu kongreye ise dün Av. İlhan Yetişkin Ankara 25 Asliye Hukuk Mahkemesi'nde iptal istemiyle dava açtı. Av. Yetişkin,'' Tedbir kararı bir mahkeme kararıdır. Bu karara uyulması anayasal bir zorunluluktur. Uyulmaması ise suç teşkil eder'' dedi.

 İptal davası 25. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verilen dilekçedeki gerekçe ise Federasyonun yapmış olduğu olağan genel kurul 11. Asliye hukuk mahkemesinin vermiş olduğu tedbir kararına rağmen yapılması ve genel kurulda oy kullanacak delegelerin tespitinde usulsüzlük, yönetmeliğe ve ana statüye uygun olmayan delege seçimi yapıldığı...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor