BJK'da 58.madde Sancısı

 "Suç varsa ceza da çekilmeli"Beşiktaş yönetiminin, 58. maddenin değişmemesi için aynı zamanda Kulüpler Birliği Başkanı olan Demirören'e sürprize hazırlandığı öğrenildi. Siyah-Beyazlı yöneticilerin, "Suç varsa ceza da çekilmeli" diyerek ret baskısı yapaca

BJK'da 58.madde Sancısı

 "Suç varsa ceza da çekilmeli"

Beşiktaş yönetiminin, 58. maddenin değişmemesi için aynı zamanda Kulüpler Birliği Başkanı olan Demirören'e sürprize hazırlandığı öğrenildi.

 Siyah-Beyazlı yöneticilerin, "Suç varsa ceza da çekilmeli" diyerek ret baskısı yapacakları belirtildi. Futbol Federasyonu'nun küme düşürme cezasını düzenleyen 58. maddenin son durumunun belirlenmesi için 26 Ocak'ta genel kurul kararı alınmasının ardından kulüplerde hareketli günler yaşanıyor.

15 gün önce yapılan Kulüpler Birliği toplantısında Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, "Fenerbahçe bu ligden düşmemeli. Böyle bir durum olursa Türkiye ligi çok değer kaybeder" demişti.

Özdemir'e tek destek Kulüpler Birliği ve Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'den gelmişti. Ancak Beşiktaş yönetim kurulu üyelerinin 58. maddenin değiştirilmemesi konusunda fikir birliği içinde oldukları öğrenildi. Bu nedenle Siyah-Beyazlıların hafta içinde yapılacak olan yönetim kurulu toplantısında bu konuyu ayrıntılı olarak masaya yatıracağı belirtildi.

Yöneticilerin, Başkan Yıldırım Demirören'e "Senin Kulüpler Birliği'nde gösterdiğin tavır farklı Beşiktaş'ınki farklı olabilir. Ortada işlenen suç varsa cezalar da çekilmeli" diyerek net kararlarını açıklayacakları öğrenildi.

 

Sıcak bakmıyor ama...

Bu gelişmelerin ardından Siyah- Beyazlı kulüpte çatlak olduğu ve yönetim kurulunda tartışmalar yaşanabileceği de belirtildi. Aslında Demirören'in de değişmesi gündemde olan 58. maddenin değişmesine sıcak bakmadığı ancak Kulüpler Birliği'ndeki diğer başkanların ısrarları nedeniyle böyle bir tavır takındığı ifade edildi. Yönetim kurulunda, Demirören'e maddenin değişmemesi için ret kararı verelim baskısı yapacağı belirtildi.

 

58 muhalefeti büyüyor

TFF'nin 58. madde için genel kurul kararına imza atmasının ardından tepkiler çığ gibi büyümüştü. Süper Lig'de Galatasaray'ın önderliğinde Bursaspor, Trabzonspor ve Orduspor da küme düşmenin kaldırılmaması için ret oyu verecek. Bank Asya 1.Lig takımlarından Kasımpaşa, Bucaspor ve Konyaspor da Federasyon'un bu hamlesine karşı çıkan kulüpler arasında.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor