BJK maçını fazla önemsemiyoruz!

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Best FM Spor Müdürü Özkan Öztürk'e verdiği röportajda, 1-1 biten Ankaragücü maçında yaşanan puan kaybını, kupada oynanacak olan Beşiktaş maçını ve ligde Pazar günü Fenerbahçe ile oynayacakları karşılaşmayı değerlen

BJK maçını fazla önemsemiyoruz!

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Best FM Spor Müdürü Özkan Öztürk'e verdiği röportajda, 1-1 biten Ankaragücü maçında yaşanan puan kaybını, kupada oynanacak olan Beşiktaş maçını ve ligde Pazar günü Fenerbahçe ile oynayacakları karşılaşmayı değerlendirdi.

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında oynadıkları Ankaragücü maçında net gol pozisyonları yakaladıklarını fakat bunları değerlendiremediklerini belirten Hasan Yener; “Pozisyonları değerlendirebilseydik, sahamızda kazandığımız en farklı galibiyetlerden birini alırdık. Ama yediğimiz basit bir golle puan kaybı yaşadık. Ligin ilk yarısında kazandığımız Ankaragücü maçı ile kıyasladığımızda bu maçta daha çok pozisyon zenginliği olduğunu fark ettik. Bu maç 17’de 17 yapmanın mümkün olmadığını da herkese göstermiş oldu” dedi.

"En iyi takım biziz"

Ankaragücü ile ligin ilk yarısında oynadıkları maça göre, bu maçta daha çok pozisyon bulduklarını fakat ikinci golü bulamadıklarını ifade eden Hasan Yener; “Herkesin bildiği bir laf vardır ‘topun canı istemezse gol olmaz’ diye. Bu maçta böyle oldu. Şu anda lider durumdayız. Bursa ile olan puan farkını koruyoruz. Fenerbahçe farkı 2 puana düşürdü. Ama şunu herkes bilsin. Trabzonspor şu an ligin en iyi futbol oynayan, en iyi teknik kadro ve en iyi futbolcu kadrosuna sahip, son derece uyumlu, disiplinli bir ekiptir. Bu yüzden benim gelecek maçlardan bir endişem yok. Ben buradan bütün taraftarlarımıza seslenmek istiyorum. Trabzonspor’a güvensinler. Biz bu yarışta hep önde olacağız” diyerek rakip takımlara gözdağı verdi.

Avni Aker Stadı’nda oynanan Ankaragücü maçında bazı taraftarların futbolcuları protesto etmelerine çok üzüldüklerini söyleyen Yener, “Geçen maçta, maalesef ‘Bize her yer Trabzonspor’ sloganını ‘Bize her yer Trabzon. Ama Trabzon dışında’ şeklinde değiştirmiş olduk. Bazı taraftarların bu olumsuz görüntüsü bizi puan kaybından daha fazla üzdü. Umarım bundan sonraki maçlarda böyle olaylar yaşamayız” diyerek taraftarların daha anlayışlı olmalarını rica etti.

"Hedefimiz kupa değil"

Ziraat Türkiye Kupası 3.Kademe B Grubu’nda oynayacakları Beşiktaş maçını çok fazla önemsemediklerini ifade eden Yener; “Bu maçın sonucu Türkiye Kupası’ndaki durumumuzu etkileyebilir. Ama kupa bizim önceliğimiz değil. Bu yıl önceliğimiz lig şampiyonluğudur. Mutlaka bu maç derbi bir maçtır. Futbolcularında bu maçın kariyerleri açısından bir önemi vardır. Ama Pazar günü Fenerbahçe ile oynayacağımız maç bizim için çok daha önemlidir” diyerek takım olarak sadece şampiyonluğa odaklandıklarını net bir şekilde dile getirdi.

"Fenerbahçe kaybederse biter"

Hasan Yener, ligde Pazar günü oynayacakları Fenerbahçe maçını ise şöyle değerlendirdi:

”Bu maç bizim açımızdan çok stresli bir maç olmayacak. Biz kaybedersek çok şey kaybetmiş olmayız. Ama Fenerbahçe kaybederse her şeyini kaybetmiş olur. Bizim için rahat bir maç olacak. Biz her şeyden önce takımımıza güveniyoruz. Umarım futbolcularımız bu maçta Trabzonspor’a yakışır bir biçimde mücadele edecekler. Maç sonunda 3 puanla ayrılan tarafın Trabzonspor olacağına inanıyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler