Bizans’ın bahşişli kalemşörü iş başında

Trabzonspor’un 2010-11 sezonundan bügüne süren haklı şike mücadesinde Bizans medyası olarak tanımlanan İstanbul Basının kalemşörleri sık sık Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın yanında olmayı kendine görev bilmişti. Birçoğunun “Bahşişli” olarak İstanbul’u

Bizans’ın bahşişli kalemşörü iş başında

Trabzonspor’un 2010-11 sezonundan bügüne süren haklı şike mücadesinde Bizans medyası olarak tanımlanan İstanbul Basının kalemşörleri sık sık Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın yanında olmayı kendine görev bilmişti.

Birçoğunun “Bahşişli” olarak İstanbul’un hırsıza avukatlık yapan bazı yazarları kalemlerini hakkın yanındansa güçlünün yanında oynatmayı tercih ettiği açıkça görülmüştü. Bir süredir bu tip seslerin kesildiği İstanbul Medyasında son olarak Ercan Güven isimli Milliyet yazarı Trabzonspor’a çamur atabilmek adına şike pisliğinin her daim içerisinde kalan Aziz Yıldırım’ın yanında saf tuttu.

Trabzonspor’u Gaziantepspor maçının ardından yaşananlarla eleştiren Güven, Aziz Yıldırım’ın dik durduğunu savunarak Trabzon medyasına da yüklendi. Aziz Yıldırım’ı eleştiren Trabzon medyasına aklı sıra laf atmaya çalışan Güven,  şike sürecinde yaşananlardan bihaber olduğunu ortaya koydu. Güven , şike sürecinde ilk olarak “Fenerbahçe için şike yaptım” diyen ancak sonradan kıvırarak “Şike yapmadım” diyen Aziz Yıldırım’ın nasıl dik durduğunu yazamadı ya da birileri tarafından yazdırılmadı.

İşte Ercan Güven’in yazısının ilgili bölümü

Aslında ne oldu Trabzon’da?.. Hakemler Trabzonspor Başkanı eliyle alıkondular, ağır hakarete uğradılar, “linç” edilmelerine ramak kala araya “hatırlı” şahsiyetler girince, ancak paçayı kurtardılar.
Alıkoymak tamam, linç teşebbüsü akim kalmış... Ciddi “suç” yani.
Cezası Futbol Federasyonu’ndan!..
Oh ne güzel.
Varsa bir hasmın/kanlın, tut elinden stada götür işi bitir; en çok bir sene maç izlememe cezası alırsın!
Şimdi hesap soruyor Trabzon’un zalim (!) yerel medyası:
“Para cezasını cebinizden ödeyin de aklınız başınıza gelsin” diyor.
Komedi yani...
İnanır mısınız, benim kafama takılan bunlardan hiç birisi!
“İntikam” Genel Kurulu’nda, hali tavrı “amaca uygun” başkanı seçmişler, o da elinden geleni sakınmıyor işte.
Ancaaak... “Karakolda doğru söyleyip mahkemede şaşma” hali yüreğimi eziyor.
Önce “atar, gider, tehditler”... “Ben buradan cezaevine giderim” gözü karalığı... Sonra inkar... “Hakemleri korumak için yaptım” kaytarması. Kilitletip kurtarmış hakemleri iyi mi?
Baştan sona olayın tamamı yakışmadı Trabzonspor’a, Başkanı’na ama “delikanlılıkta olur böyle işler” diyeceğiz... Aaa, minareye kılıf bulmaya uğraşıyor delikanlılar!
Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu yıllardır düşman olduğu, ağır konuştuğu Aziz Yıldırım’ın “müebbet” ihtimalinde bile duruşunu değiştirmeden dikine konuşmalarına baksın, ibret alsın.
Yerel medya da...
Yüzde biri kadar çark etseydi, Aziz Bey’in çoktan ipini çekmişti beğenmediğiniz “Bizans medyası”!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler