"Biz şikeyi örttük!'

Trabzonspor’un UEFA’dan hakkını aradığı dönemde TFF kendisinden bekleneni yaparak Fenerbahçe’nin ve şikenin avukatlığına savundu.UEFA'ya yazı gönderen TFF, şike ile ilgili iddiaların geçersiz olduğunu belirtip dosyanın kapatılmasını talep etti. TFF’nin bu

"Biz şikeyi örttük!'

Trabzonspor’un UEFA’dan hakkını aradığı dönemde TFF kendisinden bekleneni yaparak Fenerbahçe’nin ve şikenin avukatlığına savundu.

UEFA'ya yazı gönderen TFF, şike ile ilgili iddiaların geçersiz olduğunu belirtip dosyanın kapatılmasını talep etti. TFF’nin bu hamlesi Trabzonspor cephesinden büyük tepki çekerken TFF’nin yaptığı savunmanın arka planını yine Trabzonspor Hukuk Kurulu açıklığa kavuşturdu.

Trabzonspor Hukuk Kurulu Üyesi Atilla Dilaver  TFF’nin UEFA’ya yapmış olduğu savunmanın iki temel üzerine kurulduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı;

1- Siyaset, şike kararlarına müdahale etmedi;

 Başbakan UEFA Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında “ kişilerin yaptığı cürümler yüzünden kurumların cezalandırılmasına karşı olduğunu söylemiştir. Bu konuşmadan sonra PFDK akla, vicdana, yasalara ve talimatlara aykırı bir şekilde şikenin tanımını değiştirmiş ve üye maalesef biri Trabzonsporlu olmak üzere 7 avukatın oy birliği ile “Tüzel kişiliklerin şikenin mağduru da faili de olamaz” kararı almışlardır. Yani; Fenerbahçe Kulübü şike ile suçlanamaz, Trabzonspor Kulübü de şike yapıldı mağdur oldum diyemez. Diğer Yandan CHP ve MHP genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli’nin şike örgütü üyelerine destek demeçleri de ortadır.

2- Tahkim Kurulu Kararları Anayasa Teminatı altındadır ve değişmezler;

Öncelikle bu savunmanın ahlaki yönüne dikkat etmemiz gerekiyor.  Bu savunma “Biz şikeyi örttük, Hukuksuzluğumuz için Anayasa’ya sığındık” demektir. Anayasa ve yasaların yasa dışılığı teminat altına alması düşünülemez ve böyle bir teminat yoktur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor