Bitmeyen Trabzonspor sevgisi

 Kayseri’den ayrılan ve Kasımpaşa’ya imza atan Şota Arveladze  "Hedefim takımımla şampiyonluk yaşamak" dedi. Kendisini Alex gibi yüzde 50 Türk hissetmediğini söyledi ve ekledi: "Öyle bir şey yok. Ben kesinlikle Gürcüyüm. Ancak Türkiye'yi çok seviyorum. Uç

Bitmeyen Trabzonspor sevgisi

 

Kayseri’den ayrılan ve Kasımpaşa’ya imza atan Şota Arveladze  "Hedefim takımımla şampiyonluk yaşamak" dedi. Kendisini Alex gibi yüzde 50 Türk hissetmediğini söyledi ve ekledi: "Öyle bir şey yok. Ben kesinlikle Gürcüyüm. Ancak Türkiye'yi çok seviyorum. Uçaklar Gürcistan'ı bombalarken bu ülke aileme kapı açtı”

Kayserispor'daki görevinden istifa eden Şota Arveladze, ligin flaş ekibi Kasımpaşa'nın başına geçmişti. Gürcü teknik adam, yeni takımını ve hedeflerini değerlendirdi. Görev aldığı takımlarda daima en sevilen isimlerden birisi olan Arveladze, Lacivert-Beyazlıların maçlarını oynadığı Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda bizi ağırladı ve sorularımıza dobra yanıtlar verdi:

Kasımpaşa'da hedefiniz nedir?

Benim gelişim uzun vadeli bir proje. Kasımpaşa kulübü ne kadar güçlü olursa takımımız da o kadar güçlü olacaktır. Hedefimiz bu güçlü yapıyı sağlamak. Sonrasında da şampiyonluk. Kariyerim boyunca daima kazanan birisi oldum. Bunu bir gün başaracağıma inanıyorum.

Coulibaly, Uche, Djalma, Campos gibi çok etkili yabancı oyuncularınız var. Ancak yabancı oyuncu bulundurma sayısı sınırlı. Takıma yerli katkısı düşünür müsünüz?

Herkes Kasımpaşa'nın oyuncusu. Sahada istediğimi yaptıktan sonra cebinde hangi pasaport olduğu, eskiden hangi takımlarda oynadığı beni ilgilendirmiyor.

Kendinizi en üst nokta olarak nerede görüyorsunuz? Özel bir hedefiniz var mı?

Şu anda Kasımpaşa'dayım. Takımımı düşünüyorum. Üst nokta falan yok.

Kayserispor'da 2 yıl görev yaptınız. Takımla daha öncesinde demağlubiyetler almıştınız. Görevi niçin Gençlerbirliği yenilgisinin ardından bıraktınız?

Şunu söyleyeyim, Kayserispor, Türkiye ve Avrupa'ya örnek olabilecek bir kulüp. Hocalarına çok destek veriyorlar. 6 maçta 4 puan aldık. Devam etseydim takım düzelebilirdi. Ancak sorumluluğu yüklenmem gerekiyordu. Yönetim "Şota bu konuyu açma" diyerek istifamı konuşmak bile istemedi. Ama bu bir iş. Hobi değil. Orada yaşadığım sürece yönetim, kulüpte çalışanlar, halk, taraftarlar bana çok destek oldu. Hepsine tekrar teşekkür ediyorum. Onları ne kadar sevdiğimi şimdi değil, yıllar sonra anlayacaklar. Trabzonspor'dan kopmadığım gibi oradan da kopmayacağım.

Türkiye'de yaklaşık 6 yıldır görev yapıyorsunuz. Fenerbahçe'de 8 yıl kalan Alex ayrılırken "Yüzde 50 Brezilyalı, yüzde 50 Türk hissediyorum" dedi. Siz böyle bir şey söyleyebilir misiniz?

 

Hayır. Öyle bir şey yok. Kesinlikle Gürcüyüm. Ancak Türkiye'yi çok seviyorum. Buradan kopmak istemiyorum. 4 sene önce Gürcistan savaşa girdiğinde bu ülke bana ve aileme çok büyük destek verdi. Uçaklar her yeri bombalıyordu. Böyle bir zamanda çocuklarımın, kardeşlerimin eşlerinin ve onların çocuklarının gümrükten pasaportsuz bir şekilde Türkiye'ye girmesine izin verildi. Bunun için Türkiye'ye borcum var.

Alex'in Fenerbahçe'den ayrılışının gündemde bu kadar kalmasını, Başbakanlık seviyesine kadar gelmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Alex son derece centilmen, kibar ve zarif bir insandı. Kimseye hiçbir saygısızlığı görülmedi. Türkiye'de böyle karakterli insanlar sevilir. Fenerbahçe'nin ne kadar büyük olduğunu da herkes görüyor. Türkiye misafire açık bir ülke. Burada Gürcü, Brezilyalı, Çerkes diye insanlar ayırılmıyor. Bu ilgi doğal.

Trabzon ile gönül bağı var

Şota Arvelaze, Trabzonspor'dan kendisine transfer teklifi gelip gelmediğini sorduğumuzda “Bana ne bir sinyal ne de bir mesaj lazım. Ancak bu yönde bir teklif gelmedi. Hangi takımı sevdiğimi sorarsanız elbette Trabzonspor derim. Halkını, yönetimini, oradaki arkadaşlarımı, başkanı çok seviyorum” yanıtını verdi. Bordo-Mavililerde sezon başında teknik direktör Şenol Güneş’in istifası gündeme gelmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor