Bitlis'te "9. GAP Kış Oyunları" başladı

Bitlis'te "9. GAP Kış Oyunları" kayak yarışması, birçok ilden sporcuların katılımıyla başladı. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nce Bitlis Erhan Onur Güler Kayak Tesisi'nde düzenlenen oyunlara, 16 ilden 276 sporcu katıldı. Snowboard, kuzey ve alp disiplini br

Bitlis'te "9. GAP Kış Oyunları" başladı
Bitlis'te "9. GAP Kış Oyunları" kayak yarışması, birçok ilden sporcuların katılımıyla başladı.
 
Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nce Bitlis Erhan Onur Güler Kayak Tesisi'nde düzenlenen oyunlara, 16 ilden 276 sporcu katıldı.
 
Snowboard, kuzey ve alp disiplini branşlarında düzenlenen yarışmada, sporcular dereceye girebilmek için, kıyasıya mücadele ediyor.
 
Yarışmaları izlemek için Bitlis'e gelen Türkiye Kayak Federesyonu As Başkanı Ali Oto, yaptığı açıklamada, Bitlis'in son derece iyi bir şekilde ev sahipliği yaptığını belirterek, tüm sporculara başarı dilediğinde bulundu.
 
Bundan sonra da Bitlis'te çok güzel yarışmalar düzenleyeceklerini ifade eden Oto, "Bugün 9. GAP Kış Oyunları nedeniyle buradayız. Bitlis çok güzel şekilde bizlere ev sahipliği yapıyor. Burada Doğu illerinden çok sayıda sporcumuz var. Sporcularımız snowboard, kuzey ve alp disiplininde yarışıyor. Her zaman olduğu gibi, Bitlis bizi ağırlamaktan mutluluk duyuyor. Biz de burada olmaktan son derece mutluyuz. Yarışmalar iyi gidiyor. Bundan sonra da Bitlis'te çok iyi yarışmalar düzenleyeceğiz. Artık gelecek yıllar için Avrupa ve Balkan şampiyonası düzenlemeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
 
Türkiye Kayak Federasyonu Bitlis İl Temsilcisi Kenan Aşit ise yarışmaya 16 ilden 276 sporcunun katıldığını belirterek, sporculardan 110'unun kuzey, 166'sının ise alp disiplininde yarışacağını ifade etti.
 
Yapılan yarışmada Bitlis'in iyi dereceler elde ettiğini belirten Aşit, "Çocuk 2 kategorisinde bir birincilik, çocuk 1 kategorisinde de bir ikinciliğimiz var. Yarın yapılacak büyük slalom yarışlarında da Bitlisli sporcularımız iddialı. 16 ilden katılan sporcularımızı ağırlamakta hiçbir sıkıntı yaşamadık. Valiliğimiz, belediyemiz ve diğer kurumlar, misafirlerimizi ağırlamak için bütün imkanlarını seferber etti" dedi.
 
9. GAP Kış Oyunları, yarın yapılacak yarışların ardından ödül töreniyle son bulacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler