Bisiklet Turu'nda 7. tur Cavendish'in!

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unun 166 kilometrelik Selçuk - İzmir etabını Etıxx Ouick Step Takımı'ndan Mark Cavendish  3 saat 59 dakika 50 saniye ile kazandı. 26 Nisan'da Alanya'dan verilen startla başlayan ve sekiz etaptan oluşan TUR yarın k

Bisiklet Turu'nda 7. tur Cavendish'in!

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unun 166 kilometrelik Selçuk - İzmir etabını Etıxx Ouick Step Takımı'ndan Mark Cavendish  3 saat 59 dakika 50 saniye ile kazandı. 26 Nisan'da Alanya'dan verilen startla başlayan ve sekiz etaptan oluşan TUR yarın koşulacak 124 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabı ile sona erecek.

TURKUAZ MAYO DURASEK'TE

Genel Ferdi Klasmanda Birinciliğini koruyan Lampre-Meride Takımı'nın sporcusu Kristijan Durasek İstanbul-İstanbul etabında da Turkuaz mayoyu giyecek

YARIŞIN CEREYANI

CCC Sprandi Polkowıce Takımı'dan Nikolay Mihaylov ile Lukasz Owsian'ın start alanına gelmemesi nedeniyle 154 sporcu Selçuk-İzmir etabına başladı. Henüz 5'inci kilometre kat edilmişti ki birkaç cılız atak görüldü ancak ana grup bu sporcuları yakaladı. 10 ve 15'inci  kilometreler toplu geçildi. 17'inci kilometreden sonra il ciddi atak geldi. Lotto-Soudal Takımı'ndan Sean De Bıe, Astana'dan Valerio Agnoli ile Torku Şekerspor'dan Muhammet Atalay ana grupla arasını 2 dakika kadar açtı.

ZAMAN FARKI AÇILDI

25'inci kilometre böyle geçildi. Etabın temposu başlarda epey düşüktü. Ana grubun düşük temposundan istifade eden öndeki üçlü bir anda zaman farkını 6 dakika 20 saniyeye çıkardı. 43'uncü kilometre geçilirken zaman farkı biraz daha açıldı ve 6 dakika 35 saniyeye çıktı.

ETABIN İLK TIRMANIŞ PRİMİ

52'inci kilometre geçilirken etabın ilk tırmanış primi gerçekleşti. THY'nin sponsorluğundaki  Karabel Dağ'ı tırmanış primi (KOM) sonuçları şu şekilde belirlendi: 1- Lotto-Soudal Takımı'ndan Sean De Bıe, 2- Torku Şekerspor'dan Muhammet Atalay, 3- Astana'dan Valerio Agnoli.

SPRİNT PRİMİ SONUÇLARI

62'inci kilometre kat edilirken etabın Kemalpaşa'da gerçekleşen Salcano sponsorluğu'ndaki sprint primi sonuçları şu şekilde sonuçlandı. 1 Astana'dan Valerio Agnoli  2- Lotto-Soudal Takımı'ndan Sean De Bıe, 3- Torku Şekerspor'dan Muhammet Atalay. Sütçüler Kavşağı'ndaki dönüşte öndeki üçlünün liderliği devam etti. 72'inci kilometre geçilirken yeni zaman farkı 5 dakika 37 saniye olarak ölçüldü.

DÜŞTÜ KALKTI DEVAM ETTİ

Armutlu Kavşağı geçilirken Lampre-Merida takımından XU Gang bir anda dengesini kaybedip düştü. Ancak kısa bir süre sonra tekrar yarışa devam etti. Öndeki üçlünün ana grupla yeni zaman farkı ise bu esnada 7 dakikanın biraz üstüne çıkmıştı.

TALİHSİZ KAZA

95'inci kilometre geçilirken bariyer dibinden giden Torku Şekerspor'lu Sergiy Grechyn biranda yere düştü. Yüzünden ve vücudunun muhtelif yerlerinden yaralanan Sergiy'e anında müdahale edildi. Ambülansa alınan Torku Şekerspor'lu sporcu hastaneye kaldırıldı. Kaçış grubuyla yeni zaman farkı 5 dakika 48 saniye olarak belirtildi. Bu da ana grubunun süratlendiğini gösteriyordu. 109'uncu kilometrede farka biraz daha azaldı 4 dakika 25 saniyeye indi.

TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ PRİMİ ATALAY'IN

125'inci kilometrede Vestel'in sponsorluğunda gerçekleşen Türkiye Güzellikleri primi Torku Şekerspor'lu Muhammet Atalay'ın üstünlüğü ile geçildi. İkinciliği Astana'dan Valerio Agnoli, üçüncülüğü de Lotto-Soudal Takımı'ndan Sean De Bıe elde etti.

VESTEL FABRİKASI'NIN İÇİNDEN GEÇİLDİ

Bu arada bisikletçiler Tur'da bir ilk yaşadılar ve etap Manisa'daki Vestel Fabrikası'nın içinden geçildi. Buradaki görüntüler gerçekten görülmeye değerdi. Vestel fabrika içini mükemmel biçimde donatmıştı. Sporcular fabrikadan tekrar ana yola çıkıp devam ettiler. Zaman farkı da artık iyice ana grubunun yaklaştığını gösteriyordu. Yeni zaman 1 dakika 36 saniye olarak açıklandı. 132 kilometrede öndeki üçlüyle birlikte pedal basan Torku Şekerspor'lu Muhammet Atalay geri kaldı. Kaçış grubu iki bisikletçiyle devam ediyordu ki az bir zaman sonra bu ikilide ana gruba dahil oldu. Artık İzmir çok yakında ve grup tek parça idi.

ETABIN İKİNCİ TIRMANIŞ PRİMİ

137'inci kilometredeki Sabuncular rampası çıkılırken etabın THY sponsorluğundaki son tırmanış primi gerçekleşti. Sonuçlar şu şekilde açıklandı. 1- Colombia'dan  Alex Ardıla Cano, 2-Lotto Soudal'dan Thomas De Gendt, 3-Polkowıce'den Davide Rebellin. 4- MTN Qhubeka'dan Serge Pauwels, 4-Wanty Groupe-Gobert'ten Mirko Selvaggi.

FİNİŞ ALANINDA BÜYÜK BİR KALABALIK OLUŞTU

Prim kapısı geçildikten sonra grup üçe ayrıldı. Öndeki kaçış grubunda Polkowıce'den Davide Rebellin, Lotto Soudal'dan Thomas De Gendt, MTN -Qhubeka'dan  Serge Pauwels ve Colombia'dan  Alex Ardila Cano'dan oluştu. Ancak fazla gidemediler. Bisikletçiler İzmir içinde ilerlerken binlerce sporseverde Karşıyaka'daki finiş alanını hınca hınç doldurmuş merakla kimin birinci geleceğine tanıklık ediyordu. Gerçekten bu büyük kalabalığa hitap eden büyük bir finiş daha gerçekleşti.

YİNE MÜTHİŞ BİR FİNİŞ GERÇEKLEŞTİ

Bisikletçiler son kilometrelere yine toplu bir giriş yaptı. Grupta yer alan sprinterler son ataklarını yapabilmek için genellikle ana grubun ortasında yer bulmaya çalışıyorlardı. Ve beklenen oldu, saklana saklana gelen Etıxx Ouick Step Takımı'nın Britanyalı sporcusu Mark Cavendish etabın birincisi oldu...

TUR YARIN İSTANBUL-İSTANBUL ETABI İLE SONA ERECEK

Saat 10.00'da Sultanahmet Meydanı'ndan verilecek startla bisikletçiler Sahil Yolu'nu kullanarak Sirkeci, Eminönü, Kabataş, Beşiktaş güzergahından Barbaros Bulvarına ulaşacak buradan köprü sapağına girerek Boğaziçi Köprüsü'nden geçecekler. Köprü geçildikten sonra Altunizade Kavşağından dönüş yaparak tekrar Boğaz Köprüsü'ne girecekler. Bisikletçiler geldikleri yoldan dönüş yaparak Atatürk Köprüsü'ne ulaşıp buradan Bozdoğan Kemerini geride bırakıp Kumkapı istikametinden Sahil Yolu'na girecek ve Çatladıkapı'dan geçerek At Meydanındaki finiş alanına ulaşacaklar. Bu nedenle İstanbul'da  saat 09.30'dan itibaren bazı yollar aralıklı olarak trafiğe kapatılmış olacak.

İSTANBUL'DA BİSİKLET TURU NEDENİYLE BAZI YOLLAR ARALIKLI OLARAK KAPANACAK

26  Nisan'da Alanya - Alanya etabıyla start alan 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu yarın koşulacak 124 km'lik İstanbul - İstanbul etabıyla sona erecek.

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 124 km.'lik İstanbul - İstanbul etabı nedeniyle 3 Mayıs  Pazar (yarın) bazı yollar aralıklı olarak trafiğe kapatılacak.

KAPANAN YOL VE GÜZERGAHLAR;

sabah 10.00'da Yerebatan Caddesi'nden (Ayasofya Camisi önü) verilecek startın ardından, Boğaziçi köprüsünden geçilerek Altunizade Köprüsü'nden geri dönülecek, Galata Köprüsü'nden sağa dönülerek Aksaray yönüne Atatürk Bulvarı takip edilerek, Yenikapı IDO'dan sola dönülecek Kennedy Caddesi güzergahı takip edilecektir. Sporcular Kennedy Caddesi Ragıp Gümüşpala Caddesi ve Atatürk Bulvarı Güzergahında 9 tur atacak, son turda Çatladıkapı'dan Atmeydanı'na ulaşacak ve yarış tahmini 12.00'de sona erecek. Bu süreçte bu güzergahlardaki yollar trafiğe kapatılacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler