Birileri TÜFAD'ın önünü kesmeye çalışıyor

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon şubesi açıklamalarda bulundu.Başkan Nurettin Balaban yaptığı açıklamada Trabzon TÜFAD’ın ülke futbolundaki hedeflediği yere gelmesini 3 yıl ertelediklerini belirterek, "TÜFAD Trabzon şubesi 1990 yılında

Birileri TÜFAD'ın önünü kesmeye çalışıyor

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon şubesi açıklamalarda bulundu.

Başkan Nurettin Balaban yaptığı açıklamada Trabzon TÜFAD’ın ülke futbolundaki hedeflediği yere gelmesini 3 yıl ertelediklerini belirterek, "TÜFAD Trabzon şubesi 1990 yılında ilk yönetimini oluşturduktan sonraki süreçte ülke futbolundaki doğru adımları atmaya başlayınca ve bu adımları son yıllarda hedefe doğru yoğunlaştırınca hiçbir sorunu olmayan TÜFAD Trabzon şubemizin gücünün bölünmesi ve iç çekişme ortamına çekilmesi için dış odaklı güçler 3 yıl önce mevcut yönetime aday çıkartarak bu emellerine iç çekişme alanında ulaşamadılar. Ancak ülke genelindeki gücünü sanal da olsa sekteye uğratıp Trabzon TÜFAD’ın ülke futbolundaki hedeflediği yere gelmesini 3 yıl ertelediler. " dedi.

Nurettin Başalan açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

"Bu gün gelinen noktada ise Trabzon TÜFAD’ı emirleri altına alabilecekleri bir yapıya döndürebilmek için aynı dış güçler bu yılki genel kurula müdahale edip 3 yıl önce başaramadıkları oyunu şimdi bir başka yolla "kişisel vaatler” vererek başarmaya çalışıyorlar. Onlara buradan sesleniyoruz; gelin gittiğiniz yoldan vazgeçin ben değil biz odaklı düşünün.

TRABZON TÜFAD’I TANIMAK İÇİN YAPTIKLARINI ÇOK İYİ TAKİP ETMEK GEREK

Trabzon TÜFAD hakkında doğruları konuşabilmek için yaptıklarını çok iyi takip etmek gerekir. Trabzon TÜFAD şubesi olarak antrenörlerin gelişimi için  Bilgisayar ,İngilizce , futbolda  gerekli tüm çalışmaları içeren seminer, polar saat kullanımı eğitimleri, paneller, antrenörlerin iletişim ve kendini ifade etme gibi konulardaki gelişimi için Drama, Diksiyon, life  kinetik  gibi seminer yapan, TÜFAD Trabzon’u tüm ülkeye tanıtmak için önemli etkinlikler hayata geçiren  başka bir yönetim  var mı. Yoksa TBMM Başkanı, Spordan Sorumlu Devlet Bakanını Trabzon TÜFAD’a  misafir edecek bir girişimciliği, yada bu ülkenin Başbakan’ına  Ankara’da brifing dosyası sunup, yüz yüze görüşüp sıkıntısını anlatan bir yönetim yapısı kimde var acaba.

Trabzon TÜFAD kendi işi dışında bir asırlık Yavuz Sahasının yenilenmesinden, Trabzon ilinin Futbol sahaları ile donatılmasına kadar, futbol sahalarının ışıklandırmasından, bu hizmetlerin artmasına kadar yaptırım gücü var ise bu gücü biraz araştırmak gerekmez mi?

TÜFAD  Trabzon şubesi kadar  amatör ve alt yapılarda çalışan antrenörleri değerli kılmak adına hangi ilde TÜFAD’ın  bu kadar donanımlı çağdaş bir yapıya sahip sekretaryası, misafirini ağırlayabileceği ,18 saat yaz ve kış klimaları çalışan zemini halı döşeli, şifreli spor yayınlarına ve  her müsabakaya açık bir donanıma sahip bir lokali, antrenörlerin üzüntülü  ve sevinçli gününde bir arada olmasına vesile olan sınır tanımayan bir yapı sistemi, kurs, seminer ve amatör antrenörlere yapılan  haksızlık yüzünden  fikir kavgası verip huzurunu bozan bir duruşu, amatör antrenörlerin hakları yüzünden TFF Amatör işler kurulundan istifa eden, kurslar yüzünden güçlüleri  karşısına almaktan geri kalmayan ,ben değil biz odaklı çalışan Trabzon TÜFAD dışında bu kadar kendisini ortaya koyan ne kadar yönetim var acaba.

Eğer Trabzon TÜFAD’ın aylık giderlerini karşılamak veya Trabzon TÜFAD’ın ülke genelindeki vizyonunu en tepeye çıkarabilmek için ziyaret ettiğimiz profesyonel  teknik adamlar, bürokrasideki  ve siyasetteki  etkili ve yetkili makamlardan bahsediliyorsa tüm bunlar futbol antrenörleri arasında yukarıda kavgasını verdiğimiz haksızlığa uğrayan, yaptıkları, ürettikleri ,kendi  yöresinin  ve ülkesinin  futboluna yıllardır emeklerinin  karşılığını alamayanlar içindir.

DAHA ÇOK YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR  

TÜFAD Trabzon şubesi olarak yapacağımız daha çok işimiz var .Bu dönem daha çok futbol antrenör arkadaşlarımızın kurslar ve seminerlerdeki  puanlama ve ücretteki çarpıklıklar ile  uğraştık. Ancak; bunu başarabilmenin tek yolu var. Oda futbolu yöneten ve yönlendiren sistemin içinde olmak veya oraya sözünü geçirebilecek bir yapıya ulaşmak gerekiyor. Uzun ve kararlı bir yolun sonunda İnşallah 2015 yılı sonuna kadar Trabzon TÜFAD bu yapının içinde veya bu yapıya sözünü geçirebilecek  yaptırımı elde edecektir.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZLA GÖRÜŞTÜK  

TÜFAD Trabzon şubesi hedeflediği projeleri yerine getirebilmesi için sürekli gelir getirebilecek bir yapıya sahip olmalı. Bu gün çok az sayıda antrenör aidatları, profosyonel teknik adamlar ,iş adamları, yerel yönetimler ,bürokrasi ve siyasi alandaki makamlardan aldığımız destekle bu sorunu çözebiliyor. Bu alan gittikçe daralıyor. Bu nedenle Trabzon TÜFAD’a sürekli gelir getirecek  bir tesis için yerel seçimler öncesi bu projeyi hayata geçirebilmek için söz almıştık. Bu konuda 10 aylık bir süreçtir gecikme oldu. Bu konunun çözümü için Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sayın; Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’dan yardım istedik. Kendisi gerek sahaların ışıklandırılmasında, gerek antrenörlerin etkinliklerinde Trabzon TÜFAD’tan hiçbir zaman yardımını esirgemediği gibi, futbol antrenörlerinin  geleceğinin kurumsal bir yapıya kavuşması konusunda  çok duyarlı olduğunu söyleyebiliriz.

AMATÖR VE PROFOSYONE ALT YAPILARDA ÇALIŞAN ANTRENÖRLERE HAKSIZLIK YAPILIYOR

Ülkemizde amatörde çalışan antrenörlerin sosyal güvenceleri yok. T.C Anayasasının 59.maddesine göre her yaştaki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirecek tedbirler alır, sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder. Bu maddeye göre sporun kitlelere yayılması için futbol öğretmenlerine yani Futbol  Antrenörlerine ihtiyacı var. Bu antrenörler bu görevini fazlasıyla yerine getirmesine rağmen gerekli olan maddi ve manevi desteği göremiyor. T.C Anayasasını 60.maddesinde ise; Herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet ,bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatını kurar. Devlet bunu çözmeye gerekli adımını atıyor, ancak bazı zihniyetler rahatlarının bozulmasından korktuklarından bu adımı görmemezlikten geliyorlar. Yıllardır amatörlerde çalışıp sosyal güvencesi olmayan binlerce futbol antrenörü bu konuda çözüm bekliyor.

Çözüm bekleyen sosyal güvence mağdurları ve amatörde çalışan on birlerce amatör antrenör ve alt yapı antrenörlerinin bu haklarının çözümü konusunda asla geri adım atmayan Trabzon TÜFAD’ı yürüdüğü bu “haklı yoldan” kendilerini güç zanneden zihniyetler asla çeviremedi ve bizler var olduğumuz sürede çeviremeyecekler.

BİZLER TÜFAD ‘IN GÜCÜNÜ KULLANMAK İÇİN DEĞİL,TÜFAD’I GÜÇLÜ KILMAK İÇİN VARIZ

Bizler hiçbir zaman temsil ettiğimiz TÜFAD’ın  gücünü kullanarak ne bürokraside , ne siyasi bir  partide, ne de  maaşlı bir yerde  makam ve mevki sahibi olmadık. TÜFAD hiçbir üyesi ile veya  seçimlerde yarıştığı  yada geçmişteki  eski yönetici ve Başkanlarla bırakın küs durmayı, onlara karşı asla sevgide ve  saygıda kusur etmemiştir. Trabzon kentinin  Trabzon futbolundaki en büyük kimliği Trabzonspor başta olmak üzere ,futbolun  taban birliklerini  Bayram ve özel günlerde ziyaret etmeme yanlışına düşmemiştir .Trabzon TÜFAD hiçbir futbol taban birliğinin seçimlerine karışmamıştır. Bizler burada TÜFAD’ı  kendi egolarımıza mahkum etmek ve TÜFAD’ın gücünü kullanmak için değil, TÜFAD’ı güçlü kılmak için varız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor