Bir türlü olmadı!

Trabzonspor'da 2013-2014 sezonuna dördüncü kaleci olarak başlayan ve diğer kalecilerin sakatlanmasıyla 5 günlük süre içerisinde bordo-mavili takımın Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde kalesini koruduktan sonra Fatih Terim tarafından A Milli Futbo

Bir türlü olmadı!

Trabzonspor'da 2013-2014 sezonuna dördüncü kaleci olarak başlayan ve diğer kalecilerin sakatlanmasıyla 5 günlük süre içerisinde bordo-mavili takımın Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde kalesini koruduktan sonra Fatih Terim tarafından A Milli Futbol Takımı'na çağrılan kaleci Zeki Ayvaz'ın kariyeri istediği gibi gitmiyor.

Trabzonspor alt yapısına Akçaabat Sebatspor'dan gelen Zeki Ayvaz, 2006-2007, 2007-2008, 2008-2009 sezonlarında PAF takımında oynadıktan sonra 6 Haziran 2009'da profesyonel sözleşmesi yapıldı. 2009-2010 ve 2010-2011 sezonlarında Spor Toto 2. Lig'de mücadele eden Trabzonspor'un pilot takımı 1461 Trabzon'a kiralanan oyuncu, burada 2 sezonda 13 maçta forma şansı buldu.

Trabzonspor'a tekrar döndüğü 2011-2012 sezonunda A2 takımında kalan Ayvaz, A takımda 2012-2013 sezonu ile 2013-2014 sezonunun 10. haftasında Gençlerbirliği maçına kadar forma giyemedi.

Dördüncü kaleci olarak başladığı sezonda 5 günde kendine milli takımda yer bularak kariyerinde önemli bir fırsat yakalayan 25 yaşındaki kaleci, Tolga Zengin'in Beşiktaş'a transfer olması, Fatih Öztürk'ün sezon başında uzun bir sakatlık dönemi geçirmesi ve Onur Recep Kıvrak'ın da Polonya'da 7 Kasım'da oynanılan Legia Varşova maçında ikinci yarıda sakatlanmasıyla ilk kez Trabzonspor'da  sahaya çıkma imkanı buldu.

Karşılaşmanın 53. dakikasında Onur Recep Kıvrak'ın yerine maça dahil olan Zeki Ayvaz, aynı zamanda ilk kez Avrupa kupalarında forma giyerken 3 gün sonra da Gençlerbirliği maçıyla ilk kez Spor Toto Süper Lig'de oynadı.

Bordo-mavili takımın genç kalecisi, o dönemde Volkan Demirel'in sakatlanmasıyla sezona dördüncü kaleci olarak başladığı Trabzonspor'da hiç forma giymezken, 5 günde bir anda milli takıma kadar yükseldi.

Volkan Demirel, sağ uyluk arka adalesinde ikinci derece yaralanma bulunması nedeniyle kadrodan çıkarılınca Zeki Ayvaz, 11 Kasım'da A Milli Takıma davet edildi.

- Bu sezon istediği gibi gitmedi

Geçen sezon A Milli Takımın kampına davet edilen ve futbolda altın dönemini yaşayan Zeki Ayvaz, bu sezon ise kötü bir dönem geçiriyor. 

Sezon başında Balıkerispor'a kiralık olarak transfer olan genç kaleci, burada fazla forma giyme şansı bulamadı.

Ligin ilk bölümünün bitmesiyle Balıkesirspor, bu futbolcuyla yollarını ayırdı. Daha sonra da Trabzonspor Kulübü, alt yapısından yetişen kalecisiyle yollarının ayrıldığını dün Kamuoyunu Aydınlatma Platformuna bildirdi.  2006-2007 sezonunda Trabzonspor'un genç takımında forma giymeye başlayan Zeki Ayvaz'ın sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi.

Trabzonspor'dan ayrılan Zeki Ayvaz, A Milli Futbol Takımı'na çağrıldığı dönemde bordo-mavili takımda en az ücret alan oyuncular arasında bulunuyordu.

Genç kaleci, Trabzonspor'da milli takıma çağrıldığı dönemde aylık 30 bin liraya oynuyordu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor