Bir Koray Aydın direndi...!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vetosundan sonra ikinci kez Cumhurbaşkanına gönderilen şike yasasına TBMM'de Trabzon'dan MHP Milletvekili Koray Aydın'ın hayır verdiği öğrenildi.TBMM'de 40'a yakın Trabzon kökenli vekil bulunurken Trabzon'un meclise gönderdiğ

Bir Koray Aydın direndi...!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vetosundan sonra ikinci kez Cumhurbaşkanına gönderilen şike yasasına TBMM'de Trabzon'dan MHP Milletvekili Koray Aydın'ın hayır verdiği öğrenildi.

TBMM'de 40'a yakın Trabzon kökenli vekil bulunurken Trabzon'un meclise gönderdiği 6 milletvekili içerisinde bir tek Koray Aydın yasanın geçmemesi için direnirken, AK Parti Trabzon Milletvekillerinden Aydın Bıyıklıoğlu ise çekimser oy kullandı.

TBMM'de gergin geçen oturumda kabul edilen şike yasasına AK Parti ve MHP'den birer milletvekilinin red oyu verdiği, CHP'nin ise firesiz 'evet' dediği ortaya çıktı.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ile MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın red oyu kullandı. AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu çekimser oy kullanırken, oylamaya katılan 4 BDP'li vekilden hepsi red oyu kullandı. Daha önce yasaya yönelik eleştirileri seslendiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile AK Partili milletvekilleri Şamil Tayyar, Mevlüt Akgün ve Ali Küçükaydın'ın oylamaya katılmadıkları görüldü. 

Daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün veto kararını haklı bulduğunu belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise 'evet' oyu verdi. Daha önce red oyu veren CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu'nun ise oylamaya katılıp katılmadığı bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler