Bir hezimette Japonya'dan

Salon: Cemal Gürsel Spor Kompleksi (3000 Kişilik)Hakemler: Mike Pearce (Kanada), Andreas Malmqvist (İsveç), Benoit Martineau (Kanada)Japonya: Kobayashi, Ebina, Sato, Ebata, Sakagami, Haruta, Shinohara, Kotaro Yamada, Kaneko, Mizuuchi, Terao, Motono, Ushu,

Bir hezimette Japonya'dan

Salon: Cemal Gürsel Spor Kompleksi (3000 Kişilik)

Hakemler: Mike Pearce (Kanada), Andreas Malmqvist (İsveç), Benoit Martineau (Kanada)

Japonya: Kobayashi, Ebina, Sato, Ebata, Sakagami, Haruta, Shinohara, Kotaro Yamada, Kaneko, Mizuuchi, Terao, Motono, Ushu, Gorai, Ikeda, Takami, Akimoto, Junya Yamada, Iwatsuki, Hozumi, Murakami

Türkiye: Erol, Gökhun, Gürkan, Batin, Emre, Alper, Doğa, Özgür, Orhan, Buğra, Ufuk, Tuğcan, Burak, Kerem, Emrah, Burkay, Kaan, Mevlüt, Egemen, Niyazi, Sefa

Goller: Ebata (3), Terao (3), Takami (2), Mizuuchi (3), Motono, Sakagami, Hozumi, Sato, Haruta (2), İkeda (Japonya)

2 dakika cezası alanlar: Murakami (2), Hozumi, Mizuuchi (2), Takami (Japonya), Gökhun (2), Doğa, Ufuk, Egemen, Gürkan (2), Buğra, Alper, Emre, (Türkiye)

1. periyot:  (4-0 Japonya lehine)

2. periyot: (9-0 Japonya lehine)

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda (Universiade Erzurum-2011) buz hokeyi erkekler (A) Grubu sekizinci maçında Türkiye, Japonya'ya 18-0 yenildi.

Türkiye, Japonya karşısında oyun kurmakta başarılı olamadı. Karşılaşmaya ilk periyottan itibaren etkili başlayan konuk ekip, maçın 5. dakikasında Ebata ile 1-0 öne geçti. Hücumun yanı sıra savunmada da yetersiz kalan milli takım, kalesinde üst üste goller gördü. Terao'nun golüyle durumu 2-0 yapan Japon milli takımı, hemen ardından Gorai ve İkeda'nın asistini değerlendiren Takami ile üçüncü golüne ulaştı.

Periyodun bitmesine 4 dakika kala Japonya, Mizuuchi'den gelen golle durumu 4-0 yaptı. Başka gol olmayınca, birinci periyot bu skorla sona erdi. Japon takımı, ikinci periyotta da atağını sürdürdü ve kalesini gole kapattı. İkinci golünü atan Mizuuchi'yle 5-0 öne geçen konuk takım, Ebata, Motono ve Sakagami'den art arda gelen gollerle de durumu 8-0 yaptı. Periyodun bitmesine 2,5 dakika kala Japonya'nın son golünü ise Akimoto'nun asistiyle Hozumi kaydetti: 9-0.

Üçüncü periyot başladıktan hemen sonra, Türkiye kalesinde 3 gol daha gördü. Sato'dan sonra Takami, ondan sonra da Terao, pakı kaleye gönderdi ve durum 12-0 oldu. Art arda gelen gollerle motivasyonunu yitiren milli takım, periyodun bitmesine 5 dakika kala kalesinde 3 gol daha gördü. Japonya'nın 13'üncü ve 14. golü Hatura'dan geldi. 15. golü ise İkeda kaydetti. Üçüncü golünü kaydeden Ebata da Haruta ve Sakagami'nin asistiyle gole ulaştı ve durum 16-0 oldu. Karşılaşmanın tamamlanmasına 4 dakika kala Japonya 2 gol daha kaydetti. Bu golleri ise Mizuuchi ile Terao attı. Karşılaşma, 18-0 Japonya'nın üstünlüğüyle sonuçlandı.

Erkeklerde oyunların dokuzuncu maçı, aynı salonda saat 20.00'de Kanada ile Belarus arasında oynanacak.

MAÇTAN NOTLAR
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün de izlediği maça, aralarında sporcuların ailelerinin de bulunduğu vatandaşların ve basının ilgisi oldukça yoğun oldu. Salonun girişinde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, koltukların hemen hepsini doldurdu. Maç boyunca tezahüratı eksik etmeyen Türk taraftarlar, ikinci periyodun ortalarında Burak'a çarparak yere düşmesine neden olan rakip takımın bir oyuncusunu, uzun süre yuhaladı.

Karşılaşma, salona kurulan dev ekrandan da aynı anda yayınlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler