'Bir futbol anarşistiyim!'

Adana Demir'e deplasmanda 3 atıp 1.Lig'de tekrar zirveye oturan 1461 Trabzon'un başarılı hocası Mustafa Akçay,kişisel hedeflerinden kulübün gelecekteki durumuna kadar birbirinden önemli açıklamalar yaptı.O son derece farklı bir kimlik.Tavşanlı’yı çalıştır

'Bir futbol anarşistiyim!'

Adana Demir'e deplasmanda 3 atıp 1.Lig'de tekrar zirveye oturan 1461 Trabzon'un başarılı hocası Mustafa Akçay,kişisel hedeflerinden kulübün gelecekteki durumuna kadar birbirinden önemli açıklamalar yaptı.

O son derece farklı bir kimlik.Tavşanlı’yı çalıştırdığı dönemde, küme düşme adayları arasında yer alan takımına Play-Off oynatma başarısı gösteren Mustafa Akçay, daha sonra Süper Lig teklifleri dahi almasına rağmen rotayı Trabzon’a kırmış, idealist bir antrenör. Üstelik rotasını kırdığı takım 1461 Trabzon da o dönemde 1.Lig’de bile değildi. Kentinin ekibinde çalışmak için 2.Lig’i bile göze almıştı Akçay.
 
Ve yine zoru başardı, birçok iddialı ekibin arasından Trabzonspor’un pilot takımını 1.Lig’e taşıdı. Bu sezon da adından sıkça söz ettiren işler yapmayı sürdürüyor. Kariyerinde birçok takımda yardımcı ve asıl hocalık yapan, Hollanda’nın önde gelen kulübü Ajax’ta altyapı eğitimi alan Mustafa Akçay, PTT 1.Lig’deki hedeflerinden, kişisel beklentilerine kadar her şeyi FANATİK’e anlattı.
 
‘5-6 oyuncu Süper Lig ayarında’
 
En son Adana Demirspor’u deplasmanda 3-0 gibi net bir skorla mağlup ederek zirve yarışına tekrar ortak olan 1461 Trabzon’da yaptıklarının abartılmamasını isteyip yine mütevazı konuşan Akçay, “Biz sadece mevcut dinamikleri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Türk insanında yeterli potansiyel var her türlü başarı için. Tek yapılması gereken gençlerimize, çocuklarımıza inanmak, fırsat tanımak.
 
Eğer iyi organize olunursa, iyi planlamalar yapılırsa mutlaka başarı geliyor. Biz de burada kendi çocuklarımızla, onlara inanıp güvenerek bunları yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Şu an kadrosunda bulunan en az 5-6 oyuncunun Süper Lig ayarında olduğunu dile getiren Akçay, “Bunu tüm samimiyetimde söylüyorum. Eğer yarın bir gün Süper Lig’de takım çalıştırsam bu kadrodan 5-6 oyuncumu gözü kapalı alırım” dedi.
 
‘Kimsenin kapısına gitmem’
 
1461 Trabzon’un içinde bulunduğu satılma-devredilme konularına da değinen Mustafa Akçay, “Doğrusunu söylemek gerekirse işin bu boyutuyla hiç ilgilenmiyorum. Bu benim işim değil. Biz inşallah her şey istediğimiz gibi giderse takımı Süper Lig hedefine taşımak, bombayı da yönetenlerin kucağına bırakmak istiyoruz.
 
Çünkü bunlarla da biz ilgilenmemeliyiz. Sonrasına yönetenler karar verir, formül bulur” diyerek yine radikal bir çıkış yaptı. Finalde başarılı hocaya, kişisel hedeflerini de sorduk ve yine sıradışı yanıtlar aldık: Ben kendimi futbol anarşisti olarak tanımlıyorum. Tabi ki hedeflerim, takdir edilme adına beklentilerim var. Ancak bu olursa olur. Olmazsa gidip kimsenin kapısında pas pas olmam. Giderim tıpkı bundan önce olduğu gibi alt liglerde çalışır, tavrımı bu şekilde ortaya koyarım. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor