Bir diğer Slovak oyuncu Sapara!

Trabzonspor bir diğer Slovak oyuncusu olan Sapara'nın da kariyerini sitesinde duyurdu...İşte kulüpten yapılan o açıklama: "Marek Sapara, 31 Temmuz 1982'de Slovakya'nın Kösice kentinde dünyaya geldi.Futbola 2000 yılında MFK Kösice altyapısında başlayan Sap

Bir diğer Slovak oyuncu Sapara!

Trabzonspor bir diğer Slovak oyuncusu olan Sapara'nın da kariyerini sitesinde duyurdu...

İşte kulüpten yapılan o açıklama: "Marek Sapara, 31 Temmuz 1982'de Slovakya'nın Kösice kentinde dünyaya geldi.

Futbola 2000 yılında MFK Kösice altyapısında başlayan Sapara, 2002-03 sezonunda A takıma çıktı. Daha sonra MFK Ruzomberok'a transfer olan Sapara, oradan kariyerinin en verimli yıllarını geçirmek üzere Norveç'e gitti.

Norveç'te 1.3 milyon avro karşılığında transfer olduğu Rosenborg'un forması giyen yetenekli orta saha oyuncusu, kulübüyle 2006 ve 2009 yıllarında şampiyonluk yaşadı. Sapara ayrıca Ekim 2006'da Norveç'te ayın oyuncusu seçildi. Slovak yıldız, 2009-10 sezonunun devre arasında 2.2 milyon avro karşılığında Ankaragücü'ne transfer oldu.

Tecrübeli futbolcuya, Hürriyet Güçer'in takımdan ayrılmasından sonra kaptanlık pazubendi verilmişti. Yetenekli futbolcunun Slovakya Milli Takımı'nda oynadığı 29 maçta iki golü var. Sapara yumuşak top kontrolü, ince bilekleri ve keskin oyun zekasıyla dikkat çeken bir futbolcu. Slovak oyuncu, orta sahada atağa dönük olarak ya da orta sahanın ortasında oynayabiliyor.

Sapara böylece hem vatandaşı hem adaşı Marek Cech'ten ve Robert Vittek'ten sonra takımımızın yaz döneminde kadrosuna kattığı bir diğer Slovak oldu"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor