Bir de UEFA'ya cephe alıyorlar!

Platini'nin, Viyana'da bir araya geldiği federasyon yetkililerine "Beni niye suçluyorlar, şikeyi ben mi yaptım ? Kim yaptıysa, ondan hesap sorsunlar" dediği öğrenildi.UEFA Başkanı'nın, CAS'ın tedbir talebini kabul etmesi halinde, F.Bahçe'nin tarihi bir ce

Bir de UEFA'ya cephe alıyorlar!

Platini'nin, Viyana'da bir araya geldiği federasyon yetkililerine "Beni niye suçluyorlar, şikeyi ben mi yaptım ? Kim yaptıysa, ondan hesap sorsunlar" dediği öğrenildi.

UEFA Başkanı'nın, CAS'ın tedbir talebini kabul etmesi halinde, F.Bahçe'nin tarihi bir ceza alacağını vurguladığı da bildirildi

UEFA Başkanı Michel Platini'nin, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesinden sonra Türkiye'de kendisiyle ilgili ortaya çıkan olumsuz düşüncelere şaşırdığını belirterek, "Şikeyi ben mi yaptım ki beni suçluyorlar? Kim yaptıysa onlardan hesap sorsunlar. Bizim görevimiz futbolu bu tarz çirkinliklerden temizlemektir" diye konuştuğu öğrenildi.

Avusturya milli maçı için Viyana'da bulunan Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, UEFA Birinci Başkanvekili Şenes Erzik ve Federasyon Başkanvekili Lutfi Arıboğan ile öğle yemeğinde bir araya gelen Platini'nin, Fenerbahçe'nin, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde açtığı yürütmeyi durdurma ve tazminat davalarını da doğru bulmadığını söylediği belirtildi.

45 milyon euroluk tazminat talebinden çok, Şampiyonlar Ligi'nin durdurulması isteğine tepki gösterdiği bildirilen UEFA Başkanı'nın, Fenerbahçe'nin suçlayıcı yöndeki açıklamalarının devam etmesi durumunda disiplin uygulamalarını yürürlüğe girebileceği mesajını da verdiği kaydedildi.

2.2 milyar endişesi
CAS'ın, Şampiyonlar Ligi'ne tedbir talebini kabul etmesi durumunda, organizasyonda yer alan 32 takımın 2.2 milyar euroluk gelir kaybına uğramasından endişe eden Platini'nin bu konudaki endişelerini Futbol Federasyonu üst yönetimiyle paylaştığı belirtildi.

Şampiyonlar Ligi'nin dünyanın en prestijli ve marka değeri yüksek organizasyonu olduğunu belirten Platini'nin, "İhtimal vermemekle birlikte CAS'ın bu yönde karar alması durumunda, bu olaya sebebiyet veren kulüp tarihi ceza ile karşı karşıya kalabilir" dediği vurgulandı.

Fenerbahçe'nin şike soruşturmasından aklanması durumunda uğrayacağı zararı tazmin etme sözü veren Platini'nin, "Hakkında böyle ciddi iddialar bulunan bir kulübün durumu sükunetle karşılayıp yargının vereceği kararı beklemesi gerekirdi. Ama onlar, UEFA'ya karşı cephe açma yolunu geçtiler" ifadelerini kullandığı ileri sürüldü.

Sert açıklamalar
Daha önce Avusturya-Türkiye milli maçını izlemek için Viyana'ya gelme sözü veren UEFA Başkanı, basın mensuplarına açıklama yaparken kullandığı sert ifadeler dikkat çekti.
Platini, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden niçin men edildiği şeklindeki soruya, "Siz gerçekten neden olduğunu bilmiyor musunuz?

Biz biliyoruz. Soruşturma devam ediyor. Soruşturma bittiğinde de herkes öğrenecek. Fenerbahçe'nin yerine başka ülkeden bir takımı da alabilirdik. Bu, sizin için iyi bir şey. Fakat Türk futbolu için iyi günler olmadığı kesin" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler