Bilardo da büyük başarı!

Almanya’nın Brandenburg şehrinde düzenlenen Avrupa 3 Bant Bilardo Şampiyonası’nda Berkay Karakurt, Avrupa şampiyonu oldu.Almanya’nın Brandenburg şehrinde devam eden Avrupa 3 Bant Bilardo Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden genç sporcu Berkay Karakurt, fi

Bilardo da büyük başarı!

Almanya’nın Brandenburg şehrinde düzenlenen Avrupa 3 Bant Bilardo Şampiyonası’nda Berkay Karakurt, Avrupa şampiyonu oldu.

Almanya’nın Brandenburg şehrinde devam eden Avrupa 3 Bant Bilardo Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden genç sporcu Berkay Karakurt, final maçında Fransız Matthieu Frannck’ı yenerek Gençler Avrupa Şampiyonu oldu. Büyükler kategorisinde en önemli başarıyı ise milli sporcu Adnan Yüksel elde etti. Adnan Yüksel yarı finalde birçok kez Dünya Şampiyonu olmuş İsveçli Thomjorn Blomdahl’a yenilerek Avrupa 3.’sü oldu.

Milli sporculardan Murat Tüzül de başarılı bir performans gösterip çok güçlü rakipleri geride bırakarak şampiyonayı Avrupa 5.’si olarak tamamladı.

SEMİH SAYGINER ANA TABLOYA KALDI

9 yıl aradan sonra CEB Avrupa Bilardo Federasyonu tarafından özel olarak şampiyonaya davet edilen Dünya Şampiyonu sporcu Semih Saygıner grup maçlarını başarı ile geçerek ilk 32’den oluşan ana tabloya kalmayı başardı.

Saygıner ilk 16’ya kalma maçında, finalde kaybederek Avrupa 2.’si olan Belçikalı Eddy Merckx’e 40/34 elendi.

ERCAN: “GURURLUYUM”

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, genç sporcu Berkay Karakurt’un altın madalya kazanarak bayrağımızı göndere çektirmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Avrupa 3.’sü olan Adnan Yüksel ve Avrupa 5.’si olan Murat Tüzül’le de gurur duyduğunu söyleyen Ercan, Semih Saygıner’in uzun bir aradan sonra şampiyonalara katılıyor olmasının tüm milli sporcuları olumlu etkilediğini, süreç içerisinde çok büyük başarıların geleceğine inandığını ifade etti.

Ercan devam eden şampiyonada kadınlar, milli takımlar ve artistlik bilardo branşlarında da madalya beklediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler