Beyazlı'dan Düren'e jet yanıt!

TFF Basın Sözcüsü Prof.Dr. Mete Düren'in şike süreciyle ilgili yaptığı açıklamalara Trabzonspor'dan sonra TFF Yönetim Kurulundan da sert cevap geldi...TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı, Düren'i ağır bir dille yüklenerek, “Kraldan çok kralcılık yapı

Beyazlı'dan Düren'e jet yanıt!

TFF Basın Sözcüsü Prof.Dr. Mete Düren'in şike süreciyle ilgili yaptığı açıklamalara Trabzonspor'dan sonra TFF Yönetim Kurulundan da sert cevap geldi...

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı, Düren'i ağır bir dille yüklenerek, “Kraldan çok kralcılık yapıyor” açıklaması yaptı.

TFF yöneticisi Beyazlı yaptığı açıklamada , “Sayın Mete Düren hangi kimlikle bunları söylediyse bende aynı kimlikle kendisine cevap veriyorum. Söylediklerine katılmıyorum. Kendisinin Fenerbahçe kulübünün şike yapıp yapmadığı ile görüşü neyse ben onun tam aksini düşünüyorum. Madem ki bu ülkede demokrasi var, herkes düşüncesini rahatlıkla söyleyebiliyor, o zaman ben de Mete Düren'in F.Bahçe ile ilgili bu düşüncelerinin tam aksini düşünüyorum. Mete Düren bunları Türkiye Futbol Federasyonu basın sözcüsü olarak söylüyorsa durum daha da vahimdir. Buna ihtimal vermiyorum. Öyleyse ben bunun altında başka sebepler ararım” dedi.

Beyazlı, federasyon başkanı Yıldırım Demirören'in derhal bu konuda bir açıklama yapması gerektiğini belirterek, “Onu Beşiktaş kulübünden getirip yönetime alan ve ona basın sözcülüğü veren sayın başkandır. Başkanı da ben bu açıklamalar konusunda sorumlu tutarım. Sayın başkanımızın biran evvel bu konuda bir düzeltme yapması gerekir. Mete Düren Fenerbahçe şike yapmamıştır Fenerbahçe o yıl alnının akıyla şampiyon olmuştur diyor. Ama kimse öyle söylemiyor. Bizim Mete Düren'in söylediklerinin tam tersini dillendirmemiz gerektiği yerde biz temsil ettiğimiz kurumu düşünerek susuyoruz. Bu güne kadar da kurul dışında sustuk. Dahası TFF yönetim kurulu üyesindeki bir çok arkadaşımda Fenerbahçe için Mete Düren gibi düşünmüyor, benim gibi düşünüyor. Böyle bir çok yönetim kurulu arkadaşımız var. Kaldı ki benim federasyondaki yargı kurullarım da öyle söylemiyor. Benim TFF yargı kurullarım kişiler bunu yaptı dedi ve dünya futbol litaratörüne geçecek bir tavırla sahaya yansımadı gibi bir ifade kullandı” açıklamasını yaptı.

FEDERASYON BU İŞİ TEMİZLEMEYE GELMİŞ DİYENLER HAKLI!

Mete Düren'in açıklamalarını “Kraldan çok kralcılık yapmak” olarak değerlendiren TFF yöneticisi Beyazlı, “Her şey ortadayken mahkeme daha bitmemişken UEFA daha kararını vermemişken bu çıkış niye ? Sen niyet okuyucu musun. Bu niyet okumaktan ileriye giden bir durum değildir. Hiç şık olmadı bir federasyon yönetim kurulu üyesine bu sözler hiç yakışmadı. Sen bir TFF yönetici olarak ekrana çıkıp ‘ben inanmıyorum, hak etmiştir' diyorsun. Sen hak dağıtıcı mısın. Federasyon yöneticisi böyle bir şey diyebilir mi? O zaman ‘federasyon bu işi temizlemeye geldi' diyenler haklı o zaman. Bunu da açık açık söylüyorum. Hiç de çekinmiyorum esirgemiyorum. Yani kızgınlığımdan filan da söylemiyorum. Vahiy mi geldi sana durduk yerde böyle bir açıklama yapıyorsun. Kraldan çok kralcılığa gerek yok” diyerek mesai arkadaşına sert tepki gösterdi.

BEŞİKTAŞLA İLGİLİ KONUŞSAYDI YA...

TFF Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Beyazlı, olaya konu olan programın sunucusuna da seslenerek, “Keşke programı yapan Cüneyt Ersever sayın Mete Düren'e Beşiktaş'taki görevi sırasında bu soruşturma kapsamına giren bu nedenle ikinci başkanları ve teknik direktörlerinin yargılanmalarına ve hapis yatmalarına neden olan Beşiktaş'ın o kupa maçını da sorsaydı. Kişilerle kurumların ayrıldığını sahaya yansımadığını söylüyor ya... Yapmışsa şahıslar yapmışlardır diyor. O zaman kendi ikinci başkanı ve teknik direktörü yapmış öyle mi ?. Nerden bakarsan bak söyledikleri tam bir fiyasko. Kendisi Beşiktaş'ta 12 yıl yöneticilik yaptığını söylüyor. Kendi Beşiktaş yönetimindeki göreviyle ilgili kunuşsun bakalım o zaman. Bilmiyorum kendisi kendi dönemlerinde o şike sürecine konu olan Türkiye Kupasını federasyonuna teslim edeceklerini söylemişti. Ben federasyonda baktım o kupayı bulamadım. Fenerbahçe ile ilgili konuşacağına yine aynı şike davasında adı geçen kendi dönemindeki Beşiktaş'ın durumu ile ilgili konuşsaydı ya” dedi.

METE DÜREN YANLIŞ TERCİH OLMUŞ

Mustafa Beyazlı, son olarak Mete Düren'in basın sözcüsü olarak yanlış bir tercih olduğunu belirterek,”Biliyorsunuz Mete Düren bey yedek yönetim kurulu üyemiz. Sevdiğim de bir arkadaşım. Tabii kendisini basın sözcüsü olarak başkanımız Yıldırım bey seçti. Ama görünen o ki kendi fikirlerini söyleyen bir basın sözcüsü olmuş demek ki yanlış bir seçim olmuş. Söyledikleri biz yönetim kurulu üyelerini zor durumda bırakıyorsa başkanın bu işe müdahale etmesi lazım. Tabii benim merak ettiğim Mete Düren bunu Prof.Dr.Mete Düren olarak mı konuşmuş yoksa federasyon yönetim kurulu basın sözcüsü olarak mı konuşmuş. bunu anlayamadım ama konuşmaları maksadını bir hayli aşmış. Prof.dr Mete Düren sokaktan geçen bir adam olsa ona yalnızca tıpla ilgi bir şeyler sorarlar. Demek ki ona TFF'deki konumu itibariyle soruyorlar” açıklamasını yaptı.

Trabzonspor'un şike sürecinde hakkının yendiğini belirten TFF yöneticisi Beyazlı, “Trabzonspor cephesi 3 Temmuz sürecinin bir tarafı. Burası küçük ama etkili bir şehir. Haksızlığa uğradığını iddia eden, ki bana göre de doğru...Argumanları var ezildiğini haklıyken güçlünün hakkını gasp edildiğine inanan bir anlayışı var. Bence de doğru düşünüyorlar” şeklinde konuştu

Spor.com

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor