Beşşar Esad kana doymuyor

 Suriye muhalefeti temsilcileri, bu gece Hama vilayetinin Taramseh kasabasında, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu az 250 kişinin güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü bildirdi.Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Devlet Başkan

Beşşar Esad kana doymuyor

 

Suriye muhalefeti temsilcileri, bu gece Hama vilayetinin Taramseh kasabasında, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu az 250 kişinin güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü bildirdi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bağlı askerlerin düzenlediği operasyonlarda, güvenlik güçleri ve Şebbiha milislerinin ateş açması sonucu 250 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Muhalif Hama Devrimci Konseyi'nden yapılan açıklamada, "Taramseh'te bugün 220'den fazla insan öldü. Esed'e bağlı tanklar ile helikopterlerden yapılan saldırılar, Şebbiha milislerinin köye girmesi ve top ateşi sonucu öldüler. Şebbiha milisleri, bazı aileleri aleni bir şekilde kafalarına ateş ederek infaz etti" denildi.

Taramseh'teki saldırılardan kaçan muhaliflerden Fadi Sameh, "Yerleşim birimlerinin etrafı Esed'e bağlı güçler ile sarıldı ve halkı öldürmeye başladılar. Bütün evler bombardımanda yıkıldı ve yakıldı. Her aileden insanlar öldürüldü. Elimizde çok sayıda katledilmiş kadın, erkek ve çocuklara ait isimler var. Cesetler bir camiye götürüldü" dedi.

Bir diğer muhalif örgüt Hama Devrimcileri Birliği'nden Ahmed adlı bir aktivist, 220'den fazla kişinin öldüğünü, 20 kişinin kimliklerini tespit edebildiklerini, 60 cesedi camiye taşıdıklarını kaydetti. Ahmed, tarlalarda, evlerde ve nehirlerde çok sayıda ceset olduğunu, insanların bombardımandan kaçmaya çalışırlarken hayatlarını kaybettiklerini ifade etti. Suriye Milli Konseyi de, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin acil bir şekilde harekete geçmesini istedi.

Suriye devlet televizyonu, Taramseh'teki çatışmalarda 3 askerin öldüğünü duyurdu. Haberde, Hama'da yaşanan kanlı olaylardan "silahlı terörist gruplar" sorumlu tutuldu. Bölgeye 1982 yılında Hafız Esed tarafından saldırılmış ve yaklaşık 20 bin kişi can vermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler