Beşiktaş'tan şok Q7 kararı!

Quaresma ve Mustafa Pektemek'in, Mendes'in ortağı olduğu fon şirketine verilmesi kararı alındığı iddia edildiBeşiktaş'ta dün yapılan icra kurulu toplantısında Siyah-Beyazlı kulübü derinden etkileyecek kararlar alındı. Futbolcuların durumundan malî işlere

Beşiktaş'tan şok Q7 kararı!

Quaresma ve Mustafa Pektemek'in, Mendes'in ortağı olduğu fon şirketine verilmesi kararı alındığı iddia edildi

Beşiktaş'ta dün yapılan icra kurulu toplantısında Siyah-Beyazlı kulübü derinden etkileyecek kararlar alındı. Futbolcuların durumundan malî işlere kadar birçok konu görüşüldü. Menajer Jorge Mendes'in ortağı olduğu fon şirketi ile yeni bir anlaşmanın yapılması kararlaştırıldı.

Beşiktaş taraftarını şoke edecek toplantının perde arkasını Zaman gazetesi araladı. Habere göe toplantıda öncelikle olarak borçların her geçen gün artması ve acil kaynak bulunması gündeme geldi. Daha önce Necip Uysal, Atınç Nukan ve Muhammet Demirci'nin bonservis haklarının bir bölümünün fon şirketine verilmesi gündeme gelmişti. Bu toplantıda ise oyuncu sayısının artırılması kararı çıktı.

10 MİLYON EUROLUK EK GELİR
Siyah-Beyazlı takımın yıldız futbolcusu Ricardo Quaresma ile Mustafa Pektemek'in de bonservis haklarının bir bölümünün fona bırakılması düşünüldü. Bu anlaşmanın gerçekleşmesi halinde Beşiktaş'ın 10 milyon Euro'luk ek gelir elde etmesi öngörüldü. Borçların bu kadar yükselmesinin geçmiş dönemde yapılan transferlere bağlanması, bazı yöneticilerin mali işlerden sorumlu olan Ertunç Soğancıoğlu ile tartışmasına yol açtı.

YÖNETİM KARIŞTI
Daha önce sponsorlukların sorumluluğunu bırakan Soğancıoğlu, ithamlar karşısında malî işlerdeki görevinden de istifa etti. İcra kurulundan kararların bir türlü çıkmamasını ve işlevini tam olarak yapamamasını öne süren tecrübeli yönetici görevini bıraktı. Tartışmalar bununla da kalmadı. Bir yıl önce yönetimde ele alınan ve Başkan Yıldırım Demirören'in de onay verdiği işten çıkarmalar gündeme geldi. Demirören hâlâ bu işin çözülmediğini öğrenince, "Kulüp çalışan sayısı ve maliyetleri normalin üç katına çıkmış. Bu zamana kadar neden çözülmedi? Bir hafta içinde bu işler yapılsın." dediği belirtildi.

Bunun üzerine sadece eleman çıkartımı değil, yüksek maaş alan üst düzey yöneticilerin ücretlerinde de indirim yapılacak. Başta Beşiktaş AŞ'nin müdürü Murat Ülgen olmak üzere Metin Emirkadı ve Levent Çifter gibi isimlerin de maaşları büyük oranda düşecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor