Beşiktaş, tur için kanat çırpacak

Madrid'deki ilk karşılaşmayı 3-1 kaybeden Siyah-Beyazlı takım, turu getirecek skoru elde edip çeyrek finale adını yazdırmayı hedefliyor. Dolmabahçe'de saat 22.05'te başlayacak karşılaşmayı İtalya Federasyonu'ndan Paolo Tagliavento yönetecek. Siyah-Beyazlı

Beşiktaş, tur için kanat çırpacak

Madrid'deki ilk karşılaşmayı 3-1 kaybeden Siyah-Beyazlı takım, turu getirecek skoru elde edip çeyrek finale adını yazdırmayı hedefliyor. Dolmabahçe'de saat 22.05'te başlayacak karşılaşmayı İtalya Federasyonu'ndan Paolo Tagliavento yönetecek. Siyah-Beyazlı takımın Atletico'yu saf dışı bırakabilmesi için gol yemeden iki gol atması gerekiyor. Kalesinde gol görmesi halinde 90 dakika sonunda ancak 3 farklı skoru bulursa tur atlayabiliyor.

Beşiktaş'ta bugün Fabian Ernst sarı kart cezalısı olduğu için oynayamayacak. Ricardo Quaresma ise Teknik Direktör Carlos Carvalhal tarafından kadro dışı bırakıldığı için sahada olamayacak. Portekizli yıldız, dün UEFA listesinde yer almayan oyuncularla antrenmana çıkınca maç kadrosuna alınmayacağı kesinleşti.

 

Bu eksiklere rağmen Siyah-Beyazlı takımda sevindirici haber Pugo Almeida'dan geldi. İlk maçta sakatlığı nedeniyle forma giymeyen Portekizli golcü, ilk 11'de sahada olacak. Orduspor maçında oynamayan Tomas Sivok da defanstaki yerini alacak.

Tur için gole ihtiyacı olan Beşiktaş'ta Teknik direktör Carlos Carvalhal'in çift forvete dönme ihtimali de bulunuyor. Taktik çalışmalarda Mustafa-Almeida ikilisine şans veren Portekizli teknik adam, maç toplantılarında da oyuncularından özellikle sakin olmalarını istedi. Rakibin de bir gol bulup stresten uzak kalmak isteyeceğini anlatan Carvalhal, kendilerinin golü atması halinde maçın başka bir boyuta geçeceğini anlattı.

Carvalhal'in gözünde her futbolcu şampiyon

 

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Atletico Madrid maçı öncesi oyuncularına övgü yağdırdı. Soyunma odasındaki maç konuşmalarına benzer bir yüksek ses tonuyla basın toplantısı düzenleyen Portekizli hoca, takımın son günlerdeki form düşüklüğüne açıklık getirdi. Carvalhal, "Oyuncularımın hepsi şampiyon.

 

 Atletico maçı sonrası oyuncularımın büyük bir kısmı ağrılarından dolayı idmana çıkamayacak durumdaydı. Ancak hepsi Ordu'da takımla birlikte olmak istediklerini söylediler. Açıkça ben Ordu'da 3-0 mağlup olmayı hayal ediyordum ancak yine de canla başla orada mücadele ettiler." ifadelerini kullandı.

Basın karşısında ilk kez bu kadar hararetli açıklamalar yapan Portekizli teknik adam, "Elensek ne olur? Büyük bir şey kaybetmeyiz. Ancak biz Beşiktaş olarak büyük bir iş başarmaya çalışıyoruz. Beşiktaş gibi oynayıp tarihe geçmek için çaba göstereceğiz." şeklinde konuştu.

 

Quaresma'nın maç kadrosunda olmayışı ile ilgili de konuşan Carvalhal, "Maç kadromuz pazartesi günü açıklandı. O da kadroda değildi." demekle yetindi. Bu arada kulüpten alınan özel izinle dünkü idmanı izleyen Siyah-Beyazlı taraftarlar, futbolculara ve Carlos Carvalhal'a büyük sevgi gösterisinde bulundu.

İnönü'nün atmosferinden çekiniyorum

 

Atletico Madrid'de forma giyen milli futbolcumuz Arda Turan, İnönü Stadı'ndaki atmosferden çekindiğini söyledi. Sakatlığının geçtiğini ve Beşiktaş karşısında oynayabilecek durumda olduğunu ifade eden Arda, "Tekrar ülkemde olmaktan dolayı çok mutluyum. Burada bu şekilde olmak onur verici. Turu geçersek de çok daha mutlu olarak Madrid'e geri döneceğiz." dedi.

 

Siyah-Beyazlı taraftarların coşkulu olduğunu takım arkadaşlarına anlattığını belirten milli futbolcu, "Atmosfer bizim için zorlu olacak ama elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ne kadar önemli oyuncular olduğumuzu göstermek istiyoruz." diye konuştu.

 

Bu arada İspanyol basını Atletico Madrid'in, İstanbul'a getirmediği sakat futbolcuları bugünkü maçta arayacağını yazdı. İspanyol medyası, Antonio Lopez, Diego, Tiago Mendez, Silvio Azevedo, Diego Ribas, Fran Merida ve Filipe Luis'in oynamayacak olmasının Atletico Madrid'in başını ağrıtabileceğine işaret etti.

BEŞİKTAŞ - ATLETİCO MADRİD

Muhtemel 11'ler:

Beşiktaş: Rüştü, İbrahim Toraman, Sivok, Egemen, İsmail, Necip, Veli, Fernandes, Simao, Mustafa, Almeida

Atletico Madrid: Courtois, Godin, Luis, Miranda, Juanfran, Arda, Gabi, Assunçao, Lopez, Salvio, Falcao

SAAT: 22.05

STAT: Fiyapı İnönü

HAKEM: Paolo Tagliavento

YAYIN: Star TV

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler