Beşiktaş için kritik gün!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA'nın Beşiktaş Kulübü'nü mali konularla ilgili UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi'ne sevk etmesi nedeniyle, kulüp savunmasını yapmak üzere UEFA'nın merkezine geldi. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Avukat Emin Özkur

Beşiktaş için kritik gün!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA'nın Beşiktaş Kulübü'nü mali konularla ilgili UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi'ne sevk etmesi nedeniyle, kulüp savunmasını yapmak üzere UEFA'nın merkezine geldi.

 

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Avukat Emin Özkurt, kulübünü UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi'nde savunmak üzere Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) İsviçre'nin Nyon kentindeki merkezine, TSİ 14.00 civarında geldi.

 

UEFA'nın merkezine girişte Türk basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fikret Orman, "Çok tecrübeli olduğumuzu söyleyemem. İkinci kez UEFA'ya geliyorum ama ilk defa böyle bir disiplin soruşturmasına, hem kulübüm adına hem şahsım adına muhatap oluyoruz. Tecrübeli arkadaşlarımız var yanımızda" dedi.

 

Başkan Orman, "Biz derdimizi ve haklı olduğumuz konuları anlatmaya, kulübümüzü en iyi şekilde savunmaya çalışacağız. Tabii ki karar disiplin komitesinin. İyi hazırlandık, iyi durumdayız, Beşiktaş Kulübü'nü iyi ifade edeceğimize inanıyorum. Ben ve arkadaşlarım bu iş için buradayız. Hiçbir endişem yok" diye konuştu.

 

Beşiktaş Kulübü Avukatı Emin Özkurt da hukuki bir mesele için burada olduklarını belirterek, "Biz de gereken savunmaları yapacağız. İnşallah olumlu ve hayırlı bir neticeyle yurda döneceğiz. Bu konuda, Türk futbolunun itibarıyla ilgili inşallah bir sıkıntı olmadan atlatacağız" ifadelerini kullandı.

 

Sırbistan'ın Partizan ve Yunanistan'ın Panathinaikos kulüplerinin de Beşiktaş ile aynı durumda olduğu, Beşiktaş'ın randevusunun TSİ 15.00'te olduğu öğrenildi.

 

UEFA tarafından 30 Haziran 2011 ve 30 Eylül 2011 dönemlerine ilişkin olarak gerçekleştirilen denetimde Beşiktaş, UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Kuralları'nın 65. maddesindeki, ''futbol kulüplerine vadesi geçmiş borçların olmaması'' ve 66. maddesindeki ''çalışanlara ve/veya vergi dairelerine vadesi geçmiş borçlarının olmamasına'' ilişkin hükümlerle ilgili olarak, mevzuat ihlali gerçekleştirmiş olma ihtimali nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler