“Ben niye kupayı getireceğim demedim”

Trabzonspor Kulübü Başkan adaylarından Muharrem Usta her zaman yüzleştiği soruya cevap verdi. Son kongrede “Şikeden bahsetmemesi ve 2010-2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor’dur ve o kupayı getireceğim” dememesini Günebakış’a verdiği röportajda şöyle açıklıy

“Ben niye kupayı getireceğim demedim”
Trabzonspor Kulübü Başkan adaylarından Muharrem Usta her zaman yüzleştiği soruya cevap verdi.
 
Son kongrede “Şikeden bahsetmemesi ve 2010-2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor’dur ve o kupayı getireceğim” dememesini Günebakış’a verdiği röportajda şöyle açıklıyor;
 
2010-2011 senesi bizim için çok değerli. Çünkü o dönemde sadece bir örnek vereyim. Burak Yılmaz. O şampiyonluğu kolay elde etmedik. Burak Yılmaz bir kafa travması geçirmiş beyin kanaması vardı. Galatasaray maçına beyninde küçük bir bölgedeki kanamasıyla çıktı, Türkiye’de hiçbir oyuncu bunu yapmazdı. Belki de bunu çoğu kimse bilmez, ilk kez açıklıyorum; Ambulans saha kenarında tarihinin hiçbir döneminde olmayacak kadar donanımlı bekliyordu. Çünkü o maça çıkmak için kafa şutu çalıştırması yaptırmışlardı acaba kanama büyüyor mu diye. Çok riskli, şampiyonluğa gidiliyor, Burak olmazsa şampiyonluk gider endişesi vardı. Burak öyle bir özveri gösterdi ki o beyin kanaması ile o maça çıktı. Burak golü attı, o maçın doktoru Ahmet Çubukçu idi. Çubukçu, hocaya, ‘hocam çıkaralım artık’ diyordu. Biz o eziyetlerle o kupaya aslında uzandık. Haliyle ben, orada olağanüstü bir özveri vardır, biz vazgeçmeyiz. Vazgeçmeyiz ama oraya sığınıp, küsüp sportif tarafı bırakmamalıyız. Bunu her zaman söylüyorum. O günü dev bir mağara vardı, içine duman pompalanıyordu.
 
O sis bulutunda bir kahraman çıkıp, ‘kupayı getiriyorum’ diyordu. Ben bunu söyleyemedim, söyleyemezdim, söylemezdim, çünkü bunun olmayacağını ben biliyordum. Ben de, ’25 gün içinde getireceğim diyebilirdim. Bunu söyleyecek cesaretim mi yoktu? Ama ben yarın bununla yüzleşeceğimi biliyordum. Çünkü bu uzun zaman, yıllar alacak dev bir hukuk mücadelesidir. Olması gereken, herkes artık şu noktaya geldi; bu bir lobi işi, bir güç işidir, bu kimlerle neyi nasıl yaptığınızla ilintilidir. Bu çok stratejik bir konudur. Ben hep bunları söylüyordum. Özeti de bu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor