Ben Federasyona nasıl karışayım?

Seçimden seçime gün yüzüne çıkan bazı politikacıların Trabzonspor üzerinden siyaset yaptığını söyleyen Bakan Özak, kaçan şampiyonluğun ardından camianın tehlikeli bir sürece girdiğini söyledi.Özak, "Trabzon'da ideolojik yaklaşım devam ederse takım zarar g

Ben Federasyona nasıl karışayım?

Seçimden seçime gün yüzüne çıkan bazı politikacıların Trabzonspor üzerinden siyaset yaptığını söyleyen Bakan Özak, kaçan şampiyonluğun ardından camianın tehlikeli bir sürece girdiğini söyledi.

Özak, "Trabzon'da ideolojik yaklaşım devam ederse takım zarar görür. Tek tek oyuncular koparılıyor, dağılıyoruz. Eleştiriler sürerse bu yönetimi de bulamayız." dedi.Trabzon, tam bir futbol şehri. Futbol tutkusu şehri öyle bir sarmış ki her yer bordo maviye boyanmış. Şehrin evladı Şenol Güneş ile yakalanan başarının ardından, ligin son haftasında Fenerbahçe'nin şampiyonluğu ile sonuçlanan burukluk halkın yüzünden okunuyor. Kaçan şampiyonluk herkesin dilinde. Şehirde futbol birinci gündem maddesi. Durum böyle olunca muhalefet partileri de fırsattan istifade edip çalışmalara hız veriyor. Başbakan ile Fenerbahçe heyetinin görüşmesini malzeme yapıp sporu siyasetin içerisine çekiveriyorlar.

ÜÇ BÜYÜKLER KADAR LOBİMİZ YOK
Trabzonspor'un şampiyonluğu kaçırmasının ardından kentte herkesin moralinin bozulduğunu hatırlatan Özak, üç büyük kulübün lobisi kadar güçlü olamadıklarını söyledi. Futbolun özerk bir yapıda olduğunu dile getiren Bakan Faruk Özak, "Bu yıl hakem hataları olmuştur ve olmaya da devam edecektir.

Ben bakan olarak Federasyon'a nasıl karışayım? Nasıl şöyle yap diyeyim! Kulüp başkanlarının hak araması lazım. Ama maalesef bizim Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kadar lobimiz yok." açıklamasını yaptı.

Trabzonspor takımının bu yıl çok önemli bir başarıya imza atıp özellikle ligin ikinci yarısında başarılı bir futbol ortaya koyduğuna değinen Faruk Özak, "Çok tehlikeli bir sürecin içerisindeyiz. Eğer böyle giderse ve Trabzon'da ideolojik davranma devam ederse takım zarar görür. Ben Faruk ağabeyleri olarak sesleniyorum. Şimdi birlik olma zamanı. Takımdan tek tek oyuncular koparılıyor, dağılıyoruz. Güçlerin birleştirilmesi lazım. Eğer eleştiriler devam ederse biz bu yönetimi de bulamayız." açıklamasını yaptı.

SEZONUN EN İYİLERİ SELÇUK VE ALEX
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan sezonun en iyi futbolcularının Trabzonsporlu Selçuk İnan ile Fenerbahçeli Alex de Souza olduğunu ifade eden Faruk Özak, sporda ve siyasette şiddetin bitirilmesi gerektiğini söyledi. Süper Lig'de şampiyonluk yarışının son haftaya kadar devam etmesinin sevindirici olduğunu söyleyen Özak, "Bu sezon özellikle ikinci yarıda takımlar iyi bir performans gösterdi. Trabzonspor'da Selçuk İnan, Fenerbahçe'de ise Alex, sezonun en iyi futbolunu ortaya koydu." dedi.

Son yıllarda yapılan hamleler sonrasında Trabzon'a birçok spor tesisi kazandırdıklarını hatırlatan Faruk Özak, "Türkiye'nin en fazla tesisi olan ili Trabzon'dur. 126 adet tesisimiz var. Kapalı yüzme havuzu, çim sahalar, atletizm sahaları gibi tesislerimiz modern bir yapıda. Birçok branşta uluslararası müsabakalar düzenliyoruz.

Karadeniz oyunlarının ardından bu yıl Türkiye'de ilk kez 'Gençlik Olimpiyatları'nı Trabzon'da düzenleyeceğiz. Bunun için çalışmalarımız son hızıyla devam etmekte. Türkiye, olimpiyat düzeyinde ilk kez böyle bir organizasyona imza atacak." yorumunu yaptı.

SPORDA 2023 HEDEFİMİZ YÜKSEK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın parti olarak 2023 yılı hedeflerini açıkladığını ve sporda da 2023 hedefinin yüksek olduğunu belirten Bakan Faruk Özak, "Biz Türkiye'de her ilde değil her köyde spor alanları yapacağız. Türkiye'nin yarısına spor yaptırabilmek bizim en büyük hedefimiz. Birçok önemli organizasyonu başarı ile yaptık. 2020 yılında olimpiyatları ülkemizde düzenlemek tek düşüncemiz. 2,5 milyon olan lisanslı sporcu sayımızı 10 milyonun üzerine çekmek arzusundayız.

Eğitim ile sporun birlikte yapıldığı bir yapılanma içerisindeyiz." dedi. CHP ve MHP'nin parti olarak sporu siyasetin içerisine soktuklarını hatırlatan Özak, "Biz iftira atmıyoruz, çamur atmıyoruz. Seçimden seçime Trabzonsporlu olanlar şimdi kötü siyaset yapıyorlar. Biz Trabzonspor olarak şampiyonluğu kıl payı kaçırdık. Onlar bundan menfaat sağlamaya çalışıyorlar." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor