Belgrat'ta Olimpiyat toplantısı

Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği'nin (EOC)  26-27 Kasım 2010 tarihlerinde Belgrad'da yapılan 39. Genel Kurulu'na EYOF Trabzon 2011'in İlerleme Raporu sunuldu. EOC Genel Kurulu'na EYOF Trabzon 2011'I temsilen Hazırlık Düzenleme Kurulu üyeleri de olan Tr

Belgrat'ta Olimpiyat toplantısı

Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği'nin (EOC)  26-27 Kasım 2010 tarihlerinde Belgrad'da yapılan 39. Genel Kurulu'na EYOF Trabzon 2011'in İlerleme Raporu sunuldu.

 

EOC Genel Kurulu'na EYOF Trabzon 2011'I temsilen Hazırlık Düzenleme Kurulu üyeleri de olan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ,Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörünü temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necati Tüysüz ile Genel Koordinatör Nihat Doker katıldılar.

 

Genel Kurul'da TMOK Başkanı Togay Bayatlı, Genel Sekreter Neşe Gündoğan, Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Usta ve yönetim kurulu üyeleri Hasan Arat ile Turgay Kıran'da yer aldılar.

 

EOC Genel Kurulu'na 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon'da yapılacak 11. Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları'nın İlerleme Raporu Genel Koordinatör Nihat Doker tarafından  sunulduktan sonar Vali Dr. Recep Kızılcık ile Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kısa birer konuşma yaptılar.

 

 Başkan Gümrükçüoğlu yaptığı konuşmada oyunlar için hazırlanan spor tesislerinin yanısıra, oyunlar sırasında düzenlenecek kültürel etkinlikler hakkında bilgi verdi. Başkan Gümrükçüoğlu, Türkiye’de bir ilk olacak Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nı en iyi şekilde organize edebilmek için Trabzon’daki mevcut spor tesislerine yenilerinin eklenmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, “7.500 seyirci kapasiteli Türkiye’nin en özellikli spor salonlarından biri, Türkiye’nin ilk üzeri açılır-kapanır olimpik ölçülerde 10 kulvarlı yüzme havuzu ve bununla bitişik 8 kulvarlı mevcut havuz,  16 kortluk tenis merkezi, 7.200 seyirci kapasiteli atletizm sahası, modern jimnastik salonu, aynı anda 200 basın mensubunun yararlanabileceği medya merkezi kısa sürede bitirilerek mevcutlara ilave edilecektir” diye konuştu.

 

Bu kent 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’na her yönüyle hazırlandığını belirten Gümrükçüoğlu, “Gençlerimiz hem yarışacak hem de boş vakitlerinde Trabzon’un tarihi ve turistik yerlerini gezeceklerdir. 4000 yıllık tarihi olan Trabzon kent olan Trabzon’da düzenleyeceğimiz kültürel ve turistik etkinliklerle kentimize gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlamaya gayret göstereceğiz. Güler yüzlü, misafirperver insanlarımızla; sadece gençleri beklemiyoruz. 49 Avrupa ülkesinden herkesi Trabzon’da ağırlamak, yayla şenliklerinde birlikte olmak, kemençe çalmak, horon oynamak, dünyanın en lezzetli ve naturel gıdalarını paylaşmak için sizleri bekliyoruz. Yürekleri insan sevgisi ile dolu kentimin insanları adına sporseverleri Trabzon’a davet diyorum” şeklinde konuştu.

 

Vali Dr. Kızılcık'ta, Trabzon'un tarihten gelen bir spor şehri olduğuna vurgu yaparak, oyunlara turizm penceresinden de çok önem verdiklerini ve tüm delegeleri oyunlar süresince Trabzon'a davet ettiğini belirtti.

 

Yapılan sunum ve çalışmalarla ilgili olarak EOC yöneticileri de Trabzon Delegasyonuna teşekkür ettiler.

 

Genel Kurul'a katılan Trabzon Delegasyonu, EYOF Komisyon Başkanı Guido  De Bondt, Trabzon 2011 Koordinasyon Komisyonu Başkanı Josef Liba ve Trabzon 2011 Koordinasyon üyesi Jossef Cassar ile önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalarla ilgili toplantıya katıldılar.

 

EOC Genel Kurulu'na, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  EOC'ye üye 49 Avrupa Olimpiyat Komitesi'nin delegeleri ve EOC Yönetim Kuruluüyeleri, Sırbistan Cumhurbaşkanı, Olimpiyatları gerçekleştirecek kentlerden Londra, Sochi, Rio'nun  Organizasyon Komitesi üyeleri, 2018'de Olimpiyatları düzenlemeye aday kentlerin (Münih (Almanya), Annecy (Fransa), Pyeong Chang (GüneyKore) delegeleri, EYOF 2011, 2013 yaz ve kış oyunları Organizasyon Komitelerinin üyeleri (Trabzon, Liberec, Utrecht, Brasov), 2015 yılında organizasyonu gerçekleştirmeye aday kentlerin (Bruno, Tiflis, Saray Bosna, Liechtenstein) delegeleri, çok sayıda medya mensubu ve gözlemciler olmak üzere 260 kişi katıldı.

 

Genel Kurul'da yapılan oylamada, 2015'te EYOF yaz ve kış organizasyonlarına ev sahipliği yapacak şehirler Tiflis ve Liechteinstein olarak belirlendi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler