BDP'li vekillerin dokunulmazlıkları kalkacak

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'lilerin güvenlik güçlerine ilişkin tavırlarıyla ilgili soru üzerine, "Dokunulmazlık zırhına bürünen bu zevatla ilgili kararımızı, dokunulmazlıklarını kaldırmak suretiyle vereceğiz. Ondan sonrası artık yargıya aittir." ş

BDP'li vekillerin dokunulmazlıkları kalkacak

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'lilerin güvenlik güçlerine ilişkin tavırlarıyla ilgili soru üzerine, "Dokunulmazlık zırhına bürünen bu zevatla ilgili kararımızı, dokunulmazlıklarını kaldırmak suretiyle vereceğiz. Ondan sonrası artık yargıya aittir." şeklinde konuştu.

 
Başbakan Erdoğan İspanya'ya hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. BDP'li milletvekillerinin güvenlik güçlerine ilişkin tavırlarıyla ilgili soru üzerine Erdoğan şöyle konuştu:
 
"Parlamentoda bu tür, özellikle bazı teröre yönelik konularla ilgili fezlekelerin gelmesi halinde, bu fezlekeleri aramızda değerlendirmek suretiyle alışılmışın dışında bir karar vermeyi düşünüyoruz. Milletvekili sorumluluğu sıradan caddede yürüyen bir adamınkine benzemez. Milletvekilinin taşıdığı sorumluluk daha farklı olmalı. Ne konuştuğunu bilmeli, hareketlerine dikkat etmeli. Çok daha mütevazi olması gerekirken, silahlanmaya, ayaklanmaya çağırmak, bunlar asla TBMM çatışı altında olanlara yakışmaz. Bunun da ötesinde kendisine bölücü terör örgütünün uzantısı sıfatını vererek bu şekilde bir yaklaşım içerisine girenler içine girenler noktasında da parlamentoda çok daha farklı bir uygulamanın olması gereğine inanıyorum. Şu anda bu şekilde 800'ü aşkın dosya var. Bunlar sıradan dosyalar değil, bunların üzerinde çalışılarak, bir değerlendirmeyi grubumuz yapacaktır, önümüze geldiği anda kararını vereceğiz. Bunların hepsi meclise geliyor, önümüze gelecek. Meclise geldiğinde bizler, dokunulmazlık zırhına bürünen bu zevatla ilgili kararımızı, dokunulmazlıklarını kaldırmak suretiyle vereceğiz. Ondan sonrası artık yargıya aittir."
 
ÖZAL ZEHİRLENDİ İDDİASI
 
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın otopsisinde 4 çeşit zehir bulunduğu iddiasına ilişkin olarak, "Adli Tıp raporunu verdiği zaman bu yargıya da gidecektir. Ama Adli Tıp'ın raporundan bizim bir kurumumuz olduğu için bizim de haberimiz olur. Ama bu şekilde bir rapor bize gelmiş değil. Bu konuda söyleyebilecek başka bir şeyim yok"
 
4. YARGI PAKETİ PAKETİ 
 
4. Yargı Paketiyle ilgili olarak Adalet Bakanının kurulda sunumunu yaptığını belirten Erdoğan, "4. Yargı paketiyle ilgili olarak adalet bakanlığımız bakanlar kurulunda bugün sunumunu yaptı. Değerlendirmeler sonrasında üzerinde çalışılması gereken bazı maddelerin olduğunu gördük. Bu konuda tespitlerimizden sonra tekrar hazırlıklar yapılacak bu hazırlıklardan sonra kurula getiriliecek. Kurulda kararımızı verip bunu parlamentoya göndereceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler