BBC bakın nasıl başlıkla verdi?

Futbolda şike iddialarına yönelik İstanbul'da düzenlenen operasyonları İngiliz BBC kuruluşu bakın hangi başlıkla verdi?Türkiye'de tarihin en büyük şike soruşturmasıFutbolda şike iddialarına yönelik İstanbul'da düzenlenen operasyonlar çerçevesinde, Fenerba

BBC bakın nasıl başlıkla verdi?

Futbolda şike iddialarına yönelik İstanbul'da düzenlenen operasyonları İngiliz BBC kuruluşu bakın hangi başlıkla verdi?

Türkiye'de tarihin en büyük şike soruşturması

Futbolda şike iddialarına yönelik İstanbul'da düzenlenen operasyonlar çerçevesinde, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 30'a yakın kişi gözaltına alındı.
 

Türkiye futbolu  Alınan bilgiye göre, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, futbolda şike iddialarına ilişkin teknik takibin ardından İstanbul'da bazı evlere sabah saatlerinde operasyon düzenledi.

Operasyonlarda, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ile futbolcular Serkan Çalık, Serdar Kulbilge, Ümit Karan'ın da aralarında bulunduğu 30'a yakın kişi gözaltına alınarak Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Fenerbahçe Spor Kulübünün Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki binasında da arama yapılıyor.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin, stadın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Demir kapılar kilitlenirken, kulüp binasında da arama çalışmaları sürüyor.

Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu'nun Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde bulunan otelinde arama yapılıyor.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Ekşioğlu'na ait Belek Turizm Merkezi'ndeki Club Asteria Belek Otel'e gitti.

Polis ekiplerinin halen otelde bulunduğu, Ekşioğlu'nun ise henüz gözaltına alınmadığı öğrenildi.
Türkiye çapında operasyon

Eski Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Abdurrahman Yakut da gözaltına alınanlar arsında.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Yakut'un İstanbul'a gönderileceği bildiriliyor.

Gözaltına alınanlar arasında, Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun yeğeni de var.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir merkez ve Çeşme ilçesinde 6 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında, Belözoğlu'nun yeğeni olan V.B. ile İzmir'deki bir futbol kulübünün eski yöneticisinin de yer aldığı öğrenildi.

Operasyon kapsamında arananların bulunduğu, gözaltındaki 6 kişinin ise İstanbul'a gönderilecekleri bildirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de Ankara'da 4 kişiyi gözaltına aldı.

Bu kişilerin bir menajer ile Gençlerbirliği kulübünde çalışan bazı kişiler olduğu ve zanlıların İstanbul'a gönderildiği bildirildi.

Gençlerbirliği futbolcusu Mahmut Boz da gözaltına alındı.

Erken saatlerde Gençlerbirliği Kulübü'ne gelen polisler, genç futbolcu Mahmut Boz'u gözaltına alarak, emniyete götürdü.

Bu arada, ismi gözaltına alanlar arasında geçen ve şu anda Almanya'da bulunan Serkan Çalık'ın kulüp yetkililerini arayarak Türkiye'ye erken döneceğini söylediği öğrenildi.

Almanya'da tedavisi süren Çalık'ın, adının soruşturma kapsamında geçmesinden dolayı çok üzgün olduğu ve söylentilere son vermek için Türkiye'ye planlanan süreden önce döneceği bildirildi.

Operasyonlar çerçevesinde gözaltına alınan Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, sağlık kontrolünden geçirildi.

Gözaltına alınan Odyakmaz, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolünün ardından Emniyet'e götürülmek için hastaneden çıkarıldı.

Gözaltına alınan Ümit Karan da sağlık kontrolünden geçirildi.

Eskişehirspor Sportif Direktörü Ümit Karan ile isimleri öğrenilemeyen 2 kişi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilerek sağlık kontrolü yaptırıldı.

Karan ve diğer 2 kişi, sağlık kontrolünün ardından Emniyet'e götürüldü. Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay'ın Bolu kampında gözaltına alındığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, kaleci Korcan Çelikay'ın, takımın kamp yaptığı Bolu'nun Gerede ilçesindeki tesislerde sabah saatlerinde gözaltına alındığı öğrenildi. Korcan'ın polis ekiplerince İstanbul'a götürüldüğü belirtildi.

Bu arada, polis ekiplerinin sabah saatlerinde Sivasspor Kulübü Tesislerinde de arama yaptığı, bazı evrakları kontrol ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler