Bayern Münih finale yükseldi!

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçında Real Madrid sahasında Bayern Münih'i ağırladı.Almanya'da oynanan ilk maçı 2-1 kaybeden Real Madrid, karşılaşmanın normal ve uzatma sürelerini 2-1 önde tamamladı. Real Madrid'in gollerini 6. dakikada penaltıd

Bayern Münih finale yükseldi!

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçında Real Madrid sahasında Bayern Münih'i ağırladı.

Almanya'da oynanan ilk maçı 2-1 kaybeden Real Madrid, karşılaşmanın normal ve uzatma sürelerini 2-1 önde tamamladı. 

Real Madrid'in gollerini 6. dakikada penaltıdan ve 14. dakikada Ronaldo atarken Münih'in maçı uzatan tek sayısı 27. dakikada penaltı atışı sonucu Robben'den geldi. 

Seri penaltı atışları sonunda gülen taraf penaltılarda 3-1 ile Bayern Münih oldu ve Alman ekibi Şampiyonlar Ligi finalinde Chelsea'nin rakibi olmayı başardı.

Devler liginde final 19 Mayıs'ta Bayern Münih'in de sahası olan Allianz Arena'da oynanacak.

 

REAL FIRTINA GİBİ BAŞLADI

 

Seyircisinin de desteğini arkasına alarak maça oldukça hızlı başlayan İspanyol ekibi karşılaşmanın 6. dakikasında aradığı gol için fırsatı yakaladı. Arjantinli Di Maria ceza alanına doğru yapmak istediği ortanın Bayernli Alaba'nın eline çarpmasının ardından gözlerini hakeme çevirmişti.

Maçın hakemi ise tereddüte mahal vermeden penaltı noktasını gösterdi. Haftasonu oynanan El Clasico'ya damgasını vuran Cristiano Ronaldo kazanılan penaltıyı gole çevirmekte zorlanmadı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

 

MESUT VE RONALDO YİNE İŞ BAŞINDA

 

Barcelona maçında üç puanı getiren ikinci golün mimarı Mesut Özil dakikalar 14'ü gösterirken Ronaldo'nun kariyerine bir gol daha yazmasını sağladı. Orta sahada kapılan topu bekletmeden sol ayağı ile ceza alanı içerisindeki Portekizli'ye altı çizilecek derecede güzel bir pasla gönderen Mesut, takımının ikinci golünün asistini yapmayı da başardı çünkü Ronaldo takımının ve kendisinin ikinci golüne imza atmıştı.

 

BİR PENALTI DA BAYERN'E

 

İlk maçı son dakikalarda bulduğu golle 2-1 kazanan Bayern Münih, 2-0 geriye düştükten sonra gol için baskısını artırdı. Adeta yarım saat içinde, 90 dakikalık bir maçta yaşanabilecek heyecana sahne olan maçın 27. dakikasında Bayern Münih sağdan geldi.

Ceza alanına yapılan ortaya yükselen Gomez, Pepe'nın müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem Viktor Kassai bu sefer de Real ceza alanı içerisideki beyaz noktaya yöneldi. Topun başına geçen isim Robben oldu Hollandalı karşılaşmayı, ilk maçtaki skora getirmeyi başardı.

 

TEMKİNLİ BAŞLADILAR

 

Soyunma odasına 2-1 Real Madrid üstünlüğü ile gidilen maçın ikinci yarısında iki takımda gol bulmak için saldırırken savunmalarında da temkini elden bırakmadılar.

Bayern Münih Gomez ve Ribery ile atak geliştirirken Real Madrid'de Benzema ceza alanı içerisinde hareketli olmaya çalıştı. Önce 69 sonra 72'de kazanılan serbest vuruşlarda Cristiano Ronaldo tribünlerden beklenen o üçüncü 'gol' sesinin yükselmesini sağlayamadı.

 

GOMEZ BİR KEZ DAHA TARİH YAZAMADI

 

İlk maçın son dakikalarında attığı golle takımına galibiyeti kazandıran Gomez bu sefer başarılı olamadı. 85. dakikada soldan Alaba2nın pasında topla buluşan isim Robben'di. Hollandalı ceza alanı içerisindeki Gomez'i çok iyi gördü. Golcü oyuncun topun gelişine tek vuruş yapmak yerine düzeltip vurmaya çalışınca savunmada Ramos ile Arbeloa önüne setr çekti ve vuruşu Ramos'tan sekip kaleci Casillas'ın kollarında kaldı.

Mücadelenin 90 dakikası 2-1 Real Madrid üstünlüğü ile sona erdi ve maç uzatmalara gitti.

 

DENGELİ OYUNU TERCİH ETTİLER

 

İlk uzatmada iki takımda talihsiz bir gol yememek için dengeli bir futbolu tercih etti. Almanya'da şampiyonluğu Borussia Dortmund'da kaptıran Bayern uzatmalara Müller hamlesi ile başlasa da gol atma başarısı gösteremedi. Ev sahibi de Bayern'e uyunca ilk uzatmaların ilk 15 dakikası 2-1 tamamlandı.

 

MADRID SALDIRDI

 

İkinci uzatmada Granero ve Benzema'yı oyuna süren Mourinho oyuncularına atak futbolu öğütlemiş olacak ki ev sahibi önemli ataklar yakaladı. Önce Kaka ile ceza alanı içerisinde tehlikeli olan Real Madrid, Brezilyalı altıpasdaki Ronaldo'ya pasını çıkaramayınca önemli bir ataktan oldu.

116. dakikada Granero ceza alanı içerisi saç çaprazında yerde kaldığında Kassai'nin penaltı kararı vermesini bekledi ancak Macar hakem, kendisini aldatmaya yönelik hareketten Granero'yu sarı kart ile cezalandırdı.

90 dakikayı 2-1'lik skorla tamamlayan iki ekip uzatma dakikalarında da bu skoru bozamayınca penaltı atışlarına geçildi.

 

PENALTILAR DA İNANILMAZ ŞEYLER OLDU...

 

Penaltı atışları için topun başına geçen Real Madrid'de Cristiano Ronaldo ve Kaka kaleci Neuer'i geçemedi. Sadece Xabi Alonso ağları bulabilirken Sergio Ramos da topu üstten auta gönderdi.

Bayern Münih'te ise Alaba ve Gomez ilk iki penaltıda başarılı olan isimlerdi. Kroos'un ve Lahm'ın penaltıları kaçırmasına karşın Bastian Schweinsteiger son penaltıda golü kaydetti ve turu Bayern'e teslim etti. 

Bayern Münih

Alaba

Gomez

Kroos (Kaçırdı)

Lahm (Kaçırdı)

Schweinsteiger

Real Madrid

Ronaldo (Kaçırdı)

Kaka (Kaçırdı)

Xabi Alonso

Sergio Ramos (Kaçırdı)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor