Bayern Leverkusen 1-1 Barcelona maç özeti

  Şampiyonlar Ligi'nin 6. haftasında heyecan devam etti.  E Grubunda yer alan Bayer Leverkusen Barcelona'yı sahasında ağırladı. 

Bayern Leverkusen 1-1  Barcelona maç özeti

Şampiyonlar Ligi'nin 6. haftasında heyecan devam etti.  E Grubunda yer alan Bayer Leverkusen Barcelona'yı sahasında ağırladı. BayArena 'da oynanan karşılaşmayı İngiltere Federasyonundan hakem Mark Clattenburg yönetti. 
Zorlu karşılaşma 1-1 sona erdi. 20. dakikada Barcelona Messi'nin golüyle öne geçti. Bu gole cevap çok erken geldi. Messi'nin golünden 3 dakika sonra Hakan Çalhanoğlu'nun asistinde Chicharito topu ağlara gönderdi. Karşılaşmada başka gol olmadı ve iki takımda birer puanı hanesine yazdırdı. 

Bu sonucun ardından Barcelona gruptan lider olarak bir üst tura çıkarken Leverkusen ise 3. sırada kaldı ve yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Karşılaşma Barcelona E grubunda 13 puanla lider olarak gruptan çıkmayı garantilerken Bayer Leverkusen ise 5 puanla 3. sırada bulunuyor. Grupta diğer takımlardan Roma 5 puanla 2. sırada bulunurken Bate Borisov 4 puanla son sırada yer alıyor.

Barcelona ve Bayer Leverkusen daha önce toplam 9 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalarda Barcelona rakibini 6 kez yenerek üstünlük kurarken Bayer Leverkuesen ise 2 galibiyet alabildi. 1 maçta berabere sonlandı. Bayer Leverkusen ev sahipliğinde oynanan 4 maçta ise ev sahibi 1 kez kazanırken misafir takım 2 kez galip geldi ve 1 maç berabere sonlandı.

Maç öncesi bigiler

İki takım arasında Şampiyonlar Ligi'nde oynanan son altı maçı Barcelona kazandı. Leverkusen Şampiyonlar Ligi'nde evinde oynadığı son altı maçta sadece bir kez yenildi (4G 1B). Barcelona Şampiyonlar Ligi'nde Alman takımlarına konuk olduğu son beş maçta bir galibiyet alabildi (2B 2M).

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde yedekten gelen oyuncularından en fazla gol katkısı alan takım Barcelona (4). Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde maçların ikinci yarılarında en fazla gol atan takım Barcelona (9).

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor