Bayer Leverkusen Stuttgart'ı yendi

Bundesliga 10. hafta maçında  Bayer Leverkusen, Bay Arena'da Stuttgart'ı ağırladı. Maçın favorisinin ev sahibi ekip olarak gösterildiği maçın ilk devresinde taraflar dengeyi bozamazken, ikinci yarı adeta bir gol düellosuna dönüştü.  Maçın ilk golü 50. dak

Bayer Leverkusen Stuttgart'ı yendi

Bundesliga 10. hafta maçında  Bayer Leverkusen, Bay Arena'da Stuttgart'ı ağırladı.

Maçın favorisinin ev sahibi ekip olarak gösterildiği maçın ilk devresinde taraflar dengeyi bozamazken, ikinci yarı adeta bir gol düellosuna dönüştü. 

Maçın ilk golü 50. dakikada Stuttgartlı Harnik'ten geldi. Bu golün yalnızca dört dakika sonrasında bir başka Stuttgartlı futbolcu, Daniel Didavi sahneye çıktı ve skoru 2-0'a getirdi. Leverkusen cephesine soğuk duş etkisi yapan bu goller tam Stuttgart'ı rahatlattı derken, 57. dakikada Karim Bellarabi Leverkusen adına farkı bire indiren golü kaydetti. Leverkusen Bellarabi ile umutlanırken 60. dakikada Stuttgart, Lukas Rupp ile farkı bir kez daha ikiye çıkardı.

10 dakikada 4 gole sahne olan maçın geri kalan dakikalarında ise Leverkusen fırtınası esti. 70. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun gol pasında Chicharito topu ağlara gönderdi. Bu golün henüz sevinci bile bitmemişken 71'de ise Boenisch skoru 3-3'e getiren golü kaydetti. 

Geri kalan dakikalarda daha durgun geçen maçta her iki taraf da skoru benimsemişken, Hakan Çalhanoğlu bir kez daha kendisini gösterdi ve 89. dakikada Admir Mehmedi topu ağlara gönderirken Hakan da golün asistini yaptı ve perde kapandı. 

4-3'lük galibiyetin ardından Leverkusen puanını 17'ye yükseltirken, Stuttgart 7 puanda kaldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor