Bayan hakeme yeşil ışık yandı!

MHK Başkanı, erkek derecelerini koşan kadın hakemlere üst liglerde görev verebileceklerini söyledi. Sarvan, “Tabi gözlemci notları da önemli” dediMerkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan kadın hakemlerin, Süper Lig’de görev yapmasının önünde bir engel bulu

Bayan hakeme yeşil ışık yandı!

MHK Başkanı, erkek derecelerini koşan kadın hakemlere üst liglerde görev verebileceklerini söyledi. Sarvan, “Tabi gözlemci notları da önemli” dedi

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan kadın hakemlerin, Süper Lig’de görev yapmasının önünde bir engel bulunmadığını belirterek, “FIFA’nın öngördüğü erkek derecelerini koşan hakemlere Bank Asya ve Süper Lig’de görev verebiliriz” dedi.

MİLLİYET’in gündeme getirdiği tartışmayla ilgili olarak görüşlerini açıklayan Sarvan şöyle devam etti:

“Bu konuda bir önyargımız yok. Erkek maçlarına bayan hakem verebilmemiz için öncelikle onların da erkek hakemlerin koştuğu dereceleri yapmaları şart. FIFA böyle emrediyor. Bu dereceyi geçen bayan hakem de görev almaya aday olabilir. Geçen sezon erkeklerin koştuğu dereceyi bir tek Seçim Demirel geçti. Zaten ona da iki sezondur Bank Asya 1. Ligi’nde maç veriyoruz. Ligin ikinci yarısında yapılacak atletik testlerde başarılı olan bayan hakem çıkarsa, o da göreve gidebilir. Tabii gözlemcilerden alacakları notlar da çok önemli bizim için”.

Ancak MHK’nin, özellikle Süper Lig’de tepkilerden çekindiği için kadın hakemlere görev vermeyi hiç düşünmediği de öğrenildi.

Erkek İtalya!

İrlanda Cumhuriyeti Milli Takımı’nın İtalyan Teknik Direktörü Giovanni Trapattoni, ülkesinin en üst ligi olan Serie A’nın kadın hakemlerin maç yönetmesine henüz hazır olmadığını söyledi. İtalya liginin “karakterinden” dolayı kadın hakemlerin zorlanacaklarını belirten Trapattoni, “Daha önce denedik, ama olmadı. Çünkü İtalya’da taraftarlar sahaya her şeyi atıyorlar. Bu yüzden zor” dedi. İngiltere’de geçen haftaki Wolverhampton-Liverpool maçında görev yapan kadın yardımcı hakem Sian Massey’le, karşılaşmayı yayınlayan Sky TV’nin yorumcuları alay etmiş, olay büyük yankı uyandırmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor