Batuhan Karadeniz'e dava açacak!

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında oynanan Kasımpaşa-Eskişehirspor maçında konuk takım oyuncusu Batuhan Karadeniz'in ayağına basmasıyla sakatlanan Kasımpaşasporlu Merthan Açıl, Batuhan Karadeniz'e maddi-manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyor. 3 AYD

Batuhan Karadeniz'e dava açacak!

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında oynanan Kasımpaşa-Eskişehirspor maçında konuk takım oyuncusu Batuhan Karadeniz'in ayağına basmasıyla sakatlanan Kasımpaşasporlu Merthan Açıl, Batuhan Karadeniz'e maddi-manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

3 AYDIR SAHALARDAN UZAK

Kasımpaşa'nın 2-0 mağlup olduğu mücadelenin 40. dakikasında Batuhan kendisini savunun Merthan Açıl'ın ayağına basmış ve rakibinin yerde kalmasına neden olmuştu. Pozisyonun devamında da oyun durmamış ve Batuhan attığı gol ile takımını 1-0 önde geçirmişti. Batuhan'ın müdahalesi sonrası yerde kalan Merthan yapılan tedavisinin ardından oyuna devam etmiş, ancak maç sonu yapılan kontrollerinde sağ ayak ikinci parmağında kırık meydana geldiği anlaşılmıştı. Sakatlığının ardından ameliyat olan ve yaklaşık 3 ay sahalardan uzak kalacak olan Merthan'ın, kendisini kasti olarak sakatladığına inandığı Batuhan Karadeniz'e maddi-manevi tazminat davası açacağı öğrenildi.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Yaşadığı sakatlık ve Batuhan'a açacağı dava ile ilgili DHA'nın sorularını yanıtlayan Merthan, sakatlığından bu yana yaklaşık bir aylık süre geçtiğini belirterek, "Ayağım şu an alçıda ve yaklaşık 3-4 hafta daha alçıda kalacak. Daha sonra da hazırlanmam 2 hafta gibi bir süre alır. O maçın içinde ilk yarıda Batuhan'ı elimle çok hafif bir şekilde itmiştim. O pozisyondan bir dakika sonra gelip kasıtlı bir şekilde ayağıma bastı. Aynı pozisyonun devamında gol oldu. Daha sonra maçın içinde yaptığımız konuşmalarımızdan, bana kasıtlı bir faul yaptığını biliyorum. Maçtan sonra Eskişehirspor başkanı kendimi yere attığımı söylemişti. Ben o açıklamaları sayın başkana hiç yakıştıramadım. Ben oyuna devam ettim ama ağrılarımla devam ettim. Üç haftadır da yürüyemiyorum. Benim yaklaşık 3 ayım bu sakatlık sebebi ile boşa gitmiş olacak. Bu durum beni maddi- manevi yordu ve yormaya devam edecek" dedi.

MADDİ-MANEVİ TAZMİNAT DAVASI

Kulüp avukatı ile görüştüğünü ve hukuki bir süreç başlatmaya karar verdiklerini belirten Merthan, "Batuhan'a maddi- manevi tazminat davası açacağım. Avukatım açacağımız davanın Türkiye'de bir ilk olacağını söyledi. Kendisi zaten hukuk fakültesinde bu konu üzerine de ders veriyormuş. Çok örnek bir dava olacağını söyledi. Sporcu sakatlıklarında kasti bir müdahale durumunda hukuki süreç başlatılabiliyor. Avrupa'da bu durumun örnekleri var ama Türkiye'de bir ilk olacak" şeklinde konuştu.

"BENİ İTERSEN, BÖYLE BASARIM AYAĞINA"

Merthan, yaşadığı sakatlıktan sonra Batuhan ile aralarında geçen konuşmalar ile ilgili ise şunları söyledi:

"Ben oyuna sonradan girdiğimde bana "Sen beni öyle itersen ben de böyle ayağına basarım" dedi. Bu diyalogtan sonrasını konuşmaya gerek yok. Söylediği bu sözler ile niyetini belli etti zaten."

MİKTARI AVUKATI BELİRLEYECEK

Merthan Açıl, yaşadığı sakatlığın kendisine maddi-manevi zarar verdiğini yinelerken, davada talep edecekleri tazminat miktarının avukatı tarafından belirleneceğini ifade ederek şöyle konuştu: "Ben daha önce de sakatlık geçirdim. İki kez ameliyat oldum. Sakatlığın bir oyuncu için eksilerini çok iyi biliyorum. Benim şu anda kampta olmam lazımdı. Kamp süreci bir oyuncu için çok önemlidir. Ligin ikinci yarısında bizi çok zorlu maçlar bekliyor. Kümede kalmak için yoğun bir mücadele vereceğiz. Kendi kariyerim ve takımım için çok önemli bir dönemde bu sakatlığı yaşamam daha da kötü oldu. Artık hukuki süreç başlayacak. Ben de en kısa zamanda sahalara dönmek için elimden geleni yapacağım. Pazartesi günü davayı açacağız. Davada talep edeceğimiz tazminat miktarını avukatım belirleyecek."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor