Basketbol milli takımımız iddialı

İtalya'da hazırlık kampını sürdüren (A) Milli Erkek Basketbol Takımı oyuncuları, 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası eleme grubunu namağlup tamamlamak istediklerini bildirdiler.    Hazırlık çalışmalarına Bormio'da sürdüren (A) Milli Basketbol Takımı, Başant

Basketbol milli takımımız iddialı

İtalya'da hazırlık kampını sürdüren (A) Milli Erkek Basketbol Takımı oyuncuları, 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası eleme grubunu namağlup tamamlamak istediklerini bildirdiler.  

 

 

Hazırlık çalışmalarına Bormio'da sürdüren (A) Milli Basketbol Takımı, Başantrenör Bogdan Tanjevic yönetiminde yoğun bir kamp dönemi geçiriyor. 

 

Tanjevic yaptığı açıklamada, kampın çok iyi geçtiğini ifade ederek, "Bir haftadır buradayız, yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Oyuncularımız istekliler ve her antrenmana katılıyorlar. Buradaki çalışmalarımız bittiğinde eleme maçlarını oynamaya hazır hale geleceğimizi düşünüyorum" dedi. 

 

 

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemelerinde Türkiye'nin (F) Grubu'nda İtalya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve Belarus ile yer almasını değerlendiren Tanjevic, "Eleme grubumuz için de oldukça iyimserim. Şampiyona finallerine erkenden gitmeye hak kazanırsak, genç oyunculara da forma şansı verebiliriz. Onların kendi gelecekleri için ne yapabileceğini görebiliriz. Avrupa şampiyonasında kimin bizimle yer alacağını görebiliriz" diye konuştu. 

 

 

Tanjevic, eleme maçlarında mücadele edecekleri İtalya'nın güçlü bir basketbol ülkesi olduğunu, aralarında önemli bir rekabet olacağını, bununla birlikte İtalya karşısında da iyi mücadele sergileyeceklerini söyledi. 

 

Tam takım olarak sahada yer alabilmenin önemine işaret eden Bogdan Tanjevic, Enes Kanter ile İzzet Türkyılmaz'ın henüz ABD'den dönmediklerini onların da kampa katılmalarını beklediklerini bildirdi. 

 

-Milli Oyuncu Sinan Güler- 

 

Milli basketbolcu Sinan Güler de, Bormio kampının yüksek tempoda başlayıp, aynı şekilde sürdüğünü dile getirerek, "Şu an 7. gündeyiz, özellikle yeni katılan arkadaşların Milli Takım ve antrenörümüz Tanjevic'in sistemini öğrenmesi adına ve kondisyon adına önemli bir 7 gün geçirdiğimizi düşünüyorum. Genel olarak iyi ve yorucu geçiyor. Ama umuyorum ki, bu yorgunluğun meyvelerini elemeler başladığında alacağız" dedi. 

 

Güler, hedeflerinin eleme grubu maçlarını namağlup tamamlamak olduğunu vurgulayarak, rakipleriden İtalya'nın ekonomik nedenlerden ötürü son dönemde basketbolda da bir düşüş yaşadığını, ancak NBA'de forma giyen yıldız isimleri ve Euroleague'de forma giyen genç yetenekleri kadrosunda bulundurduğunu anımsattı. 

 

-Serhat Çetin- 

 

Serhat Çetin de kampın yoğun ve yorucu geçtiğini belirterek, "Fakat yaş ortalamasının çok genç olması, bu idmanları kaldırılabilir düzeyde tutuyor. Ben çok verimli geçtiğini düşünüyorum hem takım, hem kendi adıma. Bunun sonucunda da elemelerde de hedef namağlup olarak gruptan çıkmak. İnşallah o şekilde de çıkacağız" diye konuştu. 

 

Fenerbahçe forması giydiği dönemde Tanjevic ile 3 sene çalıştığını hatırlatan Serhat Çetin, "Çok disiplinli bir hoca. Tempolu oynatmayı seven, savunmayı sert yaptırmayı seven bir koç. Bu tarz çalışmaları da bize ilk günden itibaren yaptırmaya başladı" dedi. 

 

Rakiplerin durumundan ziyade önce kendilerinin iyi olması gerektiğinin altını çizen Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü: 

 

"Rakipler hakkında ne düşündüğümüz çok sık soruluyor. Eğer biz takım olmayı başarırsak, ki jenerasyon olarak birbirine çok yakın insanlar var burada. Dolayısıyla arkadaşlık iyi durumda. Daha da kenetlenirsek eğer, rakibimizin oynadığı oyun değil, biz yapacağımız savunmayla birbirimizin hatalarını telafi ederek çok rahat sonuçlar alacağımızı düşünüyorum." 

 

-Milli Takım Menajeri Erdenay- 

 

Milli Takım Menajeri Harun Erdenay da, çalışmalarının ilk bölümünün 20 Temmuz'da sona ereceğini ifade ederek, "Bormio'da sabah-akşam çift antrenman olmak üzere hazırlanıyoruz. Buradan sonra hemen İstanbul'a dönüp Sofya turnuvası, ardından İstanbul'da oynayacağımız Adidas Cup ve daha sonra Belgrad ve Almanya'daki turnuvalarla 2013 Avrupa Şampiyonası elemelerine hazır hale geleceğiz" dedi. 

 

Eleme grubunda, mutlak surette ilk iki sıradan birinde yer almak istediklerini vurgulayan Erdenay, "Gerçekten genç ve yeni bir ekibimiz var. Çok istekli çalışıyorlar. Onların da bu başarıyı elde edebileceğine inanıyorum" diye konuştu. 

 

Bormio kampında 16 oyuncunun yer aldığını, ABD'de bulunan Enes Kanter ve İzzet Türkyılmaz'ın antrenmana sonra katılacağını belirten Erdenay, "Normal bizim kemikleşmiş kadromuzdan 6 tane oyuncumuz, yorgun olduklarını belirtip aflarını istediler. Biz de izin verdik. Bunlar, Ömer Onan, Kerem Tunçeri, Hidayet Türkoğlu, Kerem Gönlüm, Ömer Aşık, Ersan İlyasova. Ayrıca Oğuz Savaş da sakatlığından dolayı kadroda yer almadı. Onun dışında genç kadromuz çalışmalarına devam ediyor" dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor