Başkan Şen'den "SÜPER" müjde!

1461 Trabzon süper lige çıkma hakkını elde ederse lig bitimi ile TFF’nin tescil toplantısı arasındaki sürede hisseleri devredip süper lige çıkabilir1461 Trabzon Süper ligde oynama hakkını elde ederse Lig bitimi ile TFF’nin liglerin tescil toplantısı arası

Başkan Şen'den "SÜPER" müjde!

1461 Trabzon süper lige çıkma hakkını elde ederse lig bitimi ile TFF’nin tescil toplantısı arasındaki sürede hisseleri devredip süper lige çıkabilir

1461 Trabzon Süper ligde oynama hakkını elde ederse Lig bitimi ile TFF’nin liglerin tescil toplantısı arasındaki sürede hissedeler devrederek  süper ligde oynama hakkına kavuşuyor.  1461 Trabzon başkanı Suat Şen 1461 Trabzon’un süper lige çıkması  ile ilgili önemli bilgiler aktardı.Haber61e konuşan Şen kamuyonunun 1461 Trabzon’un süper lige çıkması ile ilgili doğru bulgilere sahip olmadığı söyledi

Başkan Şen 1461 Trabzon’un ligi  1,veya ikinci yada playoffdan şampiyon olarak çıkması halinde süper ligde oynayabileceğini belirterek” 1461 Trabzon’un birini süper ligine çıkıp çıkamaması konusunda kamuoyunda ciddi bir bilgisizlik var. Maalesef  izlenecek yol ile de ilgili aynı bilgi kirlilği mevcut.  Bu konuda çok ciddi bir bilgisizlik var.Bu bilgisizlik bizi ve camiamızı son derece rahatsız ediyor.

Bu konularla ilgili olarak  ben salı günü Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileriyle bir toplantıya katıldım. Konu şu. Talimatları okuyoruz. Talimatlarda şuan da 1461 Trabzon futbol takımı Anonim şirketi nın PTT liginde oynaması ve ligi bitirmesinde  hukuki hiç bir sorun yok.

1461 Trabzon’un PTT birinci ligini  1. yada 2.sırada bitirmesi veyahutta süper lige yükselecek 3. takımın belirleneceği  playoff gurubundan şampiyon olarak çıkması halınde  ondan sonra kendi hissedarlık bağı ile bağlı olduğu Trabzonspor ile aynı ligde  oynayıp oynayamayacağı   konusunda  TFF’nin bize bir ihtarname göndermesi gerek.

Bizi TFF ihtar edecek. Diyecek ki “ Sizin kazanmış olduğunuz süper ligde oynama hakkını kullanabilmeniz ve  hakkınızın tescil edilmesi için, hisse devirlerinizi hisse satışınızı yapıp  Trabzonspordan ayrılmanız gerek “ 

 TFF yönetimi  liglerin bitiminin ardından liglerin tescil toplantısını yapacak. Liglerin bitttiği tarih ile TFF’nin yapacağı Liglerin tescil toplantısı arasında 10-ile 20 gün arasında bir süre var.  Biz ligin bitimi ile  TFF’nin yapacağı liglerin tescil toplantısı arasındaki geçecek sürede  şirketler arasında ayırımı yapabilirsek süper ligde oynama hakkına sahıp oluruz.

Eğer o tarihler arasında hisse devirlerini yapamaz isek  ozaman bizim kazanmış olduğumuz süper ligde oynama hakkını bizden sonra gelen takım alıyor.Bu konu bu kadar basıt bir konu.  Gazetecilerde TV lerde de yorumcularda kafasına göre yorum yapıyor ama maalesef konu iyi bilinmiyor.Bu konu kanunlarla,talimatlarla,tüzüklerle net bir şekilde belli.  

Yok biz kazanarsak play-offa  almayacaklarmış, yok şampiyon olursak çıkamayacakmışız gibi söylemler sadece şehir efsanesinden öteye geçmiyor. Bu konu 1461 Trabzon Süper lige çıkmayı garantiledikten sonra gündeme gelecek bir konu. Şimdi yasal olarak da hukuken de 1461 Trabzon takımı lig sonuna kadar PTT birinci liginde oynama hakkına sahip. Ayrıca Play-off oynama hakkınada sahip.  Trabzonspor olan organik ilişkisi ancak ligin bitiminden sonra gündeme gelebilecek bir konudur.Biz lige çıkma hakkını elde edelim Trabzonspor yönetimide FİFA talimatlarındaki bu presödürü de halleder, sorun olmaz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler