Başkan meşaleyi aldı, geldi

Gümrükçüoğlu, “ Trabzon, sporun zirve kenti oluyor”23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon'da yapılacak olan 11. Avrupa Gençlik Olimpiyatları (EYOF) kapsamında, Atina'da gerçekleştirilen bir tören ile Trabzon'a ulaştırılmak üzere teslim alınan olimpi

Başkan meşaleyi aldı, geldi

Gümrükçüoğlu, “ Trabzon, sporun zirve kenti oluyor”

23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon'da yapılacak olan 11. Avrupa Gençlik Olimpiyatları (EYOF) kapsamında, Atina'da gerçekleştirilen bir tören ile Trabzon'a ulaştırılmak üzere teslim alınan olimpiyat meşalesi ve olimpiyat feneri, İstanbul'a getirilmesinin ardından Trabzon’a dönen Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, barışın, kardeşliğin ve centilmenliğin kenti olan Trabzon’da böylesine önemli bir uluslar arası organizasyona ev sahipliği yapak olmasının mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

 

Başkan Gümrükçüoğlu tarafından Atina’dan alınarak Türkiye Milli Olimpiyat Komitesine teslim edilen Fener, Türkiye’nin değişik illerinde dolaştırılmasının ardından 23 Temmuz da Trabzon’a getirilecek.

 

Gece 01.30’da EYOF Koordinatörü Nihat Toker ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür ile Trabzon Havalimanı’na gelen Başkan Gümrükçüoğlu, olimpiyat meşalesini Türkiye'ye getirmenin gururunu yaşadıklarını söyleyerek, oyunların Trabzon'da yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Gümrükçüoğlu, Trabzon'da düzenlenecek Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na başta Türkiye olmak üzere bütün Dünya'yı davet ettiklerini ifade ederek, "Barışın, kardeşliğin, sporda centilmenliğin kenti olan Trabzon böylelikle çok büyük bir uluslar arası müsabakaya ev sahipliği yapmış olacaktır. Kentin belediye başkanı olarak en çok gurur duyduğum günlerden birini yaşıyorum. Atina’da tarihi bir törenle 1896 dan beri olimpiyatların ilk başlatıldığı statta olimpiyat meşalemizi alarak ülkemize getirerek İstanbul’da olimpiyat komitesine teslim ettik. Türkiye’nin çeşitli şehirlerini dolaşacak ve hiç sönmeyecek olan olimpiyat meşalesi 23 Temmuzda Trabzon’umuz da yanmaya başlamış olacak. Böylece 49 Avrupa ülkesinden 14-17 yaş gençleri barışın kardeşliğin özgürlüğün ve sporun centilmenliğinin Trabzon’da yaşatılması gerçekleştirecek. Böyle Trabzon çok büyük yatırımları ile birlikte ülkenin en büyük spor merkezlerinden birisi haline gelip bundan sonra da uluslar arası yarışmaların ve organizasyonların yapılacağı bir kent olacak. Bu güne kadar Avrupa Gençlik Olimpiyatlarının alınmasında büyük gayretleri olan  Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımız Mehmet Ali Şahin, Faruk Nafiz Özak ile dönemin Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay’a, emeği geçen herkese teşekkürlerimi borç biliyorum” diye konuştu.

 

Trabzon’un Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilki gerçekleştirdiğini dile getiren EYOF Trabzon 2011 Genel Koordinatörü Nihat Doker, " Cumhuriyet tarihinde ilk olimpiyat Trabzon’da yapılacak. Olimpiyatları Avrupa'nın bir çok güçlü ülkesinin içinden Trabzon'a kazandırdık. Bugün alınan bu fener, çok anlam ifade ediyor. 105 yıl önce Atina'da yapılan ilk olimpiyatın yapıldığı stattan alınan bu fener ve meşale, dilerim ki 2020 veya 2024 yılında yapılacak olan Avrupa Gençlik Olimpiyatları içinde bir başlangıç ve referans olsun. Dostluğun, kardeşliğin ve barışın simgesi olan ve aynı zaman da Dünya'da silahsızlanmanın bir sembolü olan bu meşale ülkemiz için ilerleyen zamanlarda her iki dostluklarının da pekiştirilmesinde de etkili olur. Bu dostlukların pekiştirildiği bir ülkeden, bu meşalenin alınmasında ayrı bir anlam ifade ediyor" diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür ise Olimpiyatların Trabzon’a kazandırılması sırasında yaşadığı heyecanı meşalenin alınması sırasında da yaşadığını belirterek, “Olimpiyatlar dolayısıyla tesis anlamında Trabzon’a çok büyük yatırımlar yapıldı. Trabzon tesisleri ile artık bir spor kenti olmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor