Başkan mahalle ziyaretlerini sürdürüyor

Başkan Gümrükçüoğlu Belediye tarafından Yavuz Selim Camii avlusuna kurulan Ramazan Çadırında orucunu açtıktan sonra mahalle ziyaretinde bulundu.Ramazanda her akşam bir mahalleyi ziyaret etmeyi hedefleyen Başkan Gümrükçüoğlu ve beraberindekiler teravih nam

Başkan mahalle ziyaretlerini sürdürüyor

Başkan Gümrükçüoğlu Belediye tarafından Yavuz Selim Camii avlusuna kurulan Ramazan Çadırında orucunu açtıktan sonra mahalle ziyaretinde bulundu.


Ramazanda her akşam bir mahalleyi ziyaret etmeyi hedefleyen Başkan Gümrükçüoğlu ve beraberindekiler teravih namazı öncesi ve sonrası Ortahisar Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle muhtarı Süleyman Yaşar Kara'nın da katıldığı ziyarette kahvehaneleri ve çay ocaklarını dolaşarak vatandaşların sorun ve isteklerini dinleyen Başkan Gümrükçüoğlu, vatandaşlara hayırlı Ramazanlar temennisinde bulundu.


Yaptıkları çalışmalar hakkında vatandaşların sorularını da cevaplayan Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’u yaşanılabilir kentlerin en zirvesine çıkarmak için tüm vatandaşlarla birlikte gayret gösterdiklerini kaydetti. Bir vatandaşın ‘ket müzesi ne zaman yapılacak’ sorusuna Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon'un kültürünü, tarihini ve sosyal yaşamının anlatılacağı bir kent müzesini Trabzon'a kazandırmak için çalışmalarının sürdürüyoruz. Trabzon Valiliği ile ortaklaşa yaptığımız ve Tarihi Kentler Birliği ile Çekül Vakfı'nın da destek verdiği Kent Müzesi'nin projesi Anıtlar Kurulu'ndan onaylandı ve detay projeleri çalışmalarında sona yaklaşıldı. Maraş Caddesi'ndeki Eski Merkez Bankası binasında yapılacak olan Kent Müzesi'nin yapımını Oltan Gıda Vakfı bağış yolu ile yapacak. Protokolü önümüzdeki günlerde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Katkılarından ötürü Oltan Gıda Vakfı'na şimdiden teşekkür ediyoruz." diye konuştu.


Ortahisar’ın tarihi kimliğini, sosyal yaşantısını ön plana çıkarak Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi’nin başladığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Zağnos Vadisi ve Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşümleri bitirildiğinde iki tarihi surların arasında kalan Ortahisar ile bir kompleks oluşturulacak. Bu aslında tarihe bir not düşülmesi ve belki dünyada çok örnek gösterilebilecek bir projenin oluşmasını sağlayacaktır. Kentsel yenileme projesi ile bölgede yaşayan insanların aynen yaşamlarını devam ettirmelerini hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler