Başkan Hacıosmanoğlu neler söyledi?

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) UEFA’nın vermiş olduğu kararları uygulamaması halinde Türk Futbolunu UEFA ve FİFA nezlinde ağır kararların beklediğini belirterek 2010-11 sezonunun şampiyonluk kupası ısrarlar

Başkan Hacıosmanoğlu neler söyledi?

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) UEFA’nın vermiş olduğu kararları uygulamaması halinde Türk Futbolunu UEFA ve FİFA nezlinde ağır kararların beklediğini belirterek 2010-11 sezonunun şampiyonluk kupası ısrarlarını sürdürdü.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, geçtiğimiz hafta sağlık sorunları nedeniyle iptal ettiği basın toplantısını yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği toplantıyla gerçekleştirdi. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yaptıkları doğrularda yanlışlarında olacağını belirterek, “Ama hiçbir zaman samimiyeti elden bırakmadık. Sadece Trabzonspor’un bekasını düşündük. Duruşumuz tarzımız, olaylara bakışımız eylemlerimiz farklı.

Zaten o farkımız bizi başkanlığımıza taşıdı. Biz sıradan insanlar gibi yaşayamıyoruz olaylara sıradan bakamıyoruz. Koltuğa oturunca da farklılaşamazdık. Bir çok insan bizim olaylara bakışımızı eleştirebilir ama samimiyetimizi eleştirmek kimsenin hakkı değil. Bizim en önemli konumuz ve en çok tartışılan konu kongre öncesindeki duruşumuzun kongreden sonra değiştiği yönünde. Bir insanın varlık nedeni ortadan kalkarsa kendisi de yok olur. Bizi Trabzonspor başkanlığına taşıyan saha içi ve saha dışında uğradığımız haksızlıklardır. Bizim farklılaştığımızı söyleyen insanlar bana göre art niyetli insanlar. Biz Trabzonspor’un hizmetkârıyız” ifadesini kullandı.

"TRABZONSPOR'UN MANEVİ ÇÖKÜNTÜSÜ YANINDA MADDİ OLARAK DA ÇÖKÜNTÜSÜ VAR"

Trabzonspor’un ekonomik durumunun kötü olduğunu belirten Hacıosmanoğlu, “Trabzonspor'un ekonomik durumu çok kötü. Trabzonspor'un 2016 yılına kadar ne yayın geliri, ne gişe geliri ve diğerleriyle ilgili bir lira geliri yok hepsi temliklidir. Yüksek oranda faiz kullanılarak alınmış krediler var. Geçmişi karalama adına bir düşüncemiz yok. Yanlış ve hatalar var ise elbette Trabzonspor sevdalıları bunun hesabını sormak için bize yetki verdi. Trabzonspor sevdalıları ve dostlarımızla sorunu gidermeye çalışıyoruz. Yeni kaynaklar bulup Trabzonspor'u faiz illetinden kurtarmak amacındayız. Bunlardan kurtarıp temlikleri boşa çıkarmamız lazım Trabzonspor'un rahatlaması için, bu konuda ciddi çalışmalarımız var kısa zamanda sonuçunu alacağımızı düşünüyorum. Bu şekilde devam etmesi mümkün değil. Geliri olmayan kulüp taşıma suyla dönmez” şeklinde konuştu.

dsc_0067.20130909161354.jpg

“KUPA KONUSUNDA UEFA VE FİFA NEZLİNDE GİRİŞİMLERİMİZ SÜRÜYOR”

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, CAS kararından sonra bordo-mavili kulübün hiç bir yere müracaat etmediği şeklinde yapılan eleştirilere de cevap vererek “Kupa ile ilgili olarak art niyetli insanlar konuşup fikir yürütüyorlar. Bizim sesiz kaldığımız hatta sayın başbakan ile diyaloga geçtikten sonra sesimizin çıkmadığını söylüyor. Bizi tanıyan insanlar bilir ki böylesine hayalini kurduğumuz kulübün başına, getiriliş nedenimiz bu kirli düzenle ilgili olarak verdiğimiz mücadeleden dolayıdır. Başkan yardımcılığı görevinden ayrılıktan sonra ve şike sürecinde Trabzonspor'un haklarını onlara yakışır bir şekilde koruyacağımız için bizi başkan seçti.

UEFA'da disiplin süreci başladıktan sonra basında Şenez Erzik'in Fenerbahçe'ye yardım edecek diye haberler çıktı. Herkes bu işin kapandığını söylüyordu. Trabzonspor'un haklarını ararsanız hukuk çerçevesi içinde ararsınız. Harekete geçmeyen kurumlarda hareket geçer. Biz seçildikten sonra bu konunun yeniden canlanmasının arkasında nedenler var. Şenez Erzik Fenerbahçe'ye yardım edecek dedikleri zamanda ben Erzik'i aradım. Disiplin kurulunda Fenerbahçe'ye yardım edeceğiniz söyleniyor ben size inanıyorum böyle bir şey yapmazsınız ama benimde UEFA'da ilişkide olduğum insanlar var.

Kimin nereye müdahale edeceğinin haberinin de bana geleceğini bilmenizi isterim. O da bu söylemlerim üzerine 'Emek hırsızlarına karşı verdiğiniz mücadeleye saygı duyuyorum. Benim size katkım olur ise bende sevinirim. Beni de bu konuda ikaz ettiğiniz için teşekkür ederim' ifadesini kullandı. Bugünde Fenerbahçe yöneticileri Şenez Erzik yardım etmedi diye veryansın ediyorlar. Şenez Erzik onlara niye yardım edecekmiş ki. Eğer bir haksızlığa uğramışlarsa bizde onlara yardım ederiz. Eğer bir yabancı devlet takımına karşı haksızlığa uğramışlarsa biz de onlarla birlikte olur her yerde mücadele ederiz" diye konuştu.

"Bu dava sportif yargılama olarak CAS'ta sonuçlandı" diyen Hacıosmanoğlu "CAS'ın gerekçeli kararı var. Gerekçeli karar daha yazılmadı. Ben göreve geldikten bir hafta sonra Yıldırım Demirören ile toplantı yaptım. Orta da bir şey yokken UEFA'da bir yazı geleceğini söyledim. Bu takımlarımız farklı cezalar almasına neden olmayın. 58. madde size Fenerbahçe'nin 12 puanını silip kupayı bize vermenizi sağlıyor. Bu konuşmayı Kemal Kapolluoğlu'un ofisinde yaptık. Zamanında bunu yapsaydı bugün UEFA'dan ağır cezalar almazdı takımlar. Belki de pişmandır yapmadığına. UEFA şikeden ceza verdi. Federasyona karışmıyor diye insanların kafasını karıştırıyorlar. Siz Anayasa olarak UEFA'ya bağlısınız. Ben karışmıyor siz takımlarınız istediğiniz gibi oynatın mı diyecek. O zaman herkes her ülkede şike yapar. Nasılsa kendi liginde oynuyor küme düşmüyor. Böyle bir şeyin olmayacağını herkesin bilmesi gerekir“ dedi.

1.20130909161612.jpg



"FİFA'DA GİRİŞİMLERİMİZ VAR"
Şike konusunda FİFA nezlinde girişimleri olduklarını belirten Hacıosmanoğlu, "Trabzon'da FİFA Asbaşkanıyla görüştüm. Bütün detaylarını anlattım. Girişimlerimiz sürüyor. Onlarda müfettiş görevlendirdi. Bu yaptırımları uygulamaz ise TFF sadece UEFA'ın vereceği talimat değil FİFA devreye girecek. Biz Trabzonspor haklarını korumaktan geri kalmayız. Türk futbolu ceza almasın diye uğraşıyoruz. Türk futbolunu yönetenler bu tehlikeyi de göze alsınlar. Bu konudaki mücadelemiz adalet tecelli edene kadar sınırsız olarak sürecek. Türk futbolunu yönetenler sahibi olana hakkı teslim etmez ise Türk futbolu ağır cezalar alacak. Milli maçlardan önce Demirören'le görüştüm, Arjantin'e gidiyordu. Milli maçlardan sonra kendisiyle görüşeceğiz. Gerekli adımlar atılmaz ise elbette bizim girişimlerimiz olacak. O konuda Trabzonspor sevdalılarının zerre kadar endişesi olmasın. Her şey çıplak bir şekilde ortada buna kimse yok diyemez. Biz hür türlü hazırlığımız var. Bizim yaptığımız hazırlıklara gerek kalmadan Türk futbolunu kurtarma adına pisliği örtmeye çalışanlar kimse onlar kendilerini düzeltecek" ifadelerini kullandı.

“FORVET TRANSFERİ İÇİN DROGBA’DA DEVREYE GİRDİ”

Forvet transferinin gerçekleşmemesi üzerine yapılan eleştirilere ise Hacıosmanoğlu şu yanıtı verdi:

“Forvet transferi ile ilgili birkaç oyuncu ile temasa geçtik. Almaya çalıştık. En ciddi girişimimiz Barrios ileydi. Belli bir mesafeye gelmiştik. Hatta en son imaj parası olarak 3 milyon para istemişti. Onu da kabul etmiştim. Sonra onun durumu Drogba'nın durumu gibi değildi. Çin kulübünün ödemesi 3 gün gecikmişti ödemesi. Ancak FİFA'ın lisans veremeyeceğini söylemişti. Riskliydi. Fenerbahçe oradan Emenike'yi aldıktan sonra onlar da talip oldu ve aldılar. En ciddi girişimimiz oydu. Biliyorsunuz o da adale sakatlığı geçirdi. Şuan oynamıyor. Gazetelerde çok yazıyor. Basın ve medyada. Ciddi görüşmemiz oydu. Solamon Kalou’yu istedik. Malou’da ve hatta Drogba da konuştu. Sonra kariyerini Avrupa’da devam etmek istediğini söyledi. Onunla da yüzeysel görüşmemiz oldu. Kasımpaşa’dan Kalou bize gelmek istedi. 2 Milyon Euro'ya Çin kulübüne veriyorlardı onu bize 5 milyon Euro dediler. Sonra 4 milyon Euro dediler. Ancak Kalou'ya 4 milyon Euro veremezdik. Forvet almak istedik. Şartlarımızı da zorladık. Ama sıkıştırdık. Bize önerilen isimlere bakıyorsunuz bizim bir Janko’nun CV’sine yanaşmıyor. Böyle bir oyuncumuz var elinizde. 1 Milyon 600 Bin Euro ciddi para ödüyorsunuz. İlla da sıkıştık, santrafor alabilirdik. Ama aldığınız santrafor tutmadığı zaman da 'niye bunu aldınız' diyebilirlerdi. Elimiz de de ciddi santraforlar var. Hocamız ve teknik ekiple görüşmemizde bu şekilde görüşmemiz oldu.”

"VOLKAN İLE İLGİLİ YİNE AYNI GÖRÜŞTEYİM"
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Volkan konusunda aynı görüşte olduğunu belirterek, “Profesyonel ligde futbolcu seyirci ile temas halinde olmamalı. Profesyonelliğe yakışmayacak bir şekilde sahayı terk etti ama kaptan da bize gelip özel konulardan bahsetti. Sahadan çıkarken ağlayarak çıktı. Agresif tavır göstermedi. Biz bir sonraki maçta "oynasın" demedik. Teknik kadronun kararıydı. Bana göre yanlıştı. Sen dedim öyle bir mücadele etmek zorundasın ki sahada bu açığı sen kapatacaksın. Bana göre 3-4 maç oynamaması lazımdı” dedi.

Siyasetin karakterine uygun olmadığını da ifade eden Hacıosmanoğlu, “Siyaset benim karakterime uygun değil. Allah bana Trabzonspor başkanlığını nasip etti. Hiçbir zaman siyasi bir partinin üyesi değilim. Hiçbir partiye üye olup ta siyaset yapmayı düşünmüyorum. Siz göz önünde olan insanlarsınız. Milyonlarca insan sizin gözünüze bakıyor. Doğru bildiklerinizi söylemek zorundasınız" açıklamasında bulundu.

“YA KUPA BİZİ ALIR YA BİZ O KUPAYI ALIARIZ”
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın CAS kararı sonrası yaptığı açıklamaların sorulması üzerine ise şu yanıtı verdi:
“Sayın Başbakanımız diyor ki kişiler ve kurumlar ayrılsın. Bu kişilerin yaptığı haksızlığı bu camia niye çeksin diyor. UEFA’nın tüzüğüne göre, bu kişiler bakkaldan ekmek çalmadı. Bir başka takımın hakkını çaldı ve onu aldı götürdü, o kurumuna kazanç sağladı. Ben Trabzonspor’un Başkanıyım. Ben yarın o hakkımızı alacağımız noktada bana kimse bu yanlış ceza aldı o kurumun kupası onlarda kalsın, şahıslar ceza çeksin diye kimse bana demiyor, diyemez de. CAS Fenerbahçe’ye haksızlık yaptı, UEFA Fenerbahçe’ye haksızlık yaptı deme lüksü yok. Bütün gerçek ortada. Hırsızlık ortada, sportif yargıda, UEFA’da en son noktada gelmiştir. Kim ne söylerse söylesin. Fenerbahçe’ye haksızlık yapıldı demek haksızlık olur. Haksızlık sadece Trabzonspor’a yapıldı başka kimseye yapılmadı. 2010-2011 şampiyonu Trabzonspor’dur. Trabzonspor’un elinde şampiyonluk çalındı. Kupa ya bizi alır, ya da biz onu alırız. Kupa’yı takımın önüne geçirmek değil derdimiz. Bunu konuşmakta istemiyorum ben. Sonuçta alacağım bir şey biliyorum. Gün gelecek o kupa Trabzonspor’un müzesine girecek. Biz hakkımızı alalım. Kimse okyanustaki fırtınaya bakmıyor, gemi limana geldi mi gelmedi mi ona bakıyor. Biz o gemiyi limana yanaştıracağız.”

2.20130909161814.jpg



TRABZONSPOR'UN BORCU 174 MİLYON
Trabzonspor Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yaptığı konuşma sonrası bordo-mavili kulübün borcunu 174 Milyon TL olarak açıkladı. Üstünsalih, 27 Mayıs'ta görevi devraldıklarını belirterek, "Kongre yapılırken Trabzonspor Kulübü Derneği'nin faaliyet raporu sunuldu. Bu faaliyet raporunda beyan edilen borç miktarı yaklaşık 176 Milyon TL’dir. Biz kulübü devraldığımızda borç miktarı 191 Milyon TL. Bugün itibari ile borç miktarımız 174 Milyon TL" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler