Başkan Akyazı Stadı için tarih verdi

 Trabzon Belediyesi Meclisi 2013 yılı Mart ayı meclis açılış toplantısı Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapıldı. Başkan Gümrükçüoğlu toplantının  açılışında yaptığı konuşmada meclis üyelerine şubat ayı içerisinde gerçek

Başkan Akyazı Stadı için tarih verdi

 Trabzon Belediyesi Meclisi 2013 yılı Mart ayı meclis açılış toplantısı Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapıldı. Başkan Gümrükçüoğlu toplantının  açılışında yaptığı konuşmada meclis üyelerine şubat ayı içerisinde gerçekleştirdikleri faaliyetlerle ilgili bilgiler aktardı.

 Gümrükçüoğlu yaptığı açıklamada Zağnos Vadisi 3. Etap Rekreasyon alanınını bitirildiğini ve Nisan ayı içerisinde Trabzon halkının kullanımına sunulacağını ifade ederek, ”Trabzon Belediye ile TOKİ ortaklığı ile yürüttüğümüz Zağnos Vadisi 3 Etap çalışmalarında son noktaya geldik.

Zağnos Vadisi 2. Etap, 354 konut ile Bahçecik’e çıkan yolun bitirilmesinden sonra  Zağnos’un 3. Etabı’nda bitirilmesinin ardından  sıra Maraş Caddesi ile Sahil Yolu arasında kalan kısmın yapımına geldi. Bu bölgedeki kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. 102 binanın kamulaştırılacağı Pazarkapı'da istimlak edilen 59 bina için hak sahiplerine yaklaşık 27 milyon TL ödeme yapıldı” şeklinde konuştu.

 2. El Oto Galericileri Sitesi Bitirildi

 Gümrükçüoğlu Deliklitaş Mevkiinde yapılan 2. El Oto Galericiler Sitesinin planladığı şekilde bitirildiğini belirterek, ”Trabzon Belediyesi tarafından yaptırılan 2. El Oto Galericileri Sitesi tamamlandı. Hafta sonu Cumartesi ve Pazar günü asfaltı dökülen Galericiler Sitesi'ne bu hafta hak sahipleri taşınmaya başlayacak. Galerici esnafımıza sağlıklı uzun ömür, bol kazançlar diliyoruz. Onlara da Trabzon'umuza da hayırlı olsun” dedi.

 Kanuni Bulvarı İçin Acele Kamulaştırma Kararı Çıkarttık

 Konuşmasında 2. Tanjant Yolu olarak adlandırılan Kanuni Bulvarı'nın geldiği son durumla ile ilgil bilgilerde veren Gümrükçüoğlu, ”Trabzon'un doğu batı kuşaklamasında önemli arterlerinden biri olacak olan ve  Beşirli, Toklu, Karşıyaka, Aydınlıkevler, Soğuksu, Erdoğdu, Bahçecik, Yeni Cuma, Boztepe, Çömlekçi, Esentepe, Çukurçayır, Kireçhane, Gölçayır, Düzyurt ve Gözalan mevkilerindeki imar yollarına bağlantı sağlayıp, şehrin gelişimini rahatlatarak ana ulaşım omurgasını oluşturacak Kanuni Bulvarı ile ilgili Bakanlar Kurulu’ndan acele kamulaştırma kararı çıktı. 

  Acele Kamulaştırma Kararı 2013/4267 karar sayısı ile Bakanlar Kurulunda kabul edilerek 17 Şubat 2013  Pazar  günkü Resmi Gazetede yayınlandı. Bundan sonraki süreçte yolun bitirilmesi için çok daha hızlı şekilde çalışmalar sürdürülecektir” ifadelerini kullandı.

 2015-2016 Futbol Sezonu Akyazı Stadı’nda

 Konuşmasının sonunda Akyazı İhalesi ve Ayasofya Müzesi çevresinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Gümrükçüoğlu, ”Ön yeterlilik ihalesi 14 Şubat tarihinde yapılan Akyazı Projesi’nin ihalesi 8 Nisan tarihinde  inşallah yapılacak. 40 bin seyirci kapasiteli stadyumun da yer aldığı kompleksin inşası için yapılan ön yeterlilik ihalesine  16 firma dosya verdi. Firmalar 'ön yeterlilik şartnamesine' göre puanlamaya tabi tutulacak.

Listeye giren firmalar, teklif alma oturumuna davet edilecek. Bir aksilik çıkmazsa muhtemelen  Trabzonspor’umuz 2015-2016 futbol sezonuna Akyazı  Standı'nda girecek. Çok önem verdiğimiz diğer bir  projemiz olan Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi’nde rekreasyon düzenlemesinin yapımı ihaleye çıktı.

Müze’nin çevresinde bulunan 44 binanın 40 milyon liraya kamulaştırılarak yıkılmasından sonra sıra peyzaj düzenlemesine geldi. 21 Mart Perşembe günü yapılacak ihalenin ardından eğer herhangi bir engel olmayacak olursa, herhangi bir teknik öteleme olmayacak olursa ihalenin yapımının ardından rekreasyon düzenlemesi 1 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete sunulacak” diye konuştu..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor