Basın demokrasinin vazgeçilmez unsurudur

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.Vali Öz mesajında şu ifadelere yer verdi;Katılımcı ve çağdaş demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan basın, kamuoyunu bilgilendirmek, halkımız ile kamu kurumları

Basın demokrasinin vazgeçilmez unsurudur

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Öz mesajında şu ifadelere yer verdi;

Katılımcı ve çağdaş demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan basın, kamuoyunu bilgilendirmek, halkımız ile kamu kurumları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yardımcı olmak ve ait olduğu toplumun sosyo-kültürel gelişimine destek olmak gibi birçok görevi üstlenmektedir. Bu mesleği icra etmekte olan gazeteci arkadaşlarımız da, ilkeli yayıncılık anlayışı çerçevesinde kamuoyunu doğru bilgilendirmekte, sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken, diğer taraftan halkımızın beklentilerini yansıtarak bir anlamda kamu vicdanının sesi olmaktadırlar.

Yaptığı bu anlamlı çalışmalarla ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkılar sağlayan ve aynı zamanda önemli bir kamu görevini yerine getirmenin bilincinde olan gazetecilerimizin, toplumun değerlerine duyarlı olmaları yaptıkları hizmetin kıymetini artıracaktır.

Bu düşüncelerle, ilkeli ve dürüst yayıncılık anlayışından ödün vermeyen, kamuoyunu aydınlatmak için her koşulda halkımıza sunmuş oldukları hizmetten dolayı;  ilimizdeki tüm basın- yayın kuruluşlarının temsilci ve çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, esenlikler dilerim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor