Başbakan'dan Trabzon'a övgü

Trabzon'da düzenlenen Euro Challange Final Four'da yer alan Romanya takımı Energia Rovinari’nin Alman ekibi Skyliners Frankfurt ile oynadığı 3.’lük karşılaşmasını izlemek için Romanya’dan sürpriz bir ziyaretçi geldi. Romanya takımı Energia Rovinari’nin Al

Başbakan'dan Trabzon'a övgü

Trabzon'da düzenlenen Euro Challange Final Four'da yer alan Romanya takımı Energia Rovinari’nin Alman ekibi Skyliners Frankfurt ile oynadığı 3.’lük karşılaşmasını izlemek için Romanya’dan sürpriz bir ziyaretçi geldi. 

Romanya takımı Energia Rovinari’nin Alman ekibi Skyliners Frankfurt’ı 83–80 yenerek Final Four’da 3. olduğu karşılaşmayı Romanya Başbakanı Victor-Viorel Ponta’da takip etti.

Kimseye haber vermeden sessiz sedasız Trabzon’a gelen Başbakan Ponta’yı Romanya Trabzon Fahri Konsolosu Mustafa Beyazlı karşıladı.

Daha sonra Başbakan Victor Ponta ile beraberindeki heyet Mustafa Beyazlı ve FIBA Başkanı Turgay Demirel’le buluşarak öğle yemeği yediler.

Eski bir basketbolcu olan Başbakan Ponta Trabzon’a olan hayranlığını dile getirerek, “Trabzon gerçekten bir futbol şehri. Basketbolda da büyük bir potansiyelin olduğunu gördük. Şampiyonluğun son salisede kaçmasına bende çok üzüldüm. Şehir olarak bu sınavdan alnının akıyla geçmeyi başarmıştır. Kazanılan bu tecrübe ile ileride kupa muhakkak buraya gelecektir. Trabzon şehrini gerçekten mükemmel. Buraya muhakkak yeniden geleceğim. Romanya’da basketbol oynayan birçok oyuncu var. Energia takımında oynayan Barış Aktaş İzmirli bir ailenin çocuğu. 11 yaşında ailesiyle birlikte Romanya’da yaşamaya başladı. Oda iyi bir basketbolcu. Son olarak şunu belirtmeliyim ki, tarafıma gösterilen ilgi gerçekten mükemmeldi. Herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Başbakan Ponta daha sonra tarifeli uçak ile aktarmalı olarak Romanya’ya hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor