Başbakan'dan 30 Bin TL'lik Tüfek

Başbakan Erdoğan, Kahramanmaraşlı milli atıcı Safiye Sarıtürk'e 30 bin TL değerinde trap atış tüfeği hediye etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraşlı milli atıcı Safiye Sarıtürk'e 30 bin TL değerinde trap atış tüfeği hediye etti.  Başbakan Erdo

Başbakan'dan 30 Bin TL'lik Tüfek

Başbakan Erdoğan, Kahramanmaraşlı milli atıcı Safiye Sarıtürk'e 30 bin TL değerinde trap atış tüfeği hediye etti.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraşlı milli atıcı Safiye Sarıtürk'e 30 bin TL değerinde trap atış tüfeği hediye etti. 

 

Başbakan Erdoğan'ın spora ve sporcuya olan desteği sürüyor. Kahramanmaraş'a yaptığı ziyaretinde milli atıcı Safiye Sarıtürk'le tanışan Başbakan Erdoğan, 16 yaşındaki sporcunun yeni bir tüfek hayalini gerçekleştirdi. Erdoğan genç sporcuya verdiği sözü yerine getirerek, dünya çapındaki atıcıların kullandığı İtalyan Perazzi MX 2000-8 marka tüfeği alarak Sarıtürk'e gönderdi. 

 

Sarıtürk'ün tüfeği, Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıyla İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı tarafından sporcuya takdim edildi. Hediyenin manevi açıdan anlamının çok büyük olduğunu belirten Sarıtürk, "Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum." dedi. Tüfeğe alışabilmek için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Sarıtürk, şöyle konuştu: 

 

"Bu tüfeğe alıştığımda çok başarılı sonuçlar elde edeceğimi düşünüyorum. İlk aldığım madalyayı da başbakanımıza götürüp göstereceğim, teşekkür edeceğim. İnşallah çok güzel dereceler yapacağımızı umut ediyorum. Hedefim 2016 yılındaki olimpiyatlarda başarı göstermek, bu yolda çalışıyorum." 

 

2012 olimpiyatlarına katılmayı çok istemesine rağmen yaşının tutmadığını dile getiren Sarıtürk, 2016 olimpiyatlarına kendinin katılacağını ve madalyayla döneceğini sözlerine ekledi. 

 

Gençlik Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ise atıcılık branşında en önemli unsurun malzeme ve silah olduğunu söyledi. Silahların çok büyük meblağlar tuttuğunu işaret eden Kabakçı, "Sayın başbakanımız Kahramanmaraş ziyaretinde Safiye'yle tanıştı ve isteklerini sordu. Safiye'nin silah eksiğinin bulunduğunu söylemesi üzerine İtalya'ya gideceğini ve Dünya çapındaki İtalyan Perazzi marka silahlardan birini Safiye'ye hediye edeceklerini ifade etti. 

 

Sayın başbakanımızın hediyeleri ilimize geldi. Bu güzel hediyeyi milli ve olimpik dünya ikincisi sporcumuz safiye Sarıtürk'e huzurlarınızda takdim ediyoruz. Buradan tekrar tekrar sporcu hamisi ve tüm spor dallarıyla ayrıntılı bir şekilde ilgilendiğini bildiğimiz sayın başbakanımıza teşekkür ediyoruz. İlerde de olimpiyatlarda da derece yapacak bir sporcunun böyle bir hediyeyle moral ve motivasyonunun artmasından dolayı sayın başbakanımıza teşekkürlerimizi şükranlarımızı sunuyoruz." diye konuştu. 

 

TÜFEĞİ ARIZA YAPINCA SIRPLININ TÜFEĞİYLE YARIŞMIŞTI 

Safiye Sarıtürk'ün antrenörü ve Atıcılık İl Temsilcisi Fahri Gemci ise Avrupa Şampiyonası Haberleri'>Avrupa Şampiyonası'nda yaşadıkları bir olayı anlattı. Yerli silah kullanan Sarıtürk'ün tüfeğinin arıza yapması üzerine Sırplı bir sporcunun verdiği tüfekle yarışmayı tamamladıklarını anımsatan Gemci, şöyle konuştu: 

 

"Safiye'ye acil bir tüfek gerekiyordu"

Başbakanımızın Kahramanmaraş ziyaretinde Safiye'yi kendisine takdim etme imkanını yakaladık. Safiye'den bir isteğinin olup olmadığını söyledi. Safiye rakiplerinin silahlarının daha kaliteli olduğunu söyledi. Sayın başbakanımız bizden de bilgi aldı ve durumu izah ettik.

 

Bunun üzerine başbakanımız İtalya'ya gideceğini ve dönüşte tüfek getireceğini söyledi. Bize tüfeğin markasını modelini özel kalem müdürüne yazdırdı. Ama sayın başbakanımızdan bizim istediğimiz MX 2000 marka ve modelde bir tüfekti. Ama sağ olsunlar o bize daha kalitelisini MX 2000-8'ini getirdi.

 

Şimdi gerek Safiye Sarıtürk'e, gerek antrenörü olarak bana, gerekse de sayın müdürüme bu hediyeye layık olmak düşüyor. Bunun için de çok çalışmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz." 

 

Daha sonra İl Müdürü Kabakçı tüfeği Sarıtürk'e teslim etti. Öte yandan tüfeğin ruhsatının genç sporcu 18 yaşına gelene dek babası İbrahim Sarıtürk üzerine yapılacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler