'Başbakan suçu kabul etti'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tepki toplayan sözlerine Trabzon cephesinden MHP'li Milletvekili Koray Aydın cevap verdi. Bu sabah İstanbul’da düzenlenen UEFA kongresinde konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında, "Gerçek kişilerin işlediğ

'Başbakan suçu kabul etti'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tepki toplayan sözlerine Trabzon cephesinden MHP'li Milletvekili Koray Aydın cevap verdi.

 

Bu sabah İstanbul’da düzenlenen UEFA kongresinde konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında, "Gerçek kişilerin işlediği suçlar nedeniyle tüzel kişilik ceza alırsa olmaz, almamalı" sözlerini kullanması üzerine Haber61.net'e özel açıklamalarda bulunan Bayırdırlık ve İskan eski Bakanı, Trabzon Milletvekili Koray Aydın, "Gerçek kişilerin işlediği suçlar nedeniyle tüzel kişilik ceza almamalıderken, aslında önemli bir ifşaatta bulunmuştur. Bu açıklama ortada bir suç olduğunu kabul eden, ancak ceza yönünü ıskalayan bir açıklamadır" dedi. 

 
Aydın, "Açıklama ilk bakışta “suçların şahsiliği” ilkesini çağrıştırıyor ancak, hukuku tamamen askıya almaktadır. Çünkü Şike davasında işleyen bir hukuk, devam eden bir yargılama vardır ve adalet er ya da geç yerini bulacaktır. Sayın Başbakanın açıklaması, şikecileri kurtaramayacaktır. 
 
YÖNETİCİLERİN EYLEM VE İŞLEMLERİ KURUM ADINA İSE KURUMLARI BAĞLAR 
 
Şike davasına konu eylem ve işlemler nedeniyle varsa işlenen suçların kurumlardan bağımsız olduğunu öne sürmek mümkün değildir. Eğer kişiler kurumların yöneticisi ve temsilcisi iseler, yaptıkları eylem ve işlemler nedeniyle temsil ettikleri kuruma, kendilerine haksız bir menfaat temin etmiş iseler elbette ki hem kendileri, hem de kurumlar sorumluluktan kurtulamazlar. 

Suç işlediği iddia olunan kişiler kurumların yönetiminde etkin olmasalar, orada karar mekanizmasında bulunmasalar, suçun sonuçları sadece kendilerini ilgilendirse Sayın Başbakan belki haklı olabilirdi. 

Ancak Şike Davası’nda durum tam tersidir.  Yöneticilerin eylem ve işlemleri kurum adına da yapılmış ise elbette ki bu durum kurumları da bağlar. Kurumların yöneticileri, yöneticisi oldukları kurumlara açık ve net bir şekilde haksız menfaat elde etmekle suçlanmaktadırlar"
 
Devamı sayfa 2'de

 
MASUMİYET KARİNESİ ESASTIR 
 
Aydın, "Bu değerlendirmeleri yaparken biz kimseyi peşinen suçlu kabul edemeyiz. Hukukun temel prensiplerinden masumiyet karinesini ihlal etmemeliyiz. Devam eden bir davada yargıya Sayın Başbakan dahil hiç kimse müdahale etmemelidir. 
 
SPOR BİR CENTİLMENLİK VE MERTLİK ALANIDIR 
 
Sahaya taş atıldığında, hatta kötü bir slogan bile atıldığında sahaların kapatılması, seyircisiz maç oynatılması, kulüplerin para cezası dahil bir çok cezalar alması nasıl açıklanacak? Neden taş ya da kötü slogan atan cezalandırılmıyor da kulüp cezalandırıyor Sayın Başbakan? Çünkü yapılan sportmenliğe, sporun ruhuna aykırıdır, rakip takıma yapılan bir haksızlık söz konusudur. 

Hal böyle iken Şikenin kurumsal açıdan da cezasız bırakılması elbette düşünülemez. Spor alanı spor hukukunun ötesinde, her şeyden önce bir centilmenlik, bir sportmenlik, her şeyden önce bir mertlik ve delikanlılık alanıdır. Hiç kimse, bu değerleri aşındırmamalıdır.
 
GEÇEN YILIN ŞAMPİYONU TRABZONSPORDUR, KUPASI DERHAL TESLİM EDİLMELİ
 
Yargılama sonucunda bir suç varsa, işleyen kişiler cezalandırılmalı, haksız edinilen menfaatlerin tamamı da hak sahiplerine iade edilmelidir. Ortada haksız ve hukuksuz yere gaspedilmiş bir şampiyonluk kupası varsa, elbette ki bu kupa gerçek sahibine iade edilmelidir. Bizim kanaatimize göre 2010-2011 sezonunun şampiyonu Trabzonspor’dur, o nedenle kupası derhal teslim edilmelidir"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler