Başbakan Erdoğan'ın önerisi reddedildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın "Silah altında bulunan er ve erbaşların da seçim lerde oy kullanmalı" yönündeki önerisi, aralarında kendi partisinin üyelerinin de bulunduğu Anayasa Uzlaşma ve Yazım Komisyonu'nca reddedildi. AK Parti , CHP ve MHP’li üyel

Başbakan Erdoğan'ın önerisi reddedildi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın "Silah altında bulunan er ve erbaşların da seçim lerde oy kullanmalı" yönündeki önerisi, aralarında kendi partisinin üyelerinin de bulunduğu Anayasa Uzlaşma ve Yazım Komisyonu'nca reddedildi.
 
AK Parti , CHP ve MHP’li üyelerin anlaştığı son maddeye göre, "Silah altında bulunan er ve erbaşlar ile askeri öğrenciler, taksirli suçlardan hüküm giyenler hariç olmak üzere mahkemece kısıtlılığına karar verilmiş hükümlüler" seçimlerde ve referandumda oy kullanamayacak.
 
Başbakan Erdoğan geçen yıl yaptığı açıklamada, "Muvazzaf kadro oy kullanma hakkına sahip, er ve erbaşlar değil. 18 yaşa seçme hakkı veriyorsun ama askerdeyse oy kullanamıyor.  İleri demokrasi diyorsak, bunun gereğini yapmamız lazım" demişti. Bu açıklamaya birçok kesimden, "Kışlaya sandık girmez. Mehmetçik siyasetten uzak tutulmalı" görüşü ile eleştiri gelmişti.
 
İMRALI’YA SANDIK YOK
 
BDP, hem hükümlü hem de tutukluların oy kullanabilmesini ve seçim günü tüm cezaevlerine sandık konulmasını istemişti. Böylelikle İmralı’ya da sandık konulmasını gündeme getirmişti. Gazeteport'ta yer alan habere göre komisyonun AK Parti, CHP ve MHP’li üyeleri hükümlülere oy hakkı vermedi. BDP bu maddeye karşı çıkarak muhalefet şerhi koydu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler