Basamakları tek tek çıkacağım

Trabzonspor'un genç yıldızı Mustafa Yumlu, basamakları tek tek çıkmak istediğini söyledi. Yumlu, "Hocam bana belki Türkiye Kupası maçlarında forma şansı verir diye düşünüyordum. Sakat ve cezalı oyuncuların olması nedeniyle bana şans doğdu. Önden gitmek da

Basamakları tek tek çıkacağım

Trabzonspor'un genç yıldızı Mustafa Yumlu, basamakları tek tek çıkmak istediğini söyledi.

Yumlu, "Hocam bana belki Türkiye Kupası maçlarında forma şansı verir diye düşünüyordum. Sakat ve cezalı oyuncuların olması nedeniyle bana şans doğdu. Önden gitmek daha zor tabii ki bir anlık hatanla nelerin değişebileceğini biliyorum. Daha çok motive oluyorum ve formayı bırakmamak için elimden geleni yapıyorum" dedi

Trabzonspor ile sezon başında kampa katılan ve bu takımda kalıcı olmak için çalışan Mustafa Yumlu şimdi takımın en gözde oyuncularında biri oldu. "Bu kamp son şansım" diyerek elinden geleni yapan Yumlu istikrarlı çalışması ve efendiliği ile 4 yıldır özlemini duyduğu formasına sakatlık ve cezalılar nedeniyle kavuştu. Yakaladığı şansı iyi değerlendiren Mustafa, Beşiktaş'a attığı golle spor kamuoyunun gündemine otururken, basamakları tek tek çıkmak istediğini belirtti.

"TAKIMLA KAMPA GİDERKEN AKLIMDA SORU İŞARETLERİ VARDI"

Sezon başında takımla kampa giderken aklında yine soru işaretleri bulunduğunu belirten Mustafa, "Yine mi kiralık gönderileceğim diye düşünüyordum ama Şenol Hocam sağ olsun bana inandı ve güvendi bütün hazırlık maçlarında görev verdi . Elimden geleni fazlasıyla yaptığımı düşünüyorum. Onu mahcup etmemek için elimden geleni yaptım ve buralara kadar geldim" dedi.

"TÜRKİYE KUPASI MAÇLARINDA OYNARIM DİYE DÜŞÜNÜYORDUM"

"Formayı kolay kolay giyeceğimi düşünmüyordum" diyen Mustafa şöyle konuştu:

"Beşiktaş maçında ben formayı kolay kolay beklemiyordum. Benim önümde yedek vardı. Glowacki ve Egemen oynuyordu. Benim önümde de Giray vardı. Ayrıca bir tane daha yedek vardı bana sıra gelmesi çok zordu. Benim adıma bir şans oldu. Sakatlık ve cezalı oyuncu olması nedeniyle bana şans geldi. Aslında ben Türkiye Kupası'nda oynamayı düşünüyordum belki hocam bu maçlarda bana şans verebilir diye düşünüyordum."

 

"HAYATIM DEĞİL YÖNÜM DEĞİŞTİ"

"Beşiktaş maçında bir gol atınca hayatım değil yönüm değişti" diye Mustafa, hep kadro dışı kaldığını belirterek, "Beşiktaş maçına kadar yedek kulübesinde bile oturamamıştım. O golü atınca kendime daha çok güvenim geldi. Artık kadroyu zorlamak bura da oynamak için çalışıyorum. Neticesinde de formayı kaptım şükürler olsun. Elimden geldiği kadarıyla çalışıyorum formayı bırakmamak için çabalıyorum yani ne kadar giderse gideceğim, uzun yıllar Trabzonspor'un formasını giymek istiyorum" dedi.

"SAVUNMADA İYİ OYNUYORUZ"

Oynadıkları son 3 maçta 1 tane gol yediklerini belirten Mustafa Yumlu, "Atılan golde büyük bir ihtimalle ofsayttı. Fazla pozisyon verdiğimize inanmıyorum. Egemen abi bana yardım ediyor. Serkan abi ve Cale de yardımcı oluyor. İyi oynadığımızı düşünüyorum sıkıntı yaşamıyorum. Oynadığım sürece kendime güvenim daha çok artıyor. Bazen heyecan oluyor ama daha 3. maçım o heyecanı üzerimden atmak için elimden geldiği kadar çalışıyorum ama bu da maç oynadıkça geçecek" şeklinde konuştu.

Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'in Gençlerbirliği maçını izlemesini değerlendiren Yumlu, " Milli Takım Teknik Direktörü'nün bizim maçımızı izlemesi önemli ama benim üzerimde fazla bir etkisi olmadı. Kendimi önce takımımda ispatlamak istiyorum. Takımımda oynadıkça zamanla Milli Takım olur diye düşünüyorum. "diye konuştu

"BU TAKIMA YÖRENİN İNSANI LAZIM"

Teknik Direktör Şenol Güneş'in sürekli olarak kendileriyle görüştüğünü belirten Yumlu, "Öncelikle Trabzonspor'da Trabzonlu futbolcuların daha çok olması lazım. Kimse kendini bırakmasın çalışmaya devam etsin. Bu takıma Trabzonlular lazım. Zamanında burayı Trabzonlular şampiyon yaptı bu konuma kadar getirdi. Bende bunların bir örneği olmak istiyorum yani bu takıma yörenin insanları lazım. Burada 3-4 kişiyiz daha çok olmamız lazım inşallah iler ki senelerde daha çok olacak Trabzonlular" diye konuştu.

"EN ÇOK İSTEDİĞİMİZ ŞAMPİYONLUK"

 

Mustafa Yumlu, En çok istediklerinin şampiyonluk olduğunu belirterek, "Şampiyonluk için elimizden geldiği kadar çalışıyoruz. Biz her maçı tek tek düşünüyoruz. Önümüzde hangi maç varsa onu düşünüyoruz kazanmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu sene inşallah hasreti dindireceğiz yani o güç bizim takımda mevcut hatta daha fazlası var. Sadece konsantre olalım her maça o zaman yenemeyeceğimiz hiçbir takım yok. Yeter ki biz kendi futbolumuzu oynayalım bizim için sorun değil yani karşıda kim olursa olsun"

dedi.

"OYNARIM-OYNAMAM BENİM İÇİN FARK ETMEZ

"Glowacki ve Giray gibi iki önemli ismi geride bırakmak benim için çok mutluluk verici" diyen Mustafa, "Ağbeylerimi geride bırakmak. Benim oynamam benim adıma çok sevindirici. Hocamın kararı bu, yarın beni oynatmaz ise hiç bir şey diyemem. Benim için sorun olmaz. 18'e girsemde girmesemde bunu sorun etmem yeterki takım kazansın. Önden gitmek daha zor. Bir anlık hatanla nelerin değişebileceğini biliyorum. Daha çok motive oluyorum.Formayı bırakmamak için elimden geleni yapıyorum."dedi

Mustafa, "Antrenmanlara dolmuş ile gidip-geliyordum. Başkanımıza ve yönetim kurulumuza çok teşekkür ediyorum.Sağolsunlar bana bir araba hediye ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor