Başakşehir kalesini gole kapattı

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi İstanbul Başakşehir, savunmadaki başarılı performansıyla dikkat çekiyor. Süper Lig'deki son maçında sahasında Bursaspor ile 0-0 berabere kalarak puanını 15'e yükselten lacivert-turunculu ekip, etkili savunmasıyla rakipler

Başakşehir kalesini gole kapattı
Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi İstanbul Başakşehir, savunmadaki başarılı performansıyla dikkat çekiyor.
 
Süper Lig'deki son maçında sahasında Bursaspor ile 0-0 berabere kalarak puanını 15'e yükselten lacivert-turunculu ekip, etkili savunmasıyla rakiplerine geçit vermiyor.
 
Abdullah Avcı'nın takımı, geride kalan 11 maçın 7'nde kalesini koruyarak, rakiplerine gol izni vermedi. Bu maçlarda Kardemir Karabükspor, Gaziantepspor, Bursaspor ve Torku Konyaspor ile 0-0 berabere kalan İstanbul Başakşehir; Akhisar Belediyespor ve Galatasaray'ı 4-0, Çaykur Rizespor'u da 2-0 mağlup etti.
 
Lacivert-turunculu ekip, kalesinde gol gördüğü maçlarda Kasımpaşa ve Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı, Gençlerbirliği'ne 1-0, Beşiktaş'a da 2-1 yenildi.
 
Ligin en az gol yiyen takımı
 
Çıktığı 11 maçından 3 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 mağlubiyetle ayrılan İstanbul Başakşehir, Süper Lig'in en az gol yiyen takımı olarak dikkati çekti.
 
Abdullah Avcı'nın öğrencileri, ilk 11 haftada kalesinde sadece 5 gol gördü. Lacivert-turunculu kaleye Beşiktaş 2, Kasımpaşa, Trabzonspor ve Gençlerbirliği de 1 gol gönderdi.
 
İstanbul Başakşehir, 10 golle ligde kalesinde en az gol gören ekiplerden olan ve 11. hafta maçlarını henüz oynamayan Beşiktaş ve Fenerbaçe ile Akhisar Belediyespor ve Torku Konyaspor'un yarısı kadar gol yedi.
 
13 gol attı
 
İstanbul Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon 13 kez rakip fileleri havalandırdı.
 
Akhisar Belediyespor ve Galatasaray'ı 4-0'lık farklı skorlarla geçen lacivert-turunculu takım, Çaykur Rizespor'a 2, Kasımpaşa, Trabzonspor ve Beşiktaş'a da bir gol attı.
 
Semih Şentürk'ün 5 golle en skorer isim olduğu İstanbul Başakşehir'de Mossoro 3, Epureanu 2, Doka, Visca ve Perbet de birer kez topu ağlarla buluşturdu.
 
11 maç
 
İstanbul Başakşehir'in Spor Toto Süper Lig'de bu sezon oynadığı 11 karşılaşma ve skorları şöyle:
 
Maç Skor
İstanbul Başakşehir-Kasımpaşa 1-1
Kardemir Karabükspor-İstanbul Başakşehir 0-0
İstanbul Başakşehir-Trabzonspor 1-1
Gaziantepspor-İstanbul Başakşehir 0-0
İstanbul Başakşehir-Akhisar Belediyespor 4-0
Torku Konyaspor-İstanbul Başakşehir 0-0
İstanbul Başakşehir-Galatasaray 4-0
Gençlerbirliği-İstanbul Başakşehir 1-0
İstanbul Başakşehir-Beşiktaş 1-2
Çaykur Rizespor-İstanbul Başakşehir 0-2
İstanbul Başakşehir-Bursaspor 0-0
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler