Başabakan Trabzon'a müjdeyi verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm tesislerimiz Trabzon'a Trabzonlular'a ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Akyazı'daki diyorum çünkü bir kamuoyu araştırması sonucu stadın adını verelim istiyorum. Stadyumun siz adını nasıl koyacaksanız ona göre belirle

Başabakan Trabzon'a  müjdeyi verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm tesislerimiz Trabzon'a Trabzonlular'a ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Akyazı'daki diyorum çünkü bir kamuoyu araştırması sonucu stadın adını verelim istiyorum. Stadyumun siz adını nasıl koyacaksanız ona göre belirleriz. İçinde stadyumu, antrenman tesisler, oteli olan bir tesis... Bu sat bizim Trabzon'a sözümüzdür. Tüm zorluklara rağmen sözümüzün arkasında durduk. Temelini atıyoruz, inşallah iki yıl sonra da açılışını yapacağız. 230 milyon liralık bir bedelle yapacağız."

"TRABZON DÜNYADA MÜSTESNA BİR YERE SAHİP OLACAK"

"Bu stadı doldurmanız lazım. Artık burası Trabzon Büyükşehir. Buranın dolması lazım. Trabzonlular'ın spora, futbola aşkını biliyoruz. Onun için Dünya Ünüversiteler arası oyunları burada düzenledik. 500 milyon euroluk yatırım yaptık. Trabzon'un sporda bir atılım yapması lazım.

Şu anda UEFA şehirleri arasında Trabzon dünyada müstesna bir yere sahip olacak. Bu tesiste engelli soyunma odalarından, revire kadar her türlü ünite mevcut. Ayrıca stat alanında 7 çim futbol sahası, 4 tenis kortu, voleybol sahası, kapalı ve açık otoparklar yer alıyor. Onun için yer bulmak çok zordu ve biz Akyazı'da denizi doldurarak o alanı oluşturduk. Stat için doldurduğumuz alanın büyüklüğü 795 bin metrekare. 155 bin metrekare bir inşaat alanına sahip tesisleri burada inşa ediyoruz. Trabzon'a verdiğimiz sözü tutma konusunda hiçbir engeli tanımıyoruz.''

BÖYLE BİR TESİS İLK KEZ TRABZON'DA OLACAK"

"Bu stat tamamlanınca takımlarımız bu statta maç yapma imkanına kavuşacaklar. Bugüne kadar Trabzon'a yaptığımız yatırım 5 katrilyon lira. Trabzon'a yakışan neyse onu yapıyoruz. İnşalah iki yıl sonra bu statta sizlerle birlikte Trabzonumuz'un maçlarını seyredeceğiz. Trabzon için futbolun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Sizin hissiyatınızı çok yakından biliyorum. Trabzonspor'un nerelerden geçtiğini ve bugünlere ulaştığını çok iyi biliyoruz. Trabzon'un şampiyonluklarını gördük. Kendi çabalarına sessiz kalamazdık. Ve şimdi Trabzon, hem Trabzonspor ile hem 1461 Trabzon ile futbolda başarı üstüne başarı yakalıyor. Onun için tebrik ediyorum. Şu ana kadar Türkiye'nin hiçbir kulübünün kuramadığı bir tesisi burada kuruyoruz. Böyle bir tesise ilk defa Trabzon sahip olacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler